Infodagen Gratis magazine
Sanne Au Pair Australië 28 januari 2019

Eerder vertelde Sanne ons alles over haar eerste periode in Australië. In deze blog vertelt ze ook meer over haar vrije tijd én hoe het is om weer terug in Nederland te zijn.

De eerste 3 weekenden

Ten eerste heb ik deze drie weken mijn bankrekening helemaal leeg gezogen. Ik ben elke vrije middag wel ergens geweest. Het meeste naar het centrum om de weg echt te leren kennen, opera house, harbour bridge, parken, muziekfestvial, full moon party en mardi gras parade. De weekenden worden nu ook wel steeds geplander, wat ik eigenlijk eerst helemaal niet wou. Maar wat ik dan heel erg merk is dat ik de zelfde plekjes blijf bezoeken, en dat is wat ik natuurlijk nog minder wil! Dus nu staan Hunter Valley, open air cinema en een surf weekend op de planning!

Heimwee?

En heimwee? Jap toch wel iets. Maar niet naar huis! Maar naar de mensen thuis. Maar ik heb het hier heeeel erg naar mijn zin. Oja als je hier heen gaat en je gebruikt washandjes, neem die mee.. Want die kennen ze hier niet haha!

Vrije tijd

Vooral de langere weekenden vrij waren fijn. Meer tijd om te reizen en dingen te zien want door de week heen ben ik gesloopt door mijn bengels. In mijn vorige blog stond er een wine tasting op de planning, dat is ondertussen alweer 8 weken geleden. Hier maakte ik kennis met wat ondertussen een grote vriend is, de kangoeroe. Wat een leuke beestjes zijn dat! Deze tour deed ik met drie andere meiden waar ik de meeste avonturen mee heb beleefd. Janieke heb ik al leren kennen via Travel Active (de au pair organisatie) en Emma en Dominiek via Janieke weer.

Surfweekend!

Met Janiek en Do ben ik een paar weken geleden naar Port Stephens geweest, een plaatsje 2,5 uur naar boven vanuit Sydney. Hier sliepen we in een hostel die echt om de natuur gebouwd is, dus alles is ook welkom. Hier heb ik me dus wel over mijn angst voor die kleine * spinnetjes uit Nederland kunnen zetten woohooo! In dit weekend hebben we dolfijnen gespot, veel veel gewandeld, sandboarden en vooral genoten. Wat wel toevallig was is dat ik die week ervoor ook al in dat hostel geweest was. Dat was mijn eerste surf tripje hier. Deze had ik geboekt via de organisatie en ik had geen flauw idee waar ik naar toe ging, ja ik ging surfen, maar met wie en waar uhhh geen idee. Richting Port Stephens dus haha! Dit was een geweldig weekend. Surfen ging super goed en ons groepje van maar 13 mensen was hilarisch.

Meer avonturen….

Daarna vooral weer dingen in Sydndy gedaan. Zwemmen, newtown (echt echt een aanrader als je van leuke vintage markets houd), nog een surfdagje en het weekend daarna kreeg Elias vakantie. Mijn uren waren dan zo geregeld dat ik de 40 uur zou houden in de week en dus een dag extra vrij kreeg. De vrijdag! Oh yeah. Dat wordt een weekend Melbourne boeken! Wat een mooie stad is dit, daar wil ik zeker nog naar terug!

Terug in Nederland

Wat mij nu vooral bezig houd is mijn nieuwe opleiding in Utrecht, docent Engels. Ik merk dat ik weer in veel oude gewoontes terug val. Waar ik in Australië vet zelfstandig was en zelfs voor twee kids zorgde, woon ik nu weer thuis met twee ouders. En dat is soms best lastig. Nu ik terug ben merk ik dat ik de vrijheid die ik van mijn hostparents kreeg, heel erg waardeer! Ik mocht zo veel doen, was in mijn weekenden altijd vrij, vriendinnetjes die wouden crashen kon ook vaak en mocht met de kids altijd leuke dingen doen! 

Heb ik nog steeds contact met mijn hostfamilie? Jazeker! Na mijn maandje reizen met Roy was Elias jarig, en heb ik natuurlijk even gefacetimed met deze mooie vent. Zes jaar alweer. En nu ze op vakantie zijn krijg ik allemaal leuke foto’s en filmpjes door gestuurd en moesten we elkaar even gelukkig nieuwjaar wensen. Ik hoop dan ook zeker dat we dit contact vol houden en ik ze met een paar jaar weer zie!

Einde van mijn avontuur

Dat was mijn reis dan… Wat vlogen deze maanden. Nu ik dit verhaal typ ga ik met mijn hersens zo weer even de andere kant van de wereld op. Wat heeft deze wereld ons veel te bieden. Moeten we er niet ietsje zuiniger op zijn?

Wil jij net als Sanne au pair worden in Australië? Bekijk ook de mogelijkheden voor au pair in het buitenland. Bekijk ook onze au pair infodagen en vraag het gratis au pair magazine aan!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's