Au pair worden is een van de beste keuzes die ik heb gemaakt

Rosalie
Au Pair
13 juni 2017

Terwijl Rosalie nu door Nieuw-Zeeland reist, kijkt ze terug op haar au pair avontuur in Australië. 7 maanden lang woonde ze bij haar gastgezin met 3 kleine jongens. Van tijd spenderen met de host kids en host mom tot een prachtige picknick bij het afscheid. Haar au pair periode in Australië heeft ervoor gezorgd dat ze een heel ander persoon is geworden!

Familie was er niet mee eens maar ik wilde dit doen

Na 7 maanden zat mijn au pair avontuur er dan helaas op. De tijd is zo snel gegaan maar ik kan me nog goed herinneren dat ik voor het eerst mijn host mom ontmoette via Skype. We hadden gelijk al een klik en ik hoorde al snel dat ze me graag als ‘grote zus' in het gezin zouden willen ontvangen. Mijn host family was super enthousiast maar mijn ouders daarentegen wat minder. Ik kom uit een klein dorp en een grote en hechte familie waar niemand echt voor een lange tijd is weggeweest. Mijn familie was het er dan ook niet mee eens dat ik zou gaan, maar voor mezelf wist ik dat ik dit wilde doen. Na een dramatisch afscheid en vele reacties zoals: “jij bent na 2 maanden terug met heimwee” stapte ik toch in het vliegtuig om voor 6 maanden bij mijn gezin aan de westkust te wonen.

Gevoel alsof het mijn eigen kinderen zijn

Mijn host parents Kelly & Dave hebben mij met open armen ontvangen om voor hun 3 lieve jongetjes Koby (4), Reid (1) & Ari (6 maanden) te zorgen. Koby gaat 2 a 3 dagen naar school, Reid 2 dagen per week en Ari was natuurlijk thuis bij mij. Ik zag ze elke dag groter worden en heb dan ook het gevoel na deze 6 maanden alsof het mijn eigen kinderen zijn. Dat klinkt misschien raar, maar dat gevoel krijg je toch wel als je 24/7 bij iemand thuis woont.

au-pair-worden-is-een-van-de-beste-keuzes-die-ik-heb-gemaakt6

Veel tijd doorgebracht met de kids en host mom

Het klinkt misschien apart, een ‘stay-at-home mom’ met 3 kinderen die op school zitten en een au pair. Maar dat is gelukkig heel goed uit te leggen. Het hebben van drie jongens is natuurlijk al heel druk, vooral als de jongste twee heel snel achter elkaar zijn geboren. Maar daarbovenop heeft het oudste jongentje waarschijnlijk ADHD. Koby is het liefste en schattigste jongentje op de aardbol maar kan ook heel druk zijn. Hij heeft concentratie problemen waardoor hij het lastig vindt om zelf te spelen. Hij heeft hierbij hulp en aandacht nodig. Dat is soms lastig met nog 2 kleine kinderen in huis. Gelukkig kunnen Reid en Koby goed met elkaar spelen en wilden ze graag met mij op avontuur! Een indoor speelparadijs, de prachtige parken, zwemmen in ons zwembad of samen naar het winkelcentrum houdt mijn kleine aapjes altijd bezig. Mijn host mom ging vaak mee of deed de boekhouden van het bedrijf tijdens mijn tripjes met de kids. Ik heb dan ook super veel tijd met haar doorgebracht en ze heeft voor altijd een plekje in mijn hart!

