Jaride Au Pair in Amerika 23 mei 2017

Als au pair in Amerika is geen enkel weekend hetzelfde. Hier kan Jaride zeker over meepraten! Tripjes naar Philadelphia en New Orleans, er is genoeg te beleven!

Weekenden van een au pair in Amerika

Laat ik beginnen met het feit dat ik tot nu toe nog geen enkele weekend hetzelfde heb doorgebracht. In principe heb ik ieder weekend vrij, dus dat is natuurlijk wel heel erg lekker. Soms werk ik een uurtje op zaterdagochtend of pas ik op zaterdagavond op de kinderen. Dit is echter maar heel af en toe, dus zijn mijn weekenden vrij om leuke dingen te doen. Ik heb één ding wat ik ieder weekend doe en dat is op zondagavond handballen. Ik ga altijd naar handbal, behalve als ik echt een heel weekend weg ben. Om een beetje te laten zien wat ik vooral doe in de weekenden, vertel ik jullie graag  mijn plannen voor mei.

blog-je-hoeft-je-als-au-pair-in-amerika-niet-te-vervelen-in-het-weekend

Tripjes naar Philadelphia en Annapolis

Het eerste weekend van mei ga ik een dagje naar Philadelphia. Dit ligt op ongeveer 3 uur rijden en we gaan ‘even’ een dagje op en neer. Het voordeel is dat ik nu zo gewend ben dat alles een stuk rijden is, dat ik dit niet eens meer echt als een opgave zie. Drie uur in de bus? Geen probleem! Daar dacht ik een jaar geleden wel anders over. Een half uur vond ik al lang. Het tweede weekend ga ik een weekendje naar Annapolis. Ik heb het geluk dat mijn host family een huis aan het water heeft, op ongeveer een uurtje rijden. Zeker nu het weer weer beter wordt, breng ik hier graag een weekendje door. Annapolis is de stad waar dé Navy Academy van Amerika zit. Er is ieder weekend wel iets te beleven wat met de marine te maken heeft, zoals sportwedstrijden of andere evenementen.

blog-je-hoeft-je-als-au-pair-in-amerika-niet-te-vervelen-in-het-weekend

Strijden voor de National Championships met handbal!

Het derde weekend is voor mij een heel bijzonder weekend. Omdat het niveau van handbal in Amerika niet zo hoog is, heeft mijn team zich geplaatst voor de National Championships. Ik heb zowaar kans om Amerikaans kampioen te worden! We strijden tegen teams vanuit het hele land voor deze titel. We verwachten niks, maar de ervaring is natuurlijk al heel gaaf! Het vierde weekend is Memorial Day Weekend, een driedaags weekend. Dit weekend ga ik kamperen in Shenandoah National Park. Dit blijkt een heel mooi park te zijn, waar je leuk kan kamperen, hiken en grotten kan bekijken. Dus dit weekend zal ik mij ontpoppen tot natuurgoeroe.

blog-je-hoeft-je-als-au-pair-in-amerika-niet-te-vervelen-in-het-weekend

Samen met mijn zus naar New Orleans

Het vijfde weekend (wat eigenlijk net in juni valt) wordt ook weer heel erg leuk. Mijn zus komt mij opzoeken en we gaan dan samen naar New Orleans. Wat we dat weekend precies gaan doen, moeten we nog bekijken maar er is genoeg te doen en te zien. Verder staan er na de maand mei ook nog voldoende leuke dingen op het programma. Er is niet heel veel tijd meer want begin augustus begint mijn travel month al en ben ik klaar met werken. Het letterlijke hoogtepunt wat er nog op het programma staat, is skydiven (sorry mama!). Maar ik ga ook nog op vakantie met mijn host family en ons buurtzwembad gaat binnenkort weer open, dus daar zal ik ook voldoende dagen gaan doorbrengen.

blog-je-hoeft-je-als-au-pair-in-amerika-niet-te-vervelen-in-het-weekend

Ieder weekend is anders maar er is altijd genoeg te beleven

Zoals je leest, heb ik dus genoeg te doen en verveel ik me eigenlijk geen moment. Maar het is niet zo dat ik het ieder weekend zo druk heb. Het komt regelmatig voor dat een van mijn host parents weg is en dan help ik wat meer mee met de kinderen. Soms slaap ik ook gewoon lekker uit, loop ik een rondje door de shoppingmall, ga ik uiteten of bezoek ik een feestje. Het ene weekend heb ik ook meer behoefte aan actie dan het andere weekend. Maar er is in elk geval meer dan genoeg te beleven!

blog-je-hoeft-je-als-au-pair-in-amerika-niet-te-vervelen-in-het-weekend

Wil jij net als Jaride als au pair naar Amerika? Of ga je liever naar een ander land?

Gerelateerde programma's