Elly vertelt over haar vrije tijd in Brazilië tijdens haar High School avontuur!

Elly
High School
28 januari 2019

Elly vertelde ons eerder al over haar eerste tijd in Brazilië. Inmiddels is ze er al wat langer en deelt ze hoe zij haar vrije tijd doorbrengt!

Elly vertelt over haar vrije tijd in Brazilië tijdens haar High School avontuur 6

Op pad met mijn gastvader en gastzusjes

Samen met mijn gastvader en gastzusjes ben ik naar een ballenbak die ooit de grootste van de wereld (?) is geweest. Natuurlijk ben ik daar ook in geweest, ik voelde me echt weer even kind, heerlijk! Het was in een soort van water thema, er zaten alleen maar blauwe ballen in en er waren opgeblazen speeltoestellen in de vorm van een schip. Achteraan was het ook best diep, hierdoor kon ik me er ook in laten vallen gek doen haha. Een week later ging ik weer met mijn gastvader en gastzusjes naar Arca Parque, dit was een soort van aquapark waar meer dan alleen water was. Zo waren er ook dieren (ara's, konijnen, paarden etc.), je kon er vissen, paardrijden, peddelsurfen en ga zo maar door. Het was hier heerlijk, even lekker rusten. Totdat het ineens heel hard begon te regenen en we dus maar naar huis gingen, welkom in Brazilië!

Elly vertelt over haar vrije tijd in Brazilië tijdens haar High School avontuur 1

Gastgastzus en bbq's in huis?

In een van de weekenden heb ik mijn "gastgastzus" ontmoet, dit is een eerdere uitwisselingsstudent van mijn gastgezin geweest. Ze woont nu in Brazilië omdat het haar zo goed beviel en omdat haar moeder bij haar op bezoek was, kwamen ze even langs dat weekend. Het was heel gezellig met ze, we hebben veel tijd met ze doorgebracht en vooral veel gelachen.

In de weekenden barbecuen we ook veel in huis.  Ja, gewoon een barbecue IN huis, dat is wel iets anders dan in Nederland, maar hier komt het heel veel voor. Er is 1 iemand die al het vlees maakt, als het dan gaar is, wordt dit vlees in reepjes gesneden en pakt iedereen steeds een stukje van het bord af. Heel anders maar heel lekker, want hier eten ze ook alleen maar "echt" vlees, niet veel bewerkt. Het was heel lekker!

Elly vertelt over haar vrije tijd in Brazilië tijdens haar High School avontuur 2

Ik laat mij (weer) gewoon verrassen!

Wooow wat was dat geweldig! Ik werd zaterdagochtend wakker en toen kwam mijn gastzusje naar me toe met de vraag of ik wist dat we naar "de club" gingen (club betekent hier zwembad haha). Maar dat wist ik niet, ze vertelden mij dat we naar een soort van "club" zouden gaan, maar dan net iets anders en dat we daar de hele dag zouden blijven. Ik had er zin in maar ik had geen idee waar we heen gingen, dat weet ik wel vaker niet dus ik dacht: we zien het wel! Na iets meer dan 2 uur rijden kwamen we bij een park uit met watervallen en super mooie natuur! Toen werd ook spontaan bedacht dat we daar bleven slapen. Na alles geregeld te hebben zijn we eigenlijk de hele dag onderweg geweest, grotten, watervallen, zwembad met glijbanen, alles was er en het was zo mooi! Ik heb heel veel met een lach rondgelopen daar.

Elly vertelt over haar vrije tijd in Brazilië tijdens haar High School avontuur 3

Begin van de zomervakantie en de feestdagen...

Ik heb 7 weken zomervakantie, heerlijk! Het is best dubbel dat ik zo lang niet naar school hoef, want dat betekent natuurlijk ook dat ik mijn vrienden van school lang niet ga zien, maar we gaan veel afspreken. Dus dat komt helemaal goed.

Op zaterdag 22 december was het tijd om met Ana en haar ouders naar de boerderij in Santa Helena de Goias te gaan, waar we ook kerst zouden vieren. Op 24 december gingen we daar eindelijk de kerstboom opzetten, lekker op tijd haha! Verder hebben we vooral veel eten gemaakt en natuurlijk gegeten, omdat het kerstavond was! We zijn nog tot 27 december in Santa Helena gebleven. We hebben hier niet veel bijzondere dingen meer gedaan, eerste kerstdag was als een gewone dag en we hebben vooral veel films gekeken, boodschappen gedaan, spelletjes gespeeld en zulke dingen. Maar dat betekent niet dat het niet leuk was!

Oud en nieuw was geen groot spektakel, om 2 over 12 was iedereen ineens: ow... gelukkig nieuw jaar! We vierden dit bij vrienden van mijn gastouders thuis, we gaan hier wel vaker heen en zoals altijd was het weer heel gezellig, daarom zijn we daar op 1 januari weer naartoe gegaan om te lunchen.

Elly vertelt over haar vrije tijd in Brazilië tijdens haar High School avontuur 4

Al op de helft!!

Vanaf dinsdag moet ik weer naar school, hierbij ga ik helaas weer naar de 2e klas (met 15-jarigen) zonder mijn vrienden. Maar gelukkig blijf ik wel op dezelfde school, dus in de pauzes kan ik mijn vrienden nog zien en nu kan ik nieuwe vrienden maken en ik ga op zoek naar een sport die ik in de middag kan doen na school. We zijn ook bezig met het boeken van een vakantie, dus er komen nog mooie momenten aan! Sowieso zijn bijna alle momenten hier mooi, ik wil nog lang niet naar huis, maar ik zit al bijna op de helft van mijn exchange... Time flies when you're having fun!

Elly vertelt over haar vrije tijd in Brazilië tijdens haar High School avontuur 5

Wil jij aankomend schooljaar ook graag naar een High School in het buitenland? Of wil je graag wat meer informatie over het programma? Vraag dan een gratis magazine aan of kom naar één van onze High School infodagen

Gerelateerde blogs

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.