Taalreis bestemming uitgelicht: Hamburg

Travel Active
Taalreizen
15 september 2014

De taalreis bestemmingen hebben even op zich laten wachten, maar nu is het weer zo ver: een nieuwe stad die wordt uitgelicht! Vandaag staat Hamburg als taalreis bestemming van Travel Active in de spotlights. De stad die bekend staat om haar immense haven, grote meren en vele kanalen. Ook wel bekend onder de bijnaam ‘Venetië van het Noorden’. Lees hier het verhaal van reisreporter Pascal, die deze stad bezocht heeft en je er alles over kan vertellen. 

Duitse steden zijn leuk! Ik denk dat veel mensen het hier met me over eens zijn. Zeker voor een weekendje weg zijn Duitse steden een uitstekende keuze. Terwijl veel mensen meteen denken aan steden als Keulen of Düsseldorf, is het ook erg de moeite waard om eens voor Hamburg te kiezen. Hamburg is gezellig, modern en toch echt Duits. Ideaal voor een bezoek dus!

Sfeervol Hamburg

Zoals bijna elke grote stad heeft ook Hamburg een groot centrum met volop winkels, restaurants en barretjes. Maar het leuke aan Hamburg is dat zo druk bezig zijn om een tweede centrum te bouwen, HafenCity. In de oude haven wordt een hele wijk met grote winkelcentra, restaurants en andere horeca gebouwd. Wat dit centrum nu zo leuk maakt, is dat ook de oude pakhuizen opgeknapt en omgebouwd worden tot kantoorruimte, woonruimte of zelfs musea. Hierdoor krijgt de Speicherstadt een sfeer zoals  je bijvoorbeeld ook in Berlijn hebt: creatief, hip en bruisend. Een heerlijke wijk om gewoon tussen de oude pakhuizen rond te struinen, een rondvaart over de grachten te maken of iets te drinken in een van de vele barretjes.

Doen in Hamburg!

Aangezien Hamburg een van de grootste havens van Europa heeft mag een tocht door de haven ook zeker niet ontbreken bij een bezoek aan deze stad. Is het lekker weer en schijnt de zon, dan is het heerlijk wandelen over de lange promenade. Bezoek je Hamburg op een kouder moment, dan is een boottocht door de haven een goed alternatief. Je vaart op een kleine rondvaartboot door de haven met grote cruiseschepen, containerschepen en vele andere boten. Erg leuk en indrukwekkend om vanaf het water te zien!

Sankt Pauli

Niet ver van de haven ligt de wijk Sankt Pauli met de bekende Reeperbahn. Deze wijk staat bekend om haar alternatieve sfeer, met veel (vintage) boetiekjes en kunstprojecten. Ooit bekend en berucht om de prostitutie is de Reeperbahn nu een bonte verzameling van nachtclubs, discotheken en sexshops. Net zoals je als toerist in Amsterdam een keer over de Wallen gelopen moet hebben, kun je Hamburg niet bezoeken zonder een wandeling over de Reeperbahn. Een kermis van lichtjes en lampjes maken de Reeperbahn tot een ware bezienswaardigheid. Maar ook zonder bezoek aan de Reeperbahn is Sankt Pauli zeker de moeite waard. Gewoon om de sfeer te proeven of om leuke vintage kleding te scoren, een stedentrip naar Hamburg is niet compleet zonder Sankt Pauli.

Of je nu in de zomer of zoals wij laatst in de winter naar Hamburg gaat, er is altijd voldoende te zien en te beleven!

Duits leren op de moderne talenschool in Hamburg

Ben jij van plan om Duits te leren of deze te verbeteren, bijvoorbeeld voor je opleiding of het werk dat je doet? Via Travel Active is het mogelijk om in Hamburg je kennis van de Duitse taal in rap tempo te verbeteren. De ligging van de talenschool is prachtig en is al een reden om in Hamburg een Duitse taalcursus te doen. In het hartje van de stad, met vanuit het grote dakterras een prachtig uitzicht over één van de meren. Leraren die speciaal zijn opgeleid in het onderwijzen van Duits als een vreemde taal en ruime, moderne klaslokalen uitgerust met de nieuwste communicatie media. Verder heeft de school draadloos internet door het hele gebouw, waardoor je met je eigen laptop jouw ideale plekje in het gebouw kunt opzoeken.

Een taalreis draait natuurlijk niet alleen om de lessen die je volgt, er is zo veel meer te ontdekken in Hamburg! De talenschool organiseert daarom ook regelmatig activiteiten waar jij aan mee kunt doen. Een bezoek aan een dierentuin, het strand of met je nieuwe opgedane contacten naar de feestavond: er is genoeg te doen!

Zou jij een taalcursus willen volgen in Hamburg? Of ga je liever naar een van de andere Taalreis bestemmingen? Vraag ook onze Taalreizen brochure en bekijk onze gratis Infodagen!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.