De eerste maand van Nina als au pair in Amerika

Nina
Au Pair
16 november 2017

Nina is au pair in Amerika en heeft haar eerste maand er op zitten. Hoe is dit bevallen? En hoe maak je snel vrienden als au pair? Ze vertelt het ons in deze blog! 

My first month als au pair in Amerika

Precies een maand geleden kwam ik aan in Chapel Hill, North Carolina. Ik heb twee host kinderen S. (11) en A. (7). Mijn gastgezin blijft graag anoniem, vandaar dat ik alleen de voorletters van mijn gastkinderen benoem en geen foto's van mijn gastkinderen gebruik. Mijn host family stond mij op te wachten met tekeningen en stralende gezichten op het vliegveld. Mijn vlucht uit New York was kort en ik was blij om eindelijk kennis te maken met mijn host family… Laten we bij het begin beginnen!

New York City orientation

Als je er net als ik voor kiest om jouw Au Pair avontuur in Amerika te gaan beleven begint deze ervaring in hartje New York met een 4 daagse oriëntatie. De oriëntatie is leuk én interessant, je leert veel over de Amerikaanse cultuur en je krijgt een EHBO en reanimatie training (CPR & First Aid) ook leer je veel nieuwe mensen kennen. Ik heb nog dagelijks contact met mensen die ik heb leren kennen tijdens de oriëntatie in New York, die au pair zijn in een andere staat. Ik ben van plan om hun op te gaan zoeken gedurende mijn tijd hier. De oriëntatiedagen zijn lang en het is logisch dat je moe bent van je lange vlucht vanuit Nederland, maar dat heeft mij er niet van weerhouden om New York in te gaan in mijn vrije tijd. Hoe zonde is het om te slapen of in je hotelkamer te zitten als je in zo’n geweldige stad bent?! Ook al ben je er al vaker geweest, slapen kan je altijd nog!

Zo ben ik op een sightseeing tour gegaan en heb ik zelf veel rondgelopen met de andere au pairs. We hebben genoten van New York; het eten, de drukte, de winkels, de monumenten, central park en noem maar op! Als je zo veel mogelijk van de stad wilt zien, zijn er zelfs mogelijkheden om naar het vrijheidsbeeld te gaan. Haal het meeste uit je oriëntatie! Insiders tip: koop niet te veel kleren of andere spullen in New York. Ik heb een paar schoenen gekocht en kleding. Het was een heel gedoe om dit ook nog mee te krijgen in mijn volgende vlucht, aangezien ik al het maximale gewicht had tijdens mijn eerste vlucht… Mijn host family had een “private car” voor mij geregeld vanaf het hotel naar het vliegveld, hier was ik super blij mee want dit betekende dat ik niet al mijn koffers hoefde te sjouwen!

Chapel Hill, North Carolina

Terug naar mijn aankomst in North Carolina. Gelukkig was ik niet echt zenuwachtig over de ontmoeting met mijn host family omdat we super veel contact hadden voor mijn aankomst. Mijn mening is dat je er niet te veel bij stil moet staan en gewoon in het diepe moet springen.

Ik ben de tweede au pair voor mijn host family en zij hadden met de vorige au pair (G) afgesproken dat zij een week zou blijven om mij in te werken. Dit was super, ze heeft mij rondgeleid in Chapel Hill en omgeving, mij voorgesteld aan haar vriendinnen, mij alles verteld over mijn host family en kinderen en mij laten zien hoe mijn werkdagen zouden zijn.

Making friends als Au Pair

Tijdens mijn oriëntatie in New York leerde ik iemand kennen die in dezelfde cluster zit als ik. Zo had ik dus gelijk na mijn aankomst in North Carolina al iemand die ik kende waarmee ik kan afspreken. Mijn host kinderen zijn 7 en 11 en zitten dus overdag op school, dit betekend dat ik vrij ben als hun op school zijn. Natuurlijk is het leuk om wat te doen tijdens deze vrije uren en om al je tijd alleen door te brengen is niet echt geweldig. Daarnaast had G mij voorgesteld aan haar vriendinnen en heb ik ook met hun contact. Vrienden maken was tot nu toe voor mij geen enkele moeite als je één of twee mensen kent, kennen die wel andere mensen en zo ken je ineens een hele groep!  Ik ben blij dat ik al best veel mensen ken waarmee ik contact heb en leuke dingen kan doen. In het weekend spreek ik vaak af met mensen om leuke dingen te doen.

Halloween in Amerika

31 oktober is Halloween. Ik keek hier heel erg naar uit, toen ik nog bezig was met mijn matchingprocedure in Nederland bleef ik hopen dat mijn vertrek voor deze datum zou zijn. Met de reden dat ik gelijk Halloween zou kunnen mee maken. Dit is gelukt! Aangezien wij in Nederland bijna geen Halloween vieren, was ik heel erg benieuwd en super enthousiast. Toen ik aankwam op 6 oktober had iedereen het er al over, de winkels lagen al vol met allerlei Halloween attributen en de kostuums van mijn hostkinderen waren al besteld. Het weekend na mijn aankomst werden alle huizen in de omgeving uitgebreid versierd en elke dag als ik de kinderen naar school bracht met de auto, genoot ik van de versieringen die ik onderweg zag. Het is echt geweldig hoe “crazy” mensen gaan met het versieren van hun huis: spinnenwebben, levensgrote pompoenen, nep zombies, grafstenen, zo gek als je het kan verzinnen! Halloween was dit jaar op een dinsdag en A. had op school een “monster museum”, ze hadden van gerecyclede spullen “monsters” gemaakt en deze werden tentoongesteld op de 31e. Mijn hostouders waren allebei ’s avonds vrij en we zijn met z’n 5e gaan ‘Trick or Treat-en’. Super leuk om dit mee te maken, de kinderen kregen heel veel snoep en er was een hele leuke sfeer buiten op straat.

To be continued…

Zoals ik al schreef ben ik alweer een maand hier, dit betekent dat ik voor mijn gevoel al super veel heb meegemaakt… Ik hoop jullie een goede eerste indruk gegeven te hebben over de eerste maand! Ik ben heel erg blij met mijn host family en voor iedereen die nog moet gaan matchen: ga op je gevoel af maar zorg er wel voor dat je van te voren vaak Skyped en zeker weet dat je op één lijn zit met je host family.

Wil jij net als Nina aan het werk als au pair in Amerika? Travel Active heeft een groot aanbod au pair reizen!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.