Elly vertelt over haar eerste tijd op een high school in Brazilië

Elly
High School
5 oktober 2018

Elly kiest voor een high school jaar in Brazilië! Ze vertelt over haar reis, de voorbereidingen en haar eerste indruk. Ook heeft Elly al een aantal verschillen met Nederland opgemerkt!

Mijn keuze voor Brazilië

Omdat ik te oud was voor een High School jaar naar Amerika heb ik na veel denken me ingeschreven voor… Brazilië! Totaal geen land waar je snel aan zou denken. Totaal geen land wat vaak wordt gekozen, maar zeker wel een land waar veel te leren en te ontdekken valt. Ik ben ook alvast begonnen met het leren van de taal, dus helemaal onvoorbereid kom ik daar niet.

Van aanmelding naar gastgezin

Nadat ik me had ingeschreven, kreeg ik een uitgebreid aanmeldingspakket. Hiervoor moest ik naar de dokter voor een verklaring, ik moest een brief schrijven aan mijn toekomstige gastgezin, wat foto’s toevoegen enzovoort. Daarna had ik mijn interviewbijeenkomst. Voor deze bijeenkomst moest ik naar het hoofdkantoor in Venray. Hier kreeg mijn vader een presentatie over het programma en ik werd in het Engels geïnterviewd om mijn Engels niveau te bepalen en nog wat voorkeuren te kunnen geven. Daarna sloot ik aan bij mijn vader voor de presentatie. Nadat ik hoorde dat ik geaccepteerd was had ik snel een gastgezin gevonden!

Elly vertelt over haar eerste tijd op een high school in Brazilië 1

De voorbereidingsbijeenkomst

Op zaterdag 23 juni had ik de voorbereidingsbijeenkomst in Arnhem, hier wordt veel belangrijke informatie gegeven, maar je krijgt ook de kans om andere studenten en oud-studenten te spreken! Omdat ik de enige ben die naar Brazilië gaat, was het anders dan bij de Amerika studenten. Toch was er een oud-student die naar Brazilië is geweest en een aankomende student die naar Argentinië gaat, wat het toch nog gezellig en interessant maakte!

The start of something new!

Mijn eerste dag in Brazilië is alweer voorbij. Het is wel even wennen, omdat veel dingen natuurlijk heel anders zijn. Ik vind het juist leuk om die verschillen te zien en te horen! Ik had van tevoren geen idee wat ik van de vlucht kon verwachten, omdat het mijn eerste keer vliegen was! Gelukkig vloog ik met KLM, dus maakte ik me niet veel zorgen. Ik moest eerst van Amsterdam naar Sao Paulo om 10:10 uur en rond 1 uur 's nachts ging mijn andere vliegtuig. En wat heb je daar dan allemaal gedaan in die tijd? Ik moet zeggen dat ik verwacht had dat ik meer zou slapen, maar ik heb in de eerste vlucht vooral films gekeken en gegeten!

Elly vertelt over haar eerste tijd op een high school in Brazilië 2

Aankomst

Toen ik aankwam in Goiania, stond m'n gastgezin daar, ze waren heel enthousiast en blij! We zijn daarna meteen doorgegaan naar een hamburgerrestaurant, het was heel lekker! Verder hebben we die dag niet veel gedaan. Ik was heel moe dus kon ook niet veel meer doen! Het huis is wel super mooi! Echt even wennen, had het eigenlijk niet zo mooi verwacht!

Vanochtend ging mijn wekker om 9 uur, want ik had een afspraak met mijn begeleider voor dit jaar. Ze heeft me heel veel uitgelegd en het was gezellig. Daar hebben m'n gastouders me opgehaald, waarna we mijn gastbroertje ophaalden. Verder heb ik nog even boodschappen gedaan met mijn gastmoeder!

De eerste verschillen

Daar begint het eerste verschil: ze hebben van elk soort fruit heel veel verschillende soorten. Zoals minimaal 5 soorten sinaasappels en 3 verschillende soorten mandarijnen! Bij de supermarkt worden ook je boodschappen voor je ingepakt en naar de auto gebracht. Iets wat ik gek vind hier, is dat wc papier niet door de wc gespoeld mag worden, dit moet in de prullenbak!

Ondanks die (gekke) verschillen, is het wel heel leuk en warm hier!

Elly vertelt over haar vrije tijd in Brazilië tijdens haar High School avontuur

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.