6 redenen waarom jij nu voor High School Amerika moet kiezen

Emma
High School
4 maart 2017

Sneeuwvrij krijgen van school, nieuwe plekken ontdekken en de tijd van je leven beleven. Emma geeft jou de 6 redenen waarom jij nu voor een High School Amerika avontuur moet kiezen!

1. Nieuwe dingen beleven zoals een snow day

Het wonen in Amerika vind ik echt super leuk! Toen ik te horen kreeg dat ik in een gastgezin zou komen in Washington State, wist ik niet eens waar het lag en ik wist niet eens dat het een staat was. Maar nu ik hier al 6 maanden zit, ben ik zo veel ervaringen en belevenissen rijker! Zo hebben wij in Washington State al heel veel sneeuw gekregen dit jaar. Ook was het heel erg koud met soms wel temperaturen tot -15 graden!! Ik heb al 3 keer een snow day gehad, een dag dat je vrij krijgt van school omdat er te veel sneeuw gevallen is en dus te gevaarlijk is om naar school te rijden. Dat is dus niet zo erg, lekker een dagje vrij.

2. Leukere vakken en de school spirit

Hier heb je echt een wij-gevoel op school. Vooral bij sportwedstrijden van mijn school is dat zo leuk! Je voelt je dan echt één met iedereen. School spirit is ook belangrijk, vooral dus bij sportwedstrijden. Soms is de spirit zelfs belangrijker dan de wedstrijd zelf. Het is echt geweldig om mee te maken. Op een High School Amerika is school ook echt veel leuker vergeleken met Nederland. Je hebt hier veel leuke vakken zoals koken, fitness, film making, fotografie, choir en nog veel meer.

3. Door High School Amerika nieuwe plekken ontdekken

Vrienden maken gaat ook heel snel. Ik heb heel veel mensen leren kennen in school waardoor ik echt bijna, voor mijn gevoel, tegen iedereen ‘hoi’ zeg in school. Buiten school heb je ook allerlei verschillende clubs waar je aan kan deelnemen. Met mijn kookclub ben ik afgelopen weekend naar Tacoma gegaan voor een wedstrijd. Buiten de wedstrijd hebben we ook nog Seattle bezocht. Zo heb ik de kauwgommuur, de skyline en de Pike Place market gezien in Seattle. Het was ontzettend leuk!

4. Een tweede familie bij jouw gastgezin

Mijn gastgezin is ontzettend lief voor me. Zo heb ik een jonge gastmoeder (rond de 32 jaar oud) wat het op zich best wel leuk maakt, omdat ik af en toe het gevoel heb dat ik met een vriendin in de auto zit bijvoorbeeld. Mijn gastvader is wat ouder. Hij is ook heel aardig en zorgt er altijd voor dat ik me op me gemak voel. Maar ik noem mijn gastouders niet papa of mama, ik noem ze gewoon bij hun naam. Dat bracht wel eens verwarringen op bij mijn gastzusje van 3 jaar. Zij begon mijn gastmoeder ook bij haar naam te noemen, oeps haha! Verder heb ik nog een klein gastbroertje van 1 en een halfbroertje en –zusje van 10 en 12. Mijn halfbroertje en –zusje zijn meestal 1 weekend in de 2 weken bij ons. Ik kan ook altijd goed met hun opschieten. In de voorjaarsvakantie ga ik met mijn familie naar Disneyland in California en Los Angeles. Ik heb er onwijs veel zin in!

5. Je maakt een speciale en interessante tijd mee in Amerika

Ondertussen zit ik al 6 maanden in Amerika (de tijd gaat veel te hard!!) en heb ik ook de presidentsverkiezingen mee mogen maken. Zo hadden we op school wel eens gesprekken over de presidentsverkiezingen. En met mijn gastgezin kon ik er heel open over praten. Ik luisterde vooral naar andermans meningen en interesseerde me in hoe andere mensen over de situatie denken. Het was wel super interessant en speciaal om tijdens mijn High School Amerika tijd de presidentsverkiezingen van dichtbij mee te maken. Op school en in mijn dagelijks leven merk ik er eigenlijk niet zo veel van. We hebben er wel eens discussies over in de klas, maar er is niks veranderd in bijvoorbeeld de manier van lesgeven of regels op school.

6. Een paar belangrijke tips als je naar Amerika gaat!

Tot slot heb ik nog een paar belangrijke tips voor toekomstige studenten die een High School Amerika avontuur willen beleven.

  • Blijf jezelf.
  • Pak en geniet van iedere kans die je krijgt! Dit is heel belangrijk. Je hebt misschien maar 1 kans om iets te doen en als je dan op die dag “geen zin” hebt om iets te doen, ga je daar spijt van krijgen! Helaas spreek ik uit eigen ervaring!
  • Maak je geen zorgen over of je vrienden zult maken, dat komt allemaal vanzelf.
  • Laat niet gelijk je mening horen, wacht eerst even af wat anderen te zeggen hebben. Natuurlijk mag je wel een mening hebben maar daar moet je aan het begin een beetje mee uitkijken. Dit kan namelijk gevoeliger aankomen bij Amerikanen omdat ze niet zo direct zijn. Wederom spreek ik weer uit eigen ervaring.
  • Geniet van elke dag, ook al heb je geen goed humeur. De tijd gaat namelijk heel snel! In het begin toen ik hier was, realiseerde ik dat nog niet echt. Ik genoot natuurlijk wel, maar ik nam het allemaal maar zoals het kwam. Sinds een paar maanden dringt het echt tot me door dat dit een unieke kans is en maar 10 maanden duurt. Dus je moet echt genieten van iedere dag, zelfs als je door een halve meter sneeuw naar huis moet lopen van school of als je je verveelt tijdens een snow day. Het klinkt misschien raar, maar geniet ervan dat je je verveelt tijdens een snow day, dit maak je namelijk nooit mee in Nederland! Het kan af en toe vervelend zijn, maar bekijk het allemaal van een positieve kant.

Zorgen de verhalen van Emma ervoor dat je ook voor een High School Amerika ervaring wilt meemaken? Kijk dan bij het High School in Amerika programma!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.