Infodagen Gratis magazine
Ester Au Pair Amerika 05 juli 2018

Vier jaar geleden vertrok Ester naar Amerika om als Au Pair aan de slag gegaan. Dit is haar zó goed bevallen, dat ze nu weer terug gaat! Midden augustus vliegt zij terug naar Amerika en gaat ze weer bij hetzelfde gezin wonen. Ze neemt ons mee voor, tijdens en na haar reis door middel van blogs!

Waarom Au Pair?

Hier ben ik weer. Het is bijna vier jaar later en ik bevind mij weer in dezelfde spannende, maar o zo leuke situatie. Ik ga namelijk weer als au pair terug naar mijn host-familie in de staat Colorado. Het komt voor de meeste mensen niet als een verrassing dat ik terugga, maar een vraag die ik regelmatig krijg als ik vertel dat ik weer als au pair naar de andere kant van de oceaan ga, is: “Maar wat is er dan zo leuk aan au pair zijn? En waarom daar?” Het korte antwoord daarop is dat ik enorm van kinderen geniet en dat ik weer naar Amerika ga, omdat ik mij zo enorm thuis voel binnen de cultuur.
Toen ik in augustus 2014 vertrok had ik niet gedacht dat ik mij zo zou thuis voelen in Amerika. Ik was er nog nooit geweest en besloot meteen voor een jaar te gaan. Dat is een grote stap. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn familie en vriendinnen. Natuurlijk hoopt iedereen dat het een onvergetelijk jaar wordt. Nou, dat is het zeker geworden! Ik heb geen seconde spijt gehad van mijn beslissing om op 18-jarige leeftijd die kant op te gaan. Het heeft me zoveel gebracht.

Waarom nog een keer?

En nu ga ik weer. Wel met een iets andere reden, maar met hetzelfde gevoel. Ik wil namelijk mijn masters in Colorado gaan volgen. Ik heb afgelopen maand mijn bachelor in orthopedagogiek gehaald. Ik weet welke stappen ik moet ondernemen in Nederland om te komen waar ik heen wil. Toch bleef Amerika aan mij knagen. Ik heb geprobeerd om vanuit hier zaken te regelen, maar dat was overweldigend en praktisch niet haalbaar. Toen kwam het au pair zijn weer opborrelen. Dat leek mij een hele mooie ‘tussenoplossing’. Als ik daar eenmaal zit, zijn de lijntjes zoveel korter om te gaan onderzoeken hoe en wat ik moet doen om daar verder te kunnen studeren. Ik vertrek in augustus naar Colorado om eerst weer te au-pairen, maar ik zal vrijwel direct de universiteit gaan benaderen. To be continued…

Wat is er zo leuk aan Au Pair zijn?

Als ervaren au pair (die titel geef ik mijzelf gewoon) kan ik jullie melden dat het zo enorm gaaf is om de cultuur van binnenuit mee te maken. Je woont als au pair natuurlijk bij een gezin. Dat maakt dat je geen toerist in het land bent, maar een inwoner (al zij het tijdelijk). Dat geeft je een unieke kans om een leven om te bouwen daar. Hiervoor zal je uit je comfort zone moeten stappen, maar dat is het zo waard! De mogelijkheid om te reizen door Amerika (maar ook bv. naar Canada of Mexico) is echt aan te raden. Het land is zo divers qua natuur, gewoontes, mensen, eten en stadssferen. De 50 staten zijn eigenlijk gewoon 50 landjes an sich. Dat moet je ervaren. Daarnaast komen er jongens en meiden van over de hele wereld naar Amerika om dezelfde ervaring mee te gaan maken. Ieder met hun eigen cultuur en taal. Hoe leuk is het om vrienden over de hele wereld te hebben? Zo heb je leuke logeerplekjes in meerdere landen. Hoe handig is dat?! Bovendien ben je als au pair natuurlijk betrokken bij de scholen, sportverenigingen en sociale leventjes van de kinderen. Zo leer je ook heel veel over een cultuur van een land. En ik durf te wedden dat de kinderen het super vinden als je als au pair betrokken bent en blijft in hun leven. Een ‘kleine’ tip from me to you: Ga er op uit, spreek mensen aan, deel je ervaring, vier de ‘holidays’, ga naar sport wedstrijden, boek die trip naar een andere stad, word vrienden met die persoon uit Colombia/Zuid-Afrika/Australië en geniet, geniet, geniet. Ik beloof het je: je krijgt er echt geen spijt van! Dan wordt de tijd in Amerika het jaar van je leven!

 

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's