Pleun raadt iedereen aan om Au Pair te worden in Spanje!

Pleun
Au Pair
24 juli 2018

Hola lezers, mijn naam is Pleun Vervoort en ik zit als zomer Au Pair in het mooie Spanje! Ik geniet enorm van het Spaanse leven! In totaal ben ik 7 weken hier. Dat is niet erg lang, maar perfect voor als je graag in de zomer een tijdje er tussenuit wilt. Ik hou ervan om een nieuwe cultuur te leren kennen. Dit in combinatie met het helpen bij een gastgezin, was voor mij de perfecte reden om als Au Pair aan de slag te gaan. Ik zal in het kort mijn ervaring tot nu toe als Au Pair vertellen. 

 

Mijn gastgezin

Mijn gastgezin bestaat uit vader, moeder en 2 lieve meisjes. May 9 jaar en Rocio is 6 jaar. We wonen in Pontevedra en Sanxenxo. Pontevedra is een leuke stad, waar veel winkels en mooie gebouwen zijn. Hier woont het gezin het hele jaar door, omdat de kindjes buiten de zomermaanden daar ook naar school gaan. In Sanxenxo is het vakantiehuis aan het strand, met erg mooi uitzicht! Daar zijn we bijna altijd als het lekker weer is, omdat we hier ook een boot hebben (waar we ook op slapen). Beide meisjes zitten op school waar extra veel Engelse les wordt gegeven, omdat dit erg belangrijk is voor hen. Doordeweeks geef ik de kindjes ongeveer 1 uurtje les per dag, wiskunde en Engels. Ik kan daarom steeds beter communiceren met de meisjes, want dat was iets wat in het begin wel wat moeilijk was. We spreken Engels met elkaar en af en toe leren ze mij wat Spaanse woordjes.

Mijn werkdagen

Mijn werkdagen zijn niet elke dag hetzelfde, maar zien er voornamelijk als volgt uit: rond 9u staan we op en ontbijten we, daarna maken we ons klaar en geef ik de meisjes les. Als we in Sanxenxo zijn gaan we daarna (met lekker weer) bijna altijd eerst naar het strand en in Pontevedra gaan we vaak naar de stad, waar de meisjes kunnen spelen in een parkje of zwemmen we thuis bij ons overdekt zwembad. We blijven aan het strand, zwembad of in de stad meestal tot ongeveer 14/15u, zodat we daarna kunnen lunchen. Vaak lunchen we ook in de stad. Na de lunch doen we allemaal een beetje waar we zin in hebben of rusten we. Zo ga ik heel vaak naar het strand of naar de winkeltjes. Als we in Sanxenxo zijn, gaan we vaak rond lunchtijd met de boot weg en komen we in de avond weer terug. Ze leren mij ook een beetje zeilen, heel leuk! We eten ’s avonds meestal tussen 21/22u, soms zelfs nog later. Vaak eten we in een van de restaurantjes in de buurt. In het begin was het wel erg wennen met eten, omdat we in Nederland rond 13u lunchen en rond 18u avondeten, maar hier is het allemaal een paar uurtjes later. Nu ben ik er wel helemaal aan gewend en vind ik het juist lekker om zo laat te eten. Ook eten we veel speciale soorten vis en schelpdieren, omdat dat typisch iets uit deze buurt is.

Wat ik doe in mijn vrije tijd

Op zaterdag heb ik altijd de hele dag vrij en op zondag altijd de morgen vrij. Vaak doe ik dan in de middag wel iets leuks met de meisjes of wandelen. Als ik vrij heb, ga ik winkelen, naar het strand, bezichtig ik een mooie plaats of spreek ik af met andere Au Pairs. Via de partnerorganisatie van Travel Active, die hier in Spanje zit, kom ik in contact met andere Au Pairs. Bijna allemaal uit andere landen, maar dat is juist leuk. Ook kan ik in mijn vrije tijd even Skypen met mijn familie en vrienden in Nederland.

We zijn vaak met familie en vrienden om te lunchen en borrelen (daar houden ze hier nogal van). Mijn gastgezin nodigt graag anderen uit om te komen eten. Heel gezellig met z’n allen altijd en voor mij extra speciaal om met een echte Spaanse familie of vriendengroep te zijn. Zo was ook de communie van May een aantal weken geleden, wat erg leuk was om mee te maken.

Ik zit nu over de helft van mijn avontuur(tje), maar ga nog 3 weken enorm genieten van alles en voornamelijk het heerlijk relaxte Spaanse leven. Er staan nog een aantal dingen op mijn lijstje die ik ga doen, zoals leren surfen en Santiago bezoeken.

Hopelijk hebben jullie een beetje een beeld gekregen van mijn leven als Au Pair op dit mooie plekje! Ik zou het iedereen die de kans heeft, dan ook zeker aanraden om een avontuur als deze aan te gaan.

Adios!!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.