Josine als au pair in Amerika: ”Wat kijk ik met trots terug op mijn eerste maanden!”

Josine
Au Pair
18 december 2016

”De geluksmomentjes tellen!” Josine vertelt in deze blog wat zij als au pair in de eerste maanden heeft doorgemaakt. Ook nieuwsgierig? Lees het hier!

Een achtbaan van emoties

Het leek in een roes voorbij te gaan: de voorbereidingen, het inpakken, het afscheidsfeestje en de ochtend van vertrek. Het leek allemaal vanzelfsprekend. Tot ik daar op Schiphol stond met mijn koffers en mijn familie om mij uit te zwaaien. Wat bizar, ik laat hun achter voor een heel jaar. Ik besefte het nog niet echt tot ik in New York aan was gekomen en het tot mij doordrong dat ik voor twaalf maanden mijn vertrouwde gezichten niet meer zal zien.
Als au pair kwam ik tijdens de eerste maanden in een achtbaan van emoties terecht. Mijn vertrek, New York en dan het ontmoeten van mijn nieuwe gezin bracht behoorlijk wat gevoelens los! Een nieuwe stad, een nieuw thuis, een nieuwe routine en natuurlijk het maken van nieuwe vrienden waren allemaal onderdeel van mijn eerste maanden als au pair in Amerika.

Nieuwe stad

Na mijn eerste week in New York ben ik in Silver Spring, Maryland komen te wonen. Mijn hostparents hebben mij het eerste weekend mee genomen naar het centrum van Silver Spring. Het is een ideale locatie, want ik woon tien minuten van het centrum vandaan. Er is een bioscoop, winkels en een Starbucks! Ook is het niet ver van Washington D.C., met de metro ben ik binnen zo’n twintig minuten in downtown D.C. Die eerste week dat ik werkte, heb ik de kinderen meegenomen naar de bibliotheek en ik vond het erg spannend om zo naar het centrum te rijden. Mijn gastouders hebben heel netjes een routebeschrijving gegeven en ik kon het ook zo vinden. Wat was ik trots dat ik zo de weg wist te vinden! Vooral toen iemand mij vroeg waar een bepaalde straat was en ik hem de weg kon wijzen.

De beste manier om een nieuwe stad te ontdekken

Om meer plekjes te leren kennen, ben ik zelf op stap gegaan in de stad. Ik kom nu nog steeds weleens plekken tegen waar ik mijn hostkids mee naartoe kan nemen. Een speeltuin, een park of andere mooie gebieden om lekker te wandelen. De beste manier om je nieuwe stad te ontdekken? Ga zelf op stap, lopend of met de auto! Mijn gastouders waren natuurlijk ook een grote hulp. Vraag naar lokale parken, bezienswaardigheden en andere plekken waar je de kinderen mee naartoe kan nemen. Zo leer je je nieuwe thuis het beste kennen!

Een nieuw thuis in Silver Spring

Naast dat ik in een nieuwe stad kom te wonen, kom ik ook in een nieuw huis. Waar ik thuis in Nederland alles uit de kast kon trekken, was het voor mij hier een volledig mysterie waar ik de borden vandaan kon pakken. Ook dit was een raar gevoel. Mijn gastouders zeiden dat ik moest doen alsof ik thuis ben. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik moest vooral veel vragen en dat hielp. ‘Er bestaan geen domme vragen als je in iemand anders zijn huis komt te wonen’, zei mijn hostmoeder. Samen hebben wij ook een boekje doorgenomen om kleine dingen te weten als welke beveiligingscode ik moet gebruiken als ik het huis op slot doe. Of hoe de wasmachine en vaatwasser werken. Dit is natuurlijk ook handig om te weten als je aan het werk bent met de kinderen. Het heeft mij zo een maand geduurd voor ik het ook ‘mijn thuis’ kon noemen. Maar ook hier zijn je gastouders erg belangrijk! Stel iedere vraag als je het niet weet, zij willen je graag helpen om je wegwijs in het huis te maken. Het geeft ook een gevoel van veiligheid om het je eigen thuis te maken en zo voorkom je eventuele heimwee. Nu weet ik niet beter en is het ook echt mijn thuis!

