Jessie een jaar na haar Au Pair avontuur in Nieuw-Zeeland!

Jessie
Au Pair
7 juni 2019

Hi allemaal, leuk dat jullie mijn blog lezen!

Mijn naam is Jessie, ik ben bijna 20 jaar en ik ben van februari 2018 tot en met augustus 2018 au pair geweest in Nieuw-Zeeland. In mijn vorige blog voor Travel Active heb ik al omschreven wat voor een geweldige tijd ik had in Nieuw-Zeeland en verteld wat mijn dagelijkse bezigheden waren. Ik heb bij een heel leuk gezin en in een heel mooi huis mogen wonen, ik heb heel veel van het land gezien en ik heb er vriendschappen voor het leven aan overgehouden. In deze blog vertel ik jullie graag iets meer over hoe het was om weer terug naar Nederland te gaan, wat de voordelen van een tussenjaar nemen voor mij zijn geweest en een heel leuk nieuwtje...

Terug naar huis

Ik had nog nooit last van heimwee gehad.. tot dat ik weer in Nederland was en het liefst in het vliegtuig terug naar Nieuw-Zeeland wilde stappen. Iedereen was super enthousiast over het feit dat ik er eindelijk weer zou zijn en familie en vrienden konden niet wachten om al mijn verhalen te horen. Ik daarentegen kon alleen maar huilen als ik aan alles terugdacht en foto’s van de kids bekeek. Eenmaal in Nederland vond ik het heerlijk om weer omringd te zijn door mijn lieve familie en vrienden, maar het was niet makkelijk. Na een half jaar elke dag met de kinderen geweest te zijn, voelde het een beetje als een zwart gat waar ik in terecht kwam. Dit klinkt misschien heel heftig, maar andere au pairs zullen me vast wel begrijpen. Elke ochtend stond ik op het de vraag ik mijn hoofd “Naar welke speeltuin zullen we vandaag gaan, met wie gaan we vandaag op playdate?” Maar ook elke ochtend kwam het besef, ik hoef vandaag helemaal niks leuks met de kinderen te doen... ik kán vandaag helemaal niks leuk met de kinderen doen. Ik heb het er lastiger mee gehad dan ik had verwacht. Inmiddels heb ik het een plekje kunnen geven en kijk ik terug op een hele mooie en bijzondere periode in mijn leven.

Studeren

Nadat ik terugkwam uit Nieuw-Zeeland ben ik gelijk gaan studeren. Op de middelbare school heb ik altijd goed mijn best gedaan en was ik druk met van alles en nog wat. Ik wilde met een frisse start aan het HBO beginnen en heb daarom besloten om niet gelijk door te studeren, maar een tussenjaar te nemen. Beste besluit ooit. Toen ik eenmaal weer in Nederland was, was ik super gemotiveerd om te gaan studeren. Ik wil absoluut niet zeggen dat ik me in Nieuw-Zeeland verveeld heb, maar het leren voor een toets en huiswerk maken begon ik wel een beetje te missen haha. Inmiddels heb ik bijna het eerste jaar van mijn studie Leisure & Events Management afgerond en is mijn Propedeuse in zicht. Ik woon inmiddels ook op kamers, wat me heel goed bevalt. Kortom, het tussenjaar heeft me echt goed gedaan en ik zou het iedereen aanraden! Lekker een jaartje tot jezelf komen en daarna met een frisse start weer beginnen.

Engels

Werken en wonen in een Engelstalig land en Engelstalig gezin is een hele bewuste keuze voor mij geweest. Mijn Engelse skills waren namelijk dramatisch en daar wilde ik graag verandering in brengen. Ik vond het vreselijk eng om Engels te praten en op de middelbare school ging het vak Engels ook niet bepaald vlekkeloos. Toen alles eenmaal rond was, begon ik wel een beetje zenuwachtig te worden om het feit dat ik straks alleen nog maar Engels mocht praten, want Nederlands verstaan ze in Nieuw-Zeeland niet hoor. Maar toen ik eenmaal in Nieuw-Zeeland was, viel het reuze mee. De eerste paar dagen bestonden uit oriëntatie dagen met allemaal andere au pairs. Hier kon ik alvast een beetje inkomen met het Engels praten en toen ik eenmaal bij het gezin was ging het best oké. Ik begreep alles wat er gezegd en gevraagd werd, alleen het terugpraten was in het begin nog een beetje onwennig. Maar twee weken later had ik alweer moeite met Nederlands praten haha! Het ging zo snel. Nu heb ik totaal geen moeite meer met Engels praten en kan ik met volle overtuiging zeggen dat een half jaar in het buitenland wonen je taal beheersing zo verbetert!

Leuk nieuwtje

De kindjes mis ik nog steeds elke dag... Mijn hostfamilie komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en ze hebben twee jaar in Nieuw-Zeeland gewoond. Een maand nadat ik weer in Nederland was, zijn zij terugverhuisd naar Zuid-Afrika, waar ze nu dus weer wonen. Ik heb nog steeds goed contact met het gezin en ze hebben vanaf het begin al geroepen dat ik ze echt een keer op moet komen zoeken in Zuid-Afrika. Nou...... groot nieuws. Deze zomer stap ik in het vliegtuig en ga ik mijn hostfamily weer zien!!!!! Het besef is er nog niet helemaal, maar het gaat wel echt gebeuren, ik ga drie weken naar Zuid-Afrika. Ik kan echt niet meer wachten op mijn lieve kindjes en hostparents weer te zien!

Volg jij Jessie's advies op en wil je Au Pair worden in Nieuw-Zeeland of een van de andere bestemmingen? Meld je dan nu aan of kom naar een van onze infodagen!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.