De groepsreis in India werd een ervaring om nooit meer te vergeten

Madelon
Vrijwilligerswerk
20 mei 2017

Om een break te nemen van haar stage en studie, koos Madelon ervoor om een groepsreis in India te maken. Uiteindelijk werd haar trip naar India een droomreis!

Groepsreis in India de perfecte manier om het land te ontdekken!

Het is al weer enkele maanden geleden, mijn droomreis naar India. Ik wilde een break van mijn studie en stage en besloot om op reis te gaan. De groepsreis in India leek me de perfecte manier om alles van het land te ontdekken. En dat was het ook!

Vol adrenaline bij het afscheid op het vliegveld

De ochtend van mijn vertrek gierden de zenuwen door mijn lijf. Een maand weg. Weg van mijn vriend, van mijn familie, naar een land dat ik niet ken, met mensen die ik niet ken. Het was spannend, maar ik zag het helemaal zitten. Ik zat vol adrenaline toen ik afscheid nam van mijn vriend en ik door de controlepoortjes op het vliegveld liep. Eenmaal in India aangekomen, werd ik van het vliegveld naar het hotel gebracht, waarna ik nog wat kon slapen. De volgende morgen ontmoette ik mijn drie medereizigers en de gidsen. Dit was het begin van een geweldige vriendschap!

Twee dagen hiken in de Himalaya

De reis begon in Delhi, waar we waren geland. Hier verbleven we slechts één dag om uit te rusten van de vlucht. Vervolgens gingen we naar het noorden, naar Shimla, waar we hoog in de bergen zaten. Hier hebben we twee dagen gehiket in de Himalaya. Het was een lange en zware tocht, zeker voor iemand zoals ik die niet sport, maar het uitzicht was het meer dan waard! Na een fotoshoot op de top van de berg daalden we weer af, waarna we met een taxi terug naar Shimla werden gebracht. Ik denk dat ik nog nooit zo moe was geweest, maar deze ervaring had ik zeker niet willen missen! In Shimla brachten we nog een bezoek aan de Monkey Temple, waar we werden omringd door aapjes. We moesten uitkijken voor onze spullen, want die apen stalen maar al te graag je zonnebril om deze vervolgens terug te geven in ruil voor voedsel.

Totaal andere cultuur dan in andere delen van het land

De tour ging door naar Dharamsala, de plek waar de Dalai Lama heeft gewoond. We reisden hiernaartoe met een nachtbus. Dit was de minst comfortabele bus van de hele reis, maar het was wel de perfecte manier om te zien hoe de middenklasse in India reist. Met drie truien, een jas, capuchon, sjaal, oordoppen en een oogmasker probeerde ik toch wat te slapen. Dharamsala was prachtig! Het was alsof je in Tibet aankwam, de cultuur was totaal anders dan in de andere delen van India. Er waren overal monniken en in de hele stad kon je het Boeddhisme ervaren.

Van Delhi door naar Taj Mahal in Agra

Hierna gingen we terug naar Delhi, een grote, drukke, toeristische stad. Dit was weer een totaal andere ervaring dan de vorige steden. Het verschil tussen rijk en arm was hier duidelijker zichtbaar en er was minder natuur te zien. Na enkele bezichtigingen gingen we door naar Agra, waar de wonderbaarlijke Taj Mahal staat. Die kon ik afstrepen op mijn bucket-list! Hierna zetten we onze reis verder naar de woestijn.

In slaap vallen onder de sterrenhemel

In Udaipur, ‘’the city of lakes’’, maakten we een boottocht over een van de meren, kregen we een tour door het centrum en gingen we naar een dansvoorstelling. Na weer een nachtbus, kwamen we aan in Jaisalmer. Weer een stad die totaal verschillend was van de vorige! Dat is ook hetgeen dat ik zo bijzonder vind aan India: zo veel culturen en verschillen in één land! We kregen een tour door het centrum, waarna we vertrokken naar de woestijn. Na anderhalf uur met de Jeep en anderhalf uur op een kameel kwamen we aan op onze slaapplek. Hier aten we bij het kampvuur en ontmoetten we andere reizigers. Met drie dekens over ons heen vielen we in slaap onder de sterrenhemel.

Terug naar de bewoonde wereld: Udaipur

De volgende dag gingen we na een heerlijk ontbijt weer terug naar de bewoonde wereld en ’s nachts sliepen we in een nachtbus die ons terugbracht in Udaipur. We sliepen hier in een vrijwilligershuis, waar we weer een hoop mensen leerden kennen. De dagen dat ik hier was heb ik niet veel activiteiten meegedaan, omdat ik ziek werd. De kookles heb ik dan ook van een afstandje gevolgd. Met de juiste medicatie, wat rust en de goede zorgen van iedereen, knapte ik gelukkig snel weer op.

Verder reizen naar Mumbai

De reis zette zich verder in Mumbai. Hier werden we overlopen door de toeristen (voornamelijk toeristen uit India). De stad was groot en het verschil tussen arm en rijk was hier nog duidelijker dan in de andere delen van het land. Wat direct opviel was dat deze stad veel minder chaotisch was dan de andere steden. Het verkeer leek minder druk, maar dit kwam waarschijnlijk doordat er hier geen tuctucs reden, maar taxi’s. Mumbai oogde daardoor als een westerse stad. We maakten hier een boottocht naar de Elephanta Caves en bezochten onder andere de Gateway of India. En toen was het alweer tijd voor onze aller, allerlaatste busreis (waar ik stiekem wel blij mee was).

Next stop: Goa!

Zon, zee en strand. Dat is hoe ik Goa het best kan omschrijven. Minder cultuur en meer toeristen die op zonvakantie zijn. We verbleven iets meer dan een week in Goa, in een vrijwilligershuis, samen met nog zes andere vrijwilligers. Het was leuk om weer nieuwe mensen te ontmoeten! Na enkele dagen bezichtigingen te doen in Goa (onder andere aan een kruidenplantage) en te genieten van de stranden, was de leukste dag van het jaar aangebroken: kerst! De ochtend begon met een heerlijk kerstontbijt, waarna we naar het strand gingen (‘’because a white Christmas is too mainstream’’). ’s Middags gingen we naar de bioscoop om een Bollywoodfilm te kijken en nadien hebben we met z’n allen in een restaurant gegeten. Het was een kerst om nooit te vergeten!

Lesgeven en spelen met de kinderen in Goa

De dag nadien begon de vrijwilligersweek. In de ochtend deden we renovatiewerk en in de middag gingen we samen met alle andere vrijwilligers naar de sloppenwijk van Goa, waar we lesgaven en speelden met de kinderen. De laatste dag van het vrijwilligerswerk sloten we af door met alle kinderen van de sloppenwijk naar het strand te gaan. Zo was het super om de kinderen te zien genieten!

Een reis om nooit meer te vergeten!

Hierna was het alweer tijd om naar huis te gaan. Na de vele knuffels stapte ik in de taxi, die me bracht naar het vliegveld van Goa. Dit was het allerlaatste avontuur van deze reis, alleen terugvliegen. En de grootste klap kwam toen ik aankwam in Brussel, waar het -2 graden was en sneeuwde! (Ter vergelijking: in Goa was het 36 graden.) Ondanks het grote verschil in temperatuur, was ik wel heel blij om weer thuis te zijn! De zon, de vele verschillende culturen in één land, het eten, de lieve mensen, de mooie natuur en natuurlijk mijn medereizigers maakten deze groepsreis in India een reis om nooit meer te vergeten! India, I love you!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.