Waarom je juist naar Ierland moet voor je High School Year!

Travel Active
High School
12 september 2017

Ierland. Het land van de klavertjes,  de leprechaun (groene kaboutertjes), de Ierse pubs en het leuke Ierse accent. Het land van St. Patrick’s day, bier en vikingen. Maar óók het land van de prachtige groene natuur, vriendelijke inwoners en  de Ierse harp als wapen (nationaal symbool). Hierbij 10 redenen waarom Ierland de perfecte bestemming is voor jouw High School avontuur

1. Een nieuwe cultuur

Leer écht een hele nieuwe cultuur kennen! Ierland is een minder bekend land en dat maakt het juist zo leuk. Behalve de standaard dingen, weten vrij weinig mensen hoe het écht is om daar te wonen. Er zijn geen films over Ierse high schools en het zal voor jou dus ook een verrassing zijn hoe dat gaat.

2. Natuur, natuur en NATUUR

Wat lang niet iedereen weet is dat Ierland een ontzettend mooie natuur heeft. In Ierland vind je groene heuvels, spookachtige kloosterruïnes, met mist gehulde bergen, prachtige nationale parken en schilderachtige baaien. Dit is dus ook een land waar je lekker actief kan zijn! Even wandelen, mountainbiken of hardlopen, de omgeving is er perfect voor! Ook Anna, die in 2016 een halfjaar het High School programma in Ierland heeft gedaan vond de natuur prachtig. ‘’Overal waar je kijkt is het mooi, dus ook de weg naar school was altijd een prachtige busreis’’ zegt ze.

3. Ierse pubs

Live muziek, bier en gezelligheid… do we need to say more?

4. Nooit meer kledingstress in de ochtend

Bij vrijwel iedere High School in Ierland is het dragen van een uniform verplicht. En dit brengt heel wat voordelen met zich mee! Je hoeft geen rekening te houden met speciale dresscodes, hoeft in de ochtend niet uren voor de spiegel te staan en je hoeft niet bang te zijn dat je als Nederlander ‘’anders’’ bent. Iedereen is gelijk!

5. Sporten en andere naschoolse activiteiten

Dit verwacht je misschien niet zo, maar ook in Ierland heb je talloze mogelijkheden om aan te sluiten bij een sportvereniging via jouw High School. Het leuke hiervan is dat ze een breed assortiment aan sporten aanbieden. Kies je veilig voor je eigen sport, of ga je voor een typisch Ierse sport als gaelic football, hurling of camogie? Hou je niet van sport? Don’t worry! Er zijn ook naschoolse clubs voor bijvoorbeeld muziek of toneel en uiteraard is niks verplicht!

6. Super vriendelijke bevolking

Ierland staat in de top 10 van de meest vriendelijke bevolking van de wereld. Bij vrijwel ieder lijstje staat Ierland zelfs op nummer 1! De gastvrijheid, vriendelijkheid en vrolijkheid van de Ieren is bij veel mensen bekend en je hoeft je dus ook niet druk te maken dat je moeilijk vrienden zal maken. Zowel jouw gastgezin als jouw klasgenoten zullen er alles aan doen om je thuis te laten voelen en jou een top tijd te geven. Wil je een keer naar een festival, feestje, of pub toe, maar kan er niemand met je mee? Ga dan gewoon alleen! Als je terugkomt heb je er gegarandeerd een aantal nieuwe vrienden bij.

7. St Patrick’s day

We gaan hem toch nog even benoemen; St Patrick’s day. Want laten we eerlijk zijn: welk ander land kan opscheppen over het feit dat hun nationale feestdag overal ter wereld wordt gevierd? En hoe leuk is het om deze feestdag ook echt in Ierland te kunnen vieren?!
St. Patrick’s Day is een feestdag die internationaal wordt gevierd ter ere van de Ierse heilige Saint Patrick (of paddy zoals de Ieren hem noemen). Oorspronkelijk begint de feestdag op 17 maart, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een meerdaags festival, dat een aantal dagen voor 17 maart begint. Gedurende deze dagen wordt Dublin steeds groener en zijn er verschillende podia waar iedere avond bands optreden. Maar ook in de kleinere steden wordt St Patrick’s Day volop gevierd! Het is een supergezellige feestdag, waar vaak de nodige biertjes gedronken worden.

8. Reisduur mogelijkheden

Het High School programma in Ierland kan je volgen voor een trimester (ongeveer drie maanden), een semester (ongeveer vijf maanden) of een schooljaar (ongeveer tien maanden). Genoeg keuze om jouw perfecte reisduur te kiezen dus!

9. Goed onderwijs en leuke vakken!

De kwaliteit van het onderwijs in Ierland ligt hoog. Dus naast dat je een supertijd gaat hebben, leer je ook écht wat! Wordt je in het vierde jaar geplaatst? Dan kom je in een soort ‘’schakeljaar’’, wat betekent dat je naast de standaard vakken ook vakken als ‘’drama’’ of ‘’keyboard skills’’ krijgt.

10. De tijd van je leven!

Kortom: Ierland is de perfecte locatie als jij houdt van natuur, gezelligheid, sporten, en nieuwe mensen ontmoeten!

Wil jij naar een High School in Ierland, of ga je liever naar een andere bestemming zoals bijvoorbeeld Zuid-AfrikaCanadaAmerika of Australië? Travel Active helpt je graag in al jouw plannen voor een High School avontuur. Bekijk alle High School mogelijkheden of kom naar een van de geplande infodagen en laat al je vragen persoonlijk beantwoorden!

Gerelateerde blogs

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.