Infodagen Gratis magazine
Femke Rooijackers High School Amerika 07 januari 2020

Femke vermaakt zich nog steeds goed in Amerika! De tijd vliegt echt voorbij, maar dat komt ook zeker door alle leuke dingen die ze in Amerika meemaakt. Ze vertelt ons hier alles over:

Spirit week!

De afgelopen paar weken is de tijd ook alweer supersnel voorbijgegaan. Ik heb mijn eerste Amerikaanse schoolfeest meegemaakt, namelijk Homecoming week. Van tevoren was er een Spirit week, waarbij er elke school dag een verkleedthema was. Verder waren er nog verschillende andere activiteiten deze week en was er voorafgaand een Homecoming Queen en haar Maids verkozen door de leerlingen van de school.

De thema's op onze school waren:

  • Maandag: Country vs. Countryclub
  • Dinsdag: Scholar vs. Baller
  • Woensdag: Colors wars
  • Donderdag: Beach vs. Ski
  • Vrijdag: Blue and Gold (De kleuren van onze school)

Op vrijdag was er een Homecoming pep rally, maar deze keer was de pep rally iets anders dan hoe het normaal verloopt. Iedereen in Harrison was van harte welkom om naar de pep rally te komen. Op het begin van de pep rally kwamen de Queen en haar Maids één voor één naar voren gelopen en werden ze voorgesteld aan iedereen. Ze droegen allemaal supermooie jurken. Nadat ze allemaal voorgesteld waren gaf de principal een korte speech en daarna was de pep rally door de cheerleaders. Na de pep rally deden de Queen en haar Maids nog een zelfgemaakte dans. Op het laatste werd de Harrison Alma mater gezongen door het koor, omdat ik in het koor zit mocht ik ook zingen.

Parade en footballgame

In de middag was er een parade, waarbij elke grade: Freshman's, Sophomores, Juniors en Seniors met hun zelfgemaakte wagen door Harrison rijden. In de avond was er een Homecoming Football game. Het thema voor de student section was Blue and Gold.

time-flies-when-youre-having-fun

Homecoming!

Op zaterdag was er in de avond een Homecoming Dance in onze school. Het thema van deze avond was Neon night. Van tevoren ging ik mezelf klaarmaken samen met twee vriendinnen van mij. Het was erg leuk om iedereen in Neon te zien. De avond was supergezellig en ik heb het erg naar me zin gehad deze hele week.

Halloween voorbereidingen

Ook heb ik voor het eerst Halloween meegemaakt in Amerika, voordat Halloween was had ik al een aantal dingen gedaan die te maken hebben met Halloween. Zo had ik een Frankenstein pumpkin geverfd die inmiddels gesneuveld is omdat de hond hem kapotgebeten had, ook had ik een pumpkin carved, een tekening gemaakt met een pumpkin, Halloween koekjes gemaakt en was ik naar de kerk geweest met mijn broertje, waar je spelletjes kon spelen en snoep kon winnen. Op het einde van die dag had ik super veel snoep.

Halloween time!

Deze dag moest ik gewoon naar school. Verschillende leerlingen waren verkleed. Na school ging ik me klaar maken en mijn kostuum aan doen. Ik was verkleed als een Angel en mijn zus was verkleed als Devil. We hadden onze hond ook verkleed als piraat, toen iedereen klaar was gingen we eerst naar onze kerk om gezamenlijk avond te eten en daarna gingen we naar een andere kerk waar je verschillende spelletjes kunt doen en snoep kon winnen. Daarna ging ik samen met mijn zus Trick and Treat doen in onze straat. Samen met mijn zus ging ik naar een huis toe en klopte we aan. Wanneer ze de deur openen moet je Trick and Treat zeggen en dan krijg je snoep. Het was supergrappig, omdat Lexi en ik ouder zijn dan de gemiddelde kinderen die het doen. Dus toen ze de deur opendeden moesten ze lachen en kwamen Lexi en ik ook niet meer bij van het lachen, maar ondanks dat vond ik het erg leuk om te doen! Nadat we bij een huis in onze straat geweest waren gingen we naar een woonwijk waar heel veel huizen waren en waar veel mensen altijd komen om Trick and Treat te doen. Daarna was het tijd om naar huis te gaan, omdat we de volgende dag gewoon weer naar school moesten. Ik heb nog nooit zo veel snoep gezien en gegeten, maar het was een superleuke dag!

time-flies-when-youre-having-fun

Cheerleaden

Op 8 november was het Senior night tijdens de Football game, omdat het Senior night was deze dag deden de cheerleaders tijdens de pep rally een zelfgemaakte Senior dance en ik mocht daaraan mee doen! Van tevoren heb ik twee weken lang cheer practice gehad om te oefenen voor de dans. Twee cheerleaders hadden de dans in elkaar gezet. Wat ook nog is superleuk was, is dat we tijdens de dans iets deden wat echt bij cheer hoort. We gingen namelijk cheerleaders laten vliegen in de lucht. Na twee weken oefenen was het eindelijk vrijdag. De pep rally was deze keer in onze nieuwe arena die supergroot is. Alle leerlingen en leraren zijn aanwezig. Eerst deden de cheerleader hun pep rally en daarna deden we de dans. Net voor de dans riepen een aantal leerlingen mijn naam, wat ik superleuk vond. Ik heb echt mega genoten tijdens de dans en ben zo blij dat ik de kans kreeg om dit te doen.

time-flies-when-youre-having-fun

Let it snow!

Op maandag 11 november moest ik naar school, maar omdat het aan het sneeuwen was kregen we een early dismissal! Ik heb voor het eerst sneeuw gezien in november, omdat het in de avond ging vriezen kregen we de volgende dag een AMI day. Dit houdt in dat je vrij van school bent en thuis huiswerk moet maken dat je van de leraren hebt gekregen. Ik had deze dag niet veel huiswerk, dus ik was snel klaar. Ik ben daarna naar buiten gegaan en heb wat films gekeken. Deze week had ik op donderdag mijn eerste softbal training, omdat het volleybal seizoen over is heb ik mijn schedule veranderd naar softbal. Op vrijdag was de eerste ronde van de State playoffs! Tijdens de break van de Football game deden we Senior dance die we tijdens de pep rally gedaan hadden op het Football field. Het was supergaaf om dit te mogen doen voor iedereen die was komen kijken naar de wedstrijd en wat ook nog eens leuk is, is dat we de eerste ronde van de playoffs hebben gewonnen!

time-flies-when-youre-having-fun

Wil jij aankomend schooljaar ook graag naar een High School in Amerika? Of wil je graag wat meer informatie over het programma? Vraag dan een gratis magazine aan of kom naar één van onze High School infodagen

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's