Waarom naar Amerika? Au Pair Ester legt het uit!

Ester
Au Pair
18 juni 2019

Ester maakte twee keer de keuze om in Amerika aan de slag te gaan als Au Pair. Maar waarom Amerika en wat is er zo speciaal aan deze plek voor Ester? In haar nieuwe blog vertelt ze je hier alles over!

Mijn keuze om als au pair naar Amerika te gaan was er eentje waar ik niet heel lang over hoefde na te denken. Au pair zijn leek mij erg leuk, omdat je als au pair nauw betrokken bent met de kids en zo een hechte band kan opbouwen met ze. Bovendien krijg je de kans een leven ergens anders op te bouwen, iets wat als toerist niet lukt.

Waarom Amerika?

Maar waarom dan Amerika? Dit land stond al heel lang op mijn lijstje. Amerika riep mij als het ware. En dat was zeker met een reden, want ik voel me zo enorm thuis in dit land en de cultuur.

Naar Amerika als au pair

Waarom zou JIJ als au pair voor The United States of America moeten kiezen? Een reden zou kunnen zijn om de Engelse taal te leren beheersen. Echter, kan je dit ook doen in Engeland, Ierland, Nieuw-Zeeland of Australië, dus dat alleen hoeft niet de reden te zijn. Wellicht ben je net zoals ik een natuurliefhebber. Dan kan ik je vertellen dat Amerika werkelijk alles te bieden heeft: van de bergen in het Midwesten (mijn thuis), naar de oceanen aan beide kusten. Van winterkou in het noorden tot woestijnhitte in het zuiden. Van de canyons en meren naar bossen met de prachtigste kleuren bomen en bloemen. Amerika is zo divers. Er is zoveel te zien.

Amerikanen

En mocht je nou tips nodig hebben voor een trip, dan kan je het altijd aan Amerikanen vragen. Die vertellen maar wat graag over hun eigen land. Ze zijn erg trots op Amerika à patriotism. Sowieso zijn Amerikanen heel erg open. Altijd in voor een praatje op straat of in de winkel. Dat hoeft niet eens een praatje te zijn over het weer of de laatste basketbal wedstrijd. Nee, dit kunnen ook echt diepgaande gesprekken zijn, uit pure interesse. Ze zijn heel open en nieuwsgierig, op een goede manier. Ook zijn ze veelvuldig in het geven van complimentjes. Over je kleren of oorbellen. Of over het goede gedrag van de kids. Letterlijk van alles.

Veel andere au pairs

Daarnaast zijn er heel veel au pairs in Amerika. Hierdoor krijg jij de kans om mensen van over de hele wereld te leren kennen. De au pairs komen uit alle hoeken van de wereld. Zo heb ik vriendinnen uit Duitsland, Spanje, Brazilië, Zuid-Afrika, Oostenrijk, Engeland, Colombia, Slovenië etc. Ook heb ik een aantal goede Amerikaanse vrienden, die heel graag willen dat ik blijf terugkomen. Bovendien heb ik over de hele wereld een slaapplek. Handig? Dat dacht ik ook.

School in Amerika

Zoals ik al eerder noemde, en iets wat ik ook logisch is in mijn ogen, is dat je als au pair nauw betrokken bent met het leven van de kinderen. Dus ook met de scholen. Dat werkt in Amerika wel iets anders, dan in Nederland. Wij gaan naar de basisschool en de middelbare school, voordat we een keuze maken wat we willen gaan studeren. In Amerika hebben ze elementary school, middle school en high school. Je gaat naar elementary school als je vijf bent en begint dan in Kindergarten. Dit is vergelijkbaar met onze groep 2. Sommige scholen hier hebben ECE, wat groep 1 is voor ons. Elementary is tot en met fifth grade. Dan ben je 11. Dit is te vergelijken met groep 7 voor ons. Sixth tot eighth grade is middle school. De kinderen zitten op middle school van 12 tot 14 jaar. Daarna gaan ze door naar high school. Dit is ninth tot twelfth grade. Ze zijn dus klaar als ze 18 zijn om vervolgens verder te studeren. In Amerika maken ze dus geen onderscheid in niveaus na de basisschool. Iets wat wij in Nederland wel doen. Om het nog beetje ingewikkelder te maken, verschilt het school systeem ook nog per staat. Elke staat heeft eigen wetten rondom heel veel zaken, waaronder het onderwijs. Elke staat is dus als het ware een soort van eigen landje binnen Amerika.

Holidays

Iets wat alle staten wel allemaal gemeen hebben is de HOLIDAYS. Daar zijn Amerikanen dol op. Het hele land gaat dan ook all-out. Weken van tevoren liggen de winkels vol met alle soorten decoraties, t-shirts, hoedjes, sierraden, wat dan ook. En is de ene holiday voorbij, dan wordt alles in de winkel vervangen met de volgende holiday. Een voorbeeld: Pasen was 21 april. Diezelfde week nog lag alles voor 4th of July (Independence Day) in de schappen. Huizen zijn zowat met elke holiday versierd, maar helemaal in de december maand. Persoonlijk vind ik dit geweldig! Het past bij mij. Het is echt zoals je het in de films ziet. Dat zeiden vrienden van mij keer op keer als ik foto’s stuurde rondom Kerstmis.

Grote auto’s?

In films lijkt het ook altijd alsof de auto’s groot zijn. Dit is ook zo. Trucks en minivans passeren je elke 10 seconden wel op de snelweg. En er gaat ook geen dag voorbij dat ik geen gele schoolbus zie. Valt het jou ook op in films dat er zoveel stop borden zijn?  Er zijn oprecht ook zoveel stop borden! En one-ways ontkom je ook niet aan.

Winkels

In veel winkels kan je werkelijk alles krijgen wat je zoekt. Van kampeerspul tot scheerschuim. Van een kinderfiets tot fruit. Alles onder één dak, want dat is wel zo makkelijk. It is all about convenience! Maar ook zo gevaarlijk. Zo kom ik bijna standaard terug met dingen die ik eigenlijk niet nodig heb als ik naar Target of Walmart ben geweest. Dit geldt praktisch voor iedereen. Oh en vergeet vooral de koffie niet. Starbucks is letterlijk overal. En anders is er wel een Dunkin Donuts of een Peet’s.

Colorado

Ik woon dus in het Midwesten van Amerika, in Colorado om precies te zijn, waar zich the heart of the Rocky Mountains bevindt. Een derde van de staat bestaat uit bergen. Dat is voor iemand van de “lowlands” nieuw. Toen ik het eerste mailtje van mijn host moeder kreeg, had ik nog nooit van deze staat gehoord, maar wat ben ik blij dat ik hier woon. Ik ben zo verliefd op de Rockies en spendeer er heel veel van mijn vrije tijd! Dat kan ook, want in Colorado is het 300 dagen zon. Om deze en zoooooveel andere redenen is Colorado echt mijn thuis.

Wat noem jij binnenkort je (tweede) thuis?

Wil jij net als Ester een onvergetelijke tijd meemaken als au pair in het buitenland?

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.