Stel een eigen routine op

Wat ook erg belangrijk voor mijn wenperiode in Amerika was, was een dagelijkse routine. Voor mij, maar ook voor de kinderen! Ik weet nog dat er veel informatie op mij af kwam en dat dit best wel even slikken was. Ik heb samen met mijn gastouders op papier geschreven welke activiteiten ik met de kinderen kan doen en wanneer ik dit kan doen. Dit heeft persoonlijk erg goed voor mij gewerkt. Ik heb goed kunnen aarden in een nieuwe omgeving.  Au pair zijn is een serieuze baan met verantwoordelijkheden en net als iedere andere baan, moet je een professionele houding hebben. Daarom kan ik ook niet vaak genoeg benadrukken dat communicatie met de gastouders het belangrijkste is! Vooral in de eerste periode is het belangrijk dat je steun kan vinden bij je gastouders als het aankomt op het aanpakken van de kinderen. Zij willen ook dat jij je goed voelt en ik heb de eerste maanden veel steun gekregen van mijn gastouders. Dankzij hen heb ik mij snel thuis kunnen voelen!

Nieuwe vrienden maken als au pair in Amerika

Goed, dus ik had de stad ontdekt, mijn nieuwe huis leren kennen en een routine voor de kinderen. Wat zou dit avontuur nog beter maken? Juist! Nieuwe vrienden om dit jaar mee te beleven. Het fijne aan de D.C. area is dat er heel veel au pairs zitten. Kinderopvang is relatief duur in deze buurt en veel gezinnen kiezen daarom voor een au pair. Niet alleen vanuit de partnerorganisatie van Travel Active, maar ook andere organisaties hebben hier au pairs zitten.

Mijn eerste contacten

Au pair meetings vond ik erg handig om andere au pairs te leren kennen. Mijn local coordinator vraagt vaak oudere au pairs om contact op te nemen met nieuwe au pairs als ze in de buurt wonen. Zo legde ik mijn eerste contacten! Ik weet nog hoe spannend ik het vond om nieuwe mensen te ontmoeten. Echter via social media wordt alles makkelijker gemaakt. Ik kwam in contact met twee Nederlandse au pairs die al langere tijd in de D.C. area woonden en ik heb hen mijn eerste weekend na mijn werkweek ontmoet. Deze Nederlandse au pairs (Ghislaine en Vera) bleken een paar van mijn beste vriendinnen te zijn geworden! Natuurlijk heb ik niet alleen met Nederlandse au pairs afgesproken! In Enid’s klas zit een jongen die ook een au pair heeft. Via haar heb ik ook weer andere au pairs ontmoet, van Duitsers tot Zuid-Afrikanen. Zo rolt het balletje en voor ik het wist, had ik een gevarieerd netwerk van nieuwe vrienden!

De geluksmomentjes tellen!

De eerste maanden waren spannend, zenuwslopend maar toen ik eenmaal gesetteld was, was het alsof ik er altijd heb gewoond. Wat ben ik trots op wat ik in een jaar heb opgebouwd! De eerste maanden kunnen moeilijk zijn, met momenten van heimwee en momenten van triomf! Ik heb een boekje bijgehouden met mijn goede momenten. Je zou ze geluksmomentjes kunnen noemen. Zo trots was ik toen ik mijn hostkid voor het eerst alleen op bed heb kunnen leggen en een dutje heb laten doen. Deze ogenschijnlijke kleine stapjes, waren toen overwinningen! Nu is het allemaal routine geworden, maar wat kijk ik met trots terug op mijn eerste maanden. Want het heeft mij gemaakt tot wat ik nu ben: een ware au pair!

Wil jij net als Josine het avontuur aangaan in Amerika?

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.