Dion als au pair in Australië: ”Het is belangrijk om regelmatig je vrije tijd met je familie door te brengen!”

Dion
Au Pair
24 januari 2022

Hoe besteed je je vrije tijd als au pair? Dion werkt nu als au pair in Australië en vertelt jou hier meer over in haar blog! Ook benieuwd naar haar verhaal? Lees het hier!

Neem je tijd voor jezelf of met het gezin?

Deze keuze kan soms best lastig zijn. Je werk tijd is natuurlijk helemaal voor het gezin, maar je vrije tijd mag je zelf beslissen. Je kan doen wat je wilt. Het is goed om tijd te nemen voor jezelf, rust, trips, uitgaan, afspreken met anderen, maar het is ook heel belangrijk om regelmatig wat van je vrije tijd met de familie door te brengen (dit merk ik in ieder geval, kan voor iedereen anders zijn). Zij hebben jou in huis genomen en nemen je op als een lid van het gezin. Ik eet bijvoorbeeld elke avond met het gezin. Af en toe uit eten met iemand  en soms ben ik nog in de stad. Dit is natuurlijk geen probleem en vinden ze ook leuk, maar natuurlijk ben ik ook altijd welkom om aan te schuiven.

Laat zien dat je het wel wilt

Dingen als samen met de kids wat bakken of een spelletje doen doe ik ook regelmatig. Ook in mijn vrije tijd. Dit zijn momenten om aan de band met de kids te werken. Gewoon gezellig samen bezig zijn. Ik vind het ook belangrijk om het gezin tijd met elkaar te geven. Deze balans kan soms best lastig zijn. Ik wil laten zien dat ik lid wil zijn van de familie, maar ik wil ook niet opdringerig zijn of mezelf buiten sluiten. Lastig… Maar wel heel belangrijk. Laat zien dat je het wel wilt. Laatst ging mijn hostdad met twee van de kids naar Foodscray, een stuk van Melbourne met allemaal Chinese winkels en restaurants. Ik wilde hier heel graag heen en dus vroeg ik of ik mee mocht. Natuurlijk mocht dit! Maar toen ze met zijn allen op zondagmiddag naar vrienden gingen, ben ik thuis gebleven, hier hoef ik niet per se bij te zijn.

Een goede balans is belangrijk

Toen mijn hostmum op zondag met de kids macarons wilde maken, vroeg ze of ik wilde helpen. Natuurlijk, geen probleem, leuk zelfs! Dit nam de hele zondag in beslag dus toen de macarons in de oven zaten, heb ik me even teruggetrokken in mijn kamer tot het wekkertje ging. Zo had ik family-time, maar ook even tijd voor mezelf. Daarna hebben we het afgemaakt en heb ik geholpen met het schoonmaken van de keuken, dat hoort er ook bij natuurlijk. Als ik ergens heen gaan plant het gezin meestal ook een uitje of gaan ze naar vrienden. Want dan weten ze dat ik niet alleen in dat grote huis hoef te zitten als ik niks in de planning heb. Samen zorgen we dus voor een goede balans. Dit zorgt voor zo veel plezier!

Plan tripjes, maar neem ook tijd voor jezelf!

Mijn weekenden zijn altijd verschillend. Soms plan ik een trip zoals naar een National Park gaan, surfen met andere au pairs of naar Philip Island om koala’s en pinguins te spotten met een vriendin die ik hier heb leren kennen. Dit doe ik echt niet elk weekend, want dat vindt mijn bankrekening denk ik niet zo leuk. Als ik dus gewoon thuis ben, neem ik ook echt even tijd voor mezelf, dagje Melbourne, lekker op mijn kamer ontspannen met Netflix of blogs schrijven om het thuisfront weer op de hoogte te stellen. Natuurlijk is het weekend ook een mooi moment voor family time. Helpen boodschappen doen of gezellig met zijn allen in de tuin en de bbq aan zetten, lekker Australisch, ik doe gezellig met ze mee!

Once in a lifetime opportunity

Het land ontdekken is echt heel gaaf en doe ik ook regelmatig. Ik neem altijd met camera mee en de dag daarna maak ik gelijk een nieuwe pagina in mijn fotoboek. Tip als je een fotoboek wil maken: wacht niet tot je thuis bent. De kans is groot dat je zo veel foto’s maakt en zo veel doet, dat je dat straks echt niet meer precies weet. Via heel veel programma’s kun je foto’s elke keer aanpassen en toevoegen. Leuke bezigheid en toch makkelijker dan alles in een keer. Er is hier zo veel te doen en te zien. Echt fantastisch! Er zijn zoveel dieren die hier wild rondlopen die je in Nederland alleen maar in de zoo ziet. Ook de landschappen zijn echt waanzinnig. Dan sta ik aan een mooie kustlijn met een prachtig uitzicht en dan heb ik weer een besef moment dat dit echt once in a lifetime is. Hier kom ik nooit meer, maar wat is het mooi! Ik geniet zo!

Er is zo veel te zien op Philip Island

Laatst was ik met een andere Nederlandse au pair naar Philip Island gegaan. Het eiland waar de pinguins ’s avonds weer naar hun huisjes op het land gaan na een hele dag jagen in de zee. Toen we onderweg even stopten, hadden we gelijk een vakantie gevoel. Je bent hier gelijk uit je normale omgeving dus dat is echt heerlijk. Er is zo veel te zien, we keken onze ogen uit! We hadden een heerlijk huisje aan het strand. Het was voor 2 dagen maar het voelde als een vakantie in een heel ander land. Echt genieten!

De goede band met mijn hostmoeder maakt dit avontuur nog beter!

Mijn hostmum vraagt me ook regelmatig of ik met haar mee wil winkelen. Spullen kopen voor verjaardagen of naar de stad voor kerst inkopen. Dit doet ze dan lekker zonder de kids en dan vraagt ze of ik plannen heb of niet. Het is super fijn om zo’n goede band te hebben met mijn hostmoeder. Ze wil me altijd hebben en zulke dagen samen winkelen zijn ook altijd leuk. In de auto hebben we ook hele gezellige gesprekken. Die goede band maakt dit avontuur nog beter. Hoe ga ik ooit afscheid van dit leuke gezin nemen…

Dit was de tweede blog van Dion. Wil jij net als Dion het avontuur aangaan als au pair in Australië? Dan is het Au Pair in Australië programma echts iets voor jou! 

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.