De eerste week van Au Pair Rianne in Australië

Rianne
Au Pair
12 februari 2020

Rianne werkt sinds januari als Au Pair in Australië. Ze doet dit na al een keer eerder au pair te zijn geweest in Spanje. In deze blog vertelt Rianne hoe haar eerste dagen in Australië eruit zagen.

Op 21 januari 2020 vloog ik om 13.30 vanaf Schiphol naar Guangzhou in China. Alle vijf Au Pairs die meegingen op de groepsreis moesten om 9.00 op het vliegveld zijn. We moesten even wachten tot iemand van Travel Active er was, maar daarna konden we inchecken en onze koffers afgeven.

Ik had de meeste andere au pairs voor die tijd nog niet ontmoet, maar na een vlucht van 10 uur kwamen we allemaal heelhuids aan in China. Amy, Wendy en ik zaten op dezelfde rij naast elkaar en zijn ook allemaal in/of in de buurt van Sydney terechtgekomen. Na nog een vlucht van negen uur landde ik woensdagochtend om een uur of 11 Nederlandse tijd in Sydney. Ik zat tijdens deze vlucht aan het raam en kon het Opera House en dolfijnen zien! Na meerdere controles konden we de aankomsthal in om de buitenlandse au pairs te ontmoeten waarmee de gezamenlijke introductie zouden hebben voordat we naar onze gastgezinnen zouden gaan.

Na aankomst in het hostel in het centrum van Sydney, kregen we een mapje met informatie en konden we naar bed.

Donderdag zaten we om half negen aan het ontbijt voordat we met zijn allen de stad ingingen. Daar konden we allemaal Timtams proberen, een soort Australische koekjes. Hierna zijn we naar een telefoonwinkel gegaan en kreeg iedereen een Australisch nummer en gingen we naar de reispartner van onze Australische Au Pair organisatie om te praten over alle reismogelijkheden die we hier hebben. Dan gaat het allemaal toch wel heel erg kriebelen. We sloten de ochtend af met een informatieve PowerPoint presentatie.

Vrijdag was het weer in ieder geval beter dan de dag ervoor. We zaten aan dertig graden met motregen. Na het ontbijt liepen we naar het Customs House voor een drie uur durende cursus kinder EHBO. Ik had ook al een cursus gehad van Travel Active tijdens de workshop, maar bepaalde ritmes bijvoorbeeld met reanimeren zijn toch anders hier. Hierna volgde een typisch Australische BBQ in het midden van een park voordat we onze Australische bankrekeningen op gingen zetten. Met een bankrekening, een pas voor het openbaar vervoer en een simkaart rijker dan twee dagen geleden hebben we, voordat we teruggingen naar het hostel, met zijn allen nog ijs gehaald. Met de au pairs waarmee ik op een kamer sliep, ben ik diezelfde avond nog naar het Opera House geweest, want met drieënveertig graden een dag eerder had het Opera House me gestolen kunnen worden.

Zaterdag werden zes van de acht au pairs opgehaald door hun gastgezin en bleven een au pair uit Denemarken (die in februari begint) en ik alleen over en dus besloten we om nog een keer naar het Opera House te gaan, zodat we het een keer goed bij dag en nacht gezien hadden. In verband met Australia Day op zondag, waren ze druk bezig met voorbereidingen treffen en werd het volkslied gezongen. Hierna hebben we nog een poos door de Botanische tuinen van Sydney gewandeld en zijn we naar de reisorganisatie geweest waar we eerder die week ook waren om onze reisplannen te bespreken.

Zondagochtend landde mijn gastgezin weer op Australische bodem na een nachtvlucht uit Bali en werd ik voor het hostel opgehaald door een Uber. Toen ik zondag bij het gezin aankwam, lagen de jongens net in bed omdat ze tijdens de vliegreis geslapen hadden. De moeder liet mijn kamer zien, ik heb mijn eigen verdieping in het huis, en toen de jongens wakker werden kon iedereen zijn cadeautjes uitpakken en hebben we gezamenlijk geluncht met enorme broodjes met daarop bacon en ei. De jongens vonden de klompen die ik voor hen had meegebracht geweldig!

Eigenlijk vrij snel daarna vertrokken de ouders naar een bruiloft en kwamen opa en oma om op te passen. In eerste instantie wilde ik in huis blijven om de jongens beter te leren kennen, maar de grootouders moedigden mij aan om vooral de omgeving te ontdekken en dus ben ik later die middag naar het strand gelopen dat aan het eind van de straat ligt. De grootouders gingen om 18:00 naar huis en dus moest ik oppassen totdat de ouders er weer zouden zijn rond een uur of 23:00/24:00. De bedoeling was dat de jongens de hele tijd zouden doorslapen, maar om 21:00 werden ze allebei huilend wakker. Jetlag. Een uur later lagen ze allebei weer in bed, maar Billy, de oudste wilde dat ik bij hem bleef zitten totdat zijn moeder er weer was dus ik heb nog 1,5 uur in zijn kamer gezeten daarna.

Maandag was iedereen nog vrij in verband met Australia Day en dus kon ik uitslapen. Ik werd redelijk vroeg wakker door de vogels die ze hier hebben. Het gezin was op bezoek bij familie dus in de ochtend had ik het huis voor mezelf voordat we gezamenlijk gingen lunchen. In de middag hebben ze mij de omgeving laten zien en die avond gingen we uiteten. Die avond zag ik ook mijn eerste Australische spin, er zat een Huntsman in mijn kamer. Ze zijn ongevaarlijk dus ik heb hem maar gewoon laten zitten.

Dinsdag dan, ik begon om 7 uur ´s ochtends met werken. De moeder was er in de ochtend om te laten zien waar de jongens drie dagen in de week naar school gaan. Om 15:00 heb ik met de bus de jongens weer opgehaald van school. Het gezin woont bovenop een heuvel dus ik moet de jongens naar boven duwen terwijl ze in een tweepersoonswandelwagen zitten. Ik kom straks terug met enorme kuiten! In de bus deed ik trouwens echt alles fout, ik stapte aan de verkeerde kant uit, stond op de verkeerde plaats en kon niet meteen inchecken, maar iedereen was super vriendelijke en behulpzaam. Vervolgens hebben we een uur in de tuin gespeeld: gefietst, op de trampoline gesprongen en rondgerend. En hierna heb ik om 17:00 het avondeten weer opgewarmd voor ze. Daarna de jongens in bad gedaan, verhaaltjes voorgelezen, speelgoed opgeruimd en daarna was de moeder er weer die ze definitief naar bed bracht.

Morgen mijn tweede ‘echte’ werkdag dus, ben benieuwd. Het gevoel is in ieder geval wel positief. Ik hou jullie op de hoogte (geen idee hoe regelmatig). Groetjes uit Australië!

Lijkt een avontuur als Au Pair jou ook geweldig? Kijk naar onze programma’s, vraag een magazine aan of bezoek een Au Pair infodag!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.