Infodagen Gratis magazine
Jiske High School Canada 30 januari 2019

Jiske is voor haar High School jaar in Canada. Dat houdt dus ook in dat ze daar de kerstdagen heeft doorgebracht. Maar zijn deze dan heel anders dan in Nederland? Ze blikt met ons terug op deze periode en vertelt ons de verschillen! 

Huizen versieren?

Iets waar ik me al hele tijd op had verheugd was kerst. Kerst is in Noord-Amerika toch heel anders dan dat het is in Nederland. Ten eerste waren echt bijna alle huizen versierd. Sommige meer dan andere, maar bijna elk huis had wel iets. In Halifax, een stad bij mij in de buurt, zijn er twee huizen waar elk jaar een competitie is wie de beste versiering heeft. Eén van de twee huizen heeft zelfs een scherm dat constant kerstfilm afspeelt. Echt wel heel gaaf om te zien. Ik denk dat Nederlanders toch wel iets te nuchter zijn voor zoveel versieringen, maar om het elke keer te zien is toch wel leuk.

Cadeautjes

Ook waren de er echt mega veel cadeaus, voor iedereen. Onder de boom lagen cadeautjes die mijn gezin en ik voor elkaar hadden gekocht en dat waren er echt al heel veel. Daarnaast werden natuurlijk de stockings gevuld met cadeaus van de kerstman zelf. En zoals dat hoort hadden we de avond van tevoren een glas melk en een bord met koekjes klaargezet. De koekjes versieren was een hele klus maar ook ontzettend leuk om te doen. Ik hoop dat de kerstman m’n koekjes ook mooi vond.

Kerstdiner

Daarnaast hoort kalkoen er ook weer bij. Wij hadden een groot diner met z’n allen met kerstavond. We aten heerlijk kalkoen en ham met aardappelpuree en als toetjes hadden we taart. Toch is het wel een verschil met kerst in Nederland. Ik heb het idee dat kerst in Nederland veel meer om het eten gaat en eten echt een van de belangrijkste of misschien wel het belangrijkste onderdeel van kerst is. In Canada is het eten ook wel belangrijk maar wel een beetje een bijzaak. Waar in Nederland bij Sinterklaas de kinderen verwend worden is dat in Canada met kerst.

 Ik heb echt wel een kerst gehad die ik nooit ga vergeten. Daar ben ik mijn gastgezin mega dankbaar voor.

 

Wil jij aankomend schooljaar ook graag naar een High School in Canada? Of wil je graag wat meer informatie over het programma? Vraag dan een gratis magazine aan of kom naar één van onze High School infodagen

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's