fbpx

Een reis door de wereld: recepten van onze au pairs

Travel Active
Au Pair
16 februari 2023

Met een handvol goede ingrediënten kun je al snel iets lekkers op tafel zetten. Maak jij zelf de lekkerste Italiaanse pasta, of krijg je helemaal honger van Franse gerechten? In deze blog willen we je wat inspiratie geven over de favoriete lokale gerechten van onze au pairs van over de hele wereld. Laat je verrassen door alle recepten!

Nieuw-Zeeland: Cheeserolls

Een typisch zuider eiland gerecht. Warm zijn ze lekker knapperig, maar heel goed om mee te nemen voor bijvoorbeeld een high tea of voor een picknick. De hostmom van au pair Arwin maakte dit heerlijke recept tijdens zijn au pair avontuur in Nieuw-Zeeland voor hem en sindsdien is hij er gek op!

Ingrediënten

  • 100ml koffiemelk
  • 1 pakje uiensoep poeder
  • 1 theelepel droge mosterd
  • 250 gram kaas (geraspt)
  • 1 theelepel worcestershiresaus
  • 1 kleine ui, fijngehakt

Bereidingswijze

Stap 1. Meng de koffiemelk met het soeppoeder en de mosterd in een pan.
Stap 2. Verwarm het tot het dik is en zorg ervoor dat je het goed roert.
Stap 3. Voeg de kaas, worcestershiresaus en ui toe.
Stap 4. Roer tot de kaas gesmolten is.
Stap 5. Verdeel het kaasmengsel over het sandwichbrood en rol op.
Stap 6. Bestrijk met gesmolten boter.
Stap 7. Bak 15 minuten op 180 graden of gril 4 minuten tot ze goudbruin zijn, keer dan om en gril de andere kant.

Om het helemaal af te maken bestrooi de cheeserolls met gehakte peterselie. Eet smakelijk!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Frankrijk: Gâteau aux amandes

Deze typische franse cake heeft het echt allemaal, snel klaar, smelt op je tong en is zeer geurig met bittere amandel.  Emma is au pair in Parijs. Dit is een recept dat haar hostmom altijd voor haar maakt.

Ingrediënten

  • 5 eieren (splitsen)
  • 250 gram kristalsuiker
  • 170 gram boter (gesmolten)
  • 70 gram bloem
  • 125 gram amandelpoeder
  • Eventueel amandelschaafsel als topping

Bereidingswijze

Stap 1. Smelt de boter.
Stap 2. Roer de gesmolten boter door de eiwit.
Stap 3. Al roerend suiker toevoegen.
Stap 4. Al roerend bloem toevoegen.
Stap 5. Voeg al het amandelpoeder toe.
Stap 6. Giet het beslag in een ronde bakvorm.
Stap 7. Doe de cake voor 35 minuten in de oven op 150 graden.

Voor een extra smaakbeleving voeg je Crème anglaise toe. Hieronder vind je het recept.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ierland: Irish Stew

Er is geen traditionele manier om dit gerecht te maken. Eenieder doet dit op zijn eigen manier en kookt met de ingrediënten die in huis zijn. Bovendien heeft iedere familie in Ierland er zijn eigen draai aan gegeven. Au pair Shannon is verliefd geworden op dit recept tijdens een bezoek aan Kylemore Abbey. Dit is een heerlijk gerecht om te maken op koude dagen, want het zal je zeker van binnen opwarmen! Veel kookplezier!

Ingrediënten ( voor 4 personen ) 

  •  500 gram lamsvlees (zonder bot en het liefst van de schouder)
  • 100 gram spekreepjes
  • 15 gram patentbloem
  • 10 gram boter
  • 2 grote wortels
  • 2 stelen bleekselderij
  • 1 grote gele ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 laurierblad
  • Halve knolraap (afhankelijk van de grootte)
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 500 ml runderbouillon

Om te koken/ garneren

  • Olie, zout, peper, peterselie

Bereidingswijze

Stap 1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
Stap 2. Snijd het lamsvlees in blokjes. Schil de knolraap en snijd deze in repen of blokjes. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes. Maak de wortels en bleekselderij schoon en snijd deze in stukken (het liefst niet te fijn). Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn.
Stap 3. Smelt de boter en giet deze in de braadpan. Giet daarna de runderbouillon erbij. Zeef de bloem boven de braadpan en mix deze met de boter en de bouillon in de pan. Doe dan het laurierblad in de braadpan.
Stap 4. Bak de spekreepjes in de koekenpan goudbruin. Laat het vet in de pan en doe de spekreepjes in een braadpan.
Stap 5. Bak het lamsvlees goudbruin in dezelfde koekenpan met het spekvet. Stop het lamsvlees daarna in de braadpan bij de spekreepjes.
Stap 6. Bak de ui en het teentje knoflook even aan in de koekenpan en stop deze daarna in de braadpan.
Stap 7. Bak de groentes (wortels, bleekselderij en knolraap) even aan in de pan en stop ze daarna in de braadpan. Giet nu ook al het vet uit de koekenpan in de braadpan en roer alles door.
Stap 8. Voeg als laatste de aardappels toe aan de braadpan en zet deze daarna in de oven.
Stap 9. De braadpan moet nu zo’n 1,5 á 2 uur de oven. Roer halverwege de tijd even door.
Stap 10. Breng het gerecht eventueel nog wat op smaak met peper, zout of peterselie. Mocht je de stew wat dikker willen, kun je er altijd nog wat bloem doorheen mengen.
Stap 11.
Serveer het met soda brood en… Eet smakelijk!

 

Wil jij ook au pair worden in het buitenland? Meld je aan voor een online presentatie of persoonlijke afspraak en ontdek de mogelijkheden!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

35 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.