Soms kan het helaas ook misgaan

Helaas kan het ook weleens misgaan als je 24/7 in een gezin zit en je elkaar altijd ziet. Na 5/6 maanden ging het bij mij helaas mis. Na te veel op elkaars lip te hebben gezeten, liepen de spanningen op. Het ontplofte even tussen mij en mijn host mom en ik besloot mijn spullen te pakken en te gaan. Een vriendin van mijn host mom bemiddelde. Ik was, te koppig, wilde niet luisteren. De vriendin van de familie wist me te overtuigen onze problemen op te lossen, een weekje vakantie te nemen en daarna mijn laatste maanden als au pair af te maken.

au-pair-worden-is-een-van-de-beste-keuzes-die-ik-heb-gemaakt8

Frisse start na een weekje vakantie

In het begin was het heel raar, omdat iedereen om me heen van de discussie af wist. Ik zat heel ongemakkelijk aan de eettafel en durfde niets te zeggen. Na een aantal dagen begonnen we weer te praten, hebben we onze meningsverschillen opgelost en besloten om na na mijn weekje vakantie op Bali een frisse start te maken en van de laatste 2 maanden de beste maanden ooit te maken.

au-pair-worden-is-een-van-de-beste-keuzes-die-ik-heb-gemaakt7

Afscheid nemen van een prachtige familie

Mijn laatste twee maanden waren geweldig, vol knuffels en liefde van het gehele gezin tot aan de laatste dag. De laatste dagen hebben we beide ontkend dat het einde eraan zat te komen, tot op de dag van mijn vertrek. Het moment dat ik en mijn host mom elkaar ‘s ochtends zagen, begonnen we te huilen. We hebben de kids naar school gebracht en de dag gevuld met een lunch, winkelen en knuffels van baby Ari. Na het oppikken van alle kinderen stond er een playdate op de planning in het park, met de zus van Kelly en haar gezin, met man en 3 kinderen. Als verrassing waren de ouders van Kelly ook gekomen. Er stond een prachtige picknick klaar in het park en er natuurlijk veel foto’s zijn gemaakt. Maar aan al het moois komt een einde dus nam ik op de parkeerplaats afscheid van deze prachtige familie.

au-pair-worden-is-een-van-de-beste-keuzes-die-ik-heb-gemaakt2

Een extra dagje Rosalie!

Thuis het laatste avondmaal en daarna de kids in bed gestopt. Helaas snapten de jongens niet echt dat ik nu echt zou vertrekken, aangezien die steeds dachten dat ik alleen maar op vakantie zou gaan. Ach zo zijn kinderen nou eenmaal, maar wat heb ik gehuild! Onderweg naar het vliegveld, waar Kelly mij naartoe bracht, werd dat natuurlijk alleen maar erger. Het was natuurlijk geen vaarwel, want ik kom zeker terug. En dat bleek ook zo te zijn.
Onderweg naar het vliegveld kwamen wij er namelijk achter dat mijn vlucht niet op 4 mei zou gaan maar op 5 mei! Een foutje van het bedrijf waarbij ik al mijn vluchten heb geboekt. Dus op naar huis snel naar bed en de volgende ochtend de gehele familie kunnen verrassen met een extra dagje energie van Rosalie!

Een van de beste keuzes uit mijn leven

Au pair zijn is een van de beste keuzes die ik heb gemaakt in mijn leven. Het ontmoeten van een nieuwe cultuur, nieuwe mensen en een nieuwe omgeving heeft van mij een heel ander persoon gemaakt. Natuurlijk heb ik heimwee gehad en kan ik niet wachten om mijn ouders weer te zien maar dat hoort er nou eenmaal bij. Tip: omgeef je met nieuwe mensen die je gedachten er vanaf houden en ga nieuwe dingen ontdekken om je bezig te houden!

Bucketlist afspreken

Momenteel ben ik aan het reizen door Nieuw-Zeeland nadat ik de gehele westkust van Australië al heb ontdekt tijdens en na mijn Au pair periode. Na Nieuw-Zeeland ga ik naar Hawaii om deze bestemming van mijn bucketlist af te kunnen strepen. Vervolgens vlieg ik door naar San Francisco om daar eindelijk mijn lieve ouders weer te ontmoeten. We hebben samen een datum afgesproken en alles geregeld om vanaf daar 3 weken door Amerika te reizen. Onderdeel van deze reis is het waarmaken van de droom van mijn moeder: New York bezoeken!

Als ik het kan, kan jij het ook dus wat houdt je nog tegen? Word ook au pair in Australië!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.