Michel doet vrijwilligerswerk in Kenia: “Het is het zeker waard!”

Michel
Vrijwilligerswerk
16 maart 2015

Michel woont momenteel alweer twee maanden in Kenia waar hij met veel plezier vrijwilligerswerk doet: “Elke dag is weer een nieuwe uitdaging en kunnen we verschil maken voor de Keniaanse bevolking. Wat kan je al in twee maanden bereiken? Michel neemt je meeop reis naar het land van de Masai, de Serengeti en de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro!

Het is alweer mijn tweede maand in Kenia en alle vrijwilligers hebben in deze korte tijd al zoveel