Au pair Joyce in Chicago: “ik merk dat ik heel erg gegroeid ben als persoon!”

Joyce
Au Pair
28 november 2015

Au Pair Joyce geniet van haar ervaring in Chicago. De feestdagen komen er alweer bijna aan en dat betekent ook: prepare yourself for a white Christmas! Ook geeft ze je tips en deelt ze echte do’s en dont’s. Benieuwd? Lees het hier in haar blog!

Prepare yourself!

De heerlijke lange zomer is helaas aan een eind gekomen. Heel Chicago is zich klaar aan het maken voor de strenge winter die er aan zit te komen. En die winter gaat nog wat worden. Waar een winter in Nederland niet zoveel voorstelt, met bijna geen sneeuw, is een winter hier in Chicago totaal het tegenovergestelde. Het kan zo’n -30 graden Celsius worden, met een dik pak sneeuw. Alle voorbereidingen worden op dit moment daarom getroffen, zodat we het hopelijk goed door komen! Mijn werkschema in dit gezin is zeer goed te doen. Ik maak al mijn uren doordeweeks, wat betekent dat ik elk weekend standaard vrij ben. In mijn vrije tijd kan ik doen en laten wat ik wil. Zo kun je weekendtrips boeken naar andere plaatsen, waardoor je erg veel van het land kan zien. En het is natuurlijk ook erg lekker om na een volle werkweek even bij te komen, en vooral uit te slapen!

blog-au-pair-joyce-in-chicago-ik-merk-dat-ik-heel-erg-gegroeid-ben-als-persoon1

Niet altijd rozengeur en maneschijn

Het leven van een au pair gaat alleen niet altijd over rozen. Je werkt met kinderen en kinderen kunnen soms nog wel eens een eigen wil hebben. Zo heb ik een 3-jarige jongen die er erg op gesteld is dat hij zijn zin krijgt. Al gaat het om een servet wat jij voor hem hebt weggegooid, als hij in zijn hoofd had dat hij het weg wilde gooien, kun je je al voorbereiden op een hoop drama. Als zulke situaties zich voordoen is het goed om daar over te praten met de familie. Zien zij hetzelfde gedrag, en zo ja, hoe handelen zij? Het is belangrijk om op één lijn te zitten met de ouders, want het zijn tenslotte hún kinderen.

blog-au-pair-joyce-in-chicago-ik-merk-dat-ik-heel-erg-gegroeid-ben-als-persoon2

Do: stel jezelf open / don’t: opkroppen

In het begin kan het best lastig zijn om een vriendenkring te krijgen, waarmee je je vrije tijd op een leuke manier kan besteden. Het is erg belangrijk om op pad te gaan. In mijn eerste maand ben ik veel met de kinderen naar het park geweest, waar ook altijd andere au pairs en nanny’s te vinden zijn. Vanuit jouw agency heb je ook elke maand een ‘cluster meeting’. Alle au pairs van dezelfde organisatie komen dan samen met de local coordinator. Vaak ga je ergens heen, of ga je iets doen. Zo hebben wij in de zomer een cluster meeting op het strand gehad, waar we een potje beach volleyball hebben gespeeld. Maar nu het winter gaat worden, worden er indoor activiteiten gepland. Het is dus erg belangrijk om jezelf open te stellen als au pair zijnde. Ook tegenover de familie is het erg belangrijk dat je gesprekken aan durft te gaan. Als je zelf een situatie anders zou aanpakken dan de familie dat zou doen, is het goed om daarover te praten. Als je al je frustratie opkropt, gaat het er toch ooit een keer uitkomen. Dat kan je beter voor zijn. Als au pair is het van belang dat je geniet van het werken met kinderen. Het ligt natuurlijk aan de leeftijd van de kinderen of ze heel de dag thuis zijn of niet, maar je bent continu in de weer voor ze. Aangezien je bij de familie in huis woont, is het ook belangrijk dat je graag onder de mensen bent. Tuurlijk heb je je eigen plekje in het huis waar je je terug kunt trekken als je vrij bent, maar toch ben je nooit echt alleen. Daar moet je tegen kunnen. Zo staan de twee jongens uit mijn gezin soms op zondagochtend om 8 uur op mijn deur te kloppen dat ik wakker moet worden.

blog-au-pair-joyce-in-chicago-ik-merk-dat-ik-heel-erg-gegroeid-ben-als-persoon3

Ga er op uit!

Zelf heb ik helemaal geen last van heimwee gehad. Natuurlijk mis je het thuisfront, je vrienden en vriendinnen, de dingen die je normaal altijd deed. Maar het is niet zo dat ik echt dagen gehuild heb omdat ik naar huis wilde. Wat mij heel erg geholpen heeft is door te kijken naar foto’s die ik gemaakt heb met mijn familie/vriendinnen. Blijf ook altijd denken aan je doel, waarom je het werken als au pair bent gestart en waarom je naar een ander land bent gegaan. Het is een super ervaring en persoonlijk merk ik dat ik heel erg gegroeid ben als persoon. Ook helpt het om te praten met je host family en/of met vrienden die je gemaakt hebt die bij je in de buurt wonen. Ga er op uit, ga leuke dingen doen. Dat maakt je tijd sowieso al een stuk leuker, en laat je vergeten dat je soms verdrietig bent. Zo blijf je de leuke kant zien! Het is nu eind november en de feestdagen zitten er aan te komen. Thanksgiving staat voor de deur en erna gaan we op naar de Kerst! Het heeft hier in Chicago al gesneeuwd, en ze verwachten dat het met Kerst ook wit gaat zijn. Dat kunnen we in Nederland niet vaak zeggen, dat we een witte Kerst hebben! Nog een voordeel van het werken als au pair in het buitenland. Je doet erg veel nieuwe ervaringen op!

blog-au-pair-joyce-in-chicago-ik-merk-dat-ik-heel-erg-gegroeid-ben-als-persoon4

Ga er op uit!

De volgende keer vertelt Joyce alles over de feestdagen: dé dagen waar iedereen (en in het bijzonder de kids) naar uitkijkt! Wil jij ook graag Au Pair worden in het buitenland? Ga jij bijvoorbeeld als Au Pair naar Amerika?

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.