De voorbereidingen van Emmalie op haar Au Pair avontuur in Australië: deel 2

Emmalie
Au Pair
27 juli 2019

Emmalie is 16 juli vertrokken naar de andere kant van de wereld. De komende tijd zal ze bloggen over de voorbereidingen die ze heeft getroffen voor dit grote avontuur en hoe haar leven eruit ziet als Au Pair in Australië. Haar reis is pas net begonnen dus hou onze blogpagina in de gaten!

Voorbereiden op het avontuur van mijn leven!

Vandaag duurt het nog precies één maand voordat ik het vliegtuig instap op weg naar Australië WAAAAHHH!! Ik moet zeggen dat de weken nu echt aan me voorbij vliegen. Het voelt alsof ik gisteren nog kon zeggen dat ik pas over twee maanden zou gaan, maar dat is inmiddels dus nog maar een maand! In de vorige blog vertelde ik over hoe ik op het idee ben gekomen om Au Pair te worden en heb ik al kort iets verteld over mijn gastfamilie. In deze blog zal ik jullie meer vertellen over de voorbereidingen die komen kijken bij zo’n reis naar de andere kant van de wereld. En geloof mij: dat zijn er meeeega veel!

Visum, tickets en een verzekering

Omdat ik met een reisorganisatie ga, is het regelen van dingen en het treffen van voorbereidingen natuurlijk een heel stuk makkelijker en overzichtelijker. Ik kreeg van Travel Active enkele maanden geleden een uitgebreid handboek met [MOU1] handige tips, veel informatie en dingen die ik moest regelen voor vertrek. Een van de eerste dingen die ik geregeld heb is mijn Work & Holiday visum die ik nodig heb om in Australië te kunnen werken als Au Pair. Hiervoor moest ik een super lange vragenlijst invullen waar ik zeker een paar uur mee bezig ben geweest. Daarna was het wachten op goedkeuring van de Australische immigratiedienst. Ondertussen zat ik al dagen het internet af te speuren naar goede (en vooral betaalbare!!) vliegtickets. Ik boekte mijn vliegticket naar Sydney en stond mijn vertrekdatum definitief vast. Ik heb gekozen voor een wijzigbaar retourticket, wat inhoudt dat ik zowel de datum als de vluchthaven van de terugvlucht nog kan wijzigen. Uiteindelijk werd na twee weken en minstens duizend keer de aanvraagstatus gecheckt te hebben, mijn visumaanvraag goedgekeurd en waren er weer twee mega belangrijke dingen van mijn to do list afgestreept!

Een volgend belangrijk punt van mijn to do list was het regelen van een goede buitenland verzekering. Wanneer je voor een langere periode buiten Europa verblijft kan je recht op een Nederlandse zorgverzekering komen te vervallen. Om dit uit te zoeken moest ik een zogenaamde WLZ-aanvraag doen bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Wanneer zij stellen dat ik wel recht heb op het behouden van mijn Nederlandse zorgverzekering, dan heb ik slechts een aanvullende buitenland verzekering nodig. Het ‘probleem’ met deze aanvraag is dat hij pas in behandeling wordt genomen rond de vertrekdatum, dus daar heb ik op dit moment nog geen duidelijkheid over.

Inpakken en wegwezen?

Naast het regelen van mijn visum, vliegtickets en verzekering was er nog iets meeega leuks om te regelen, namelijk een BACKPACK!! Ik heb ervoor gekozen met een backpack te gaan (in plaats van een grote koffer) omdat ik na mijn Au Pair periode graag nog enkele weken wil reizen en dan een backpack natuurlijk veel handiger is. Er was bij het backpack shoppen alleen één probleem: ik wist helemaal niks van backpacks af! Waar moet je op letten bij zo’n ding? Hoeveel inhoudt moet ie hebben? Voor hoeveel geld heb je kwalitatief een goede backpack? Nou, ik had geen flauw idee! Maaaar gelukkig heb ik een aantal backpack-ervaringsdeskundigen in mijn vriendenkring die me verschillende tips hebben gegeven (thanks for that!). Na flink wat internetsites afgezocht te hebben en recensies te hebben gelezen, heb ik twee backpacks laten thuisbezorgen om te passen omdat ik uiteraard weer eens moeite had met kiezen… Ik heb uiteindelijk gekozen voor een donkergrijze 65L backpack van het merk Nomad, waar ik hopelijk al m’n spullen (vooral kleding waarschijnlijk) goed in kwijt kan!

Afscheid nemen en loslaten

Het eerste moment van afscheid nemen (of eigenlijk meer ‘afronden’) was anderhalve week geleden bij het inleveren van de definitieve versie van mijn bachelorthesis. Deze bachelorthesis was het laatste nog af te ronden onderdeel van mijn bachelor Pedagogische Wetenschappen. Het is nog even afwachten wat het cijfer gaat worden, maar dat het een voldoende zal zijn staat eigenlijk wel vast. Het afscheid van de universiteit zal echter maar tijdelijk zijn, omdat ik na mijn Australië avontuur hoogstwaarschijnlijk weer terug de boeken induik en nog aan de master Orthopedagogiek zal beginnen!

Naast het afronden van mijn bachelor en dus het (tijdelijk) afscheid nemen van de universiteit, heb ik vorige week donderdag mijn laatste ochtend vrijwilligerswerk gehad in het Prinses Máxima Centrum. Verder heb ik die middag voor de laatste keer opgepast bij mijn oppaskids waar ik al meer dan twee jaar iedere donderdagmiddag kom. De kinderen hebben van mij een fotolijstje gekregen met een foto van mij met hen, zodat ze me hopelijk niet zullen vergeten! Natuurlijk is het lastig om van dit soort dingen afscheid te nemen omdat ze onderdeel zijn geworden van mijn leven, maar gelukkig is het allemaal maar tijdelijk en zie ik ze volgend jaar weer!

Laatste keer…

Genieten!

Deze laatste twee weken staan dus onder andere in het teken van afscheid nemen en dingen loslaten, maar ook voor een overgroot deel in het teken van GENIETEN! Er staan nog veel leuke dingen, dagjes weg en een aantal keer sporten op de planning, waar ik ontzettend naar uitkijk. Het is heel fijn om hier deze laatste weken voor vertrek voldoende ruimte voor te hebben en ervan te kunnen genieten. Verder ga ik volgende week eens een begin maken met het inpakken van mijn backpack en ben ik super benieuwd of alles wat ik mee wil nemen daarin gaat passen. Dus mochten jullie nog mega handige inpaktips hebben of tips over dingen die ik wel of niet moet meenemen, dan hoor ik het uiteraard graag!!

Wil jij net als Emmalie meer informatie over het Au Pair programma? Vraag dan ons gratis magazine aan. Of bezoek een van onze infodagen!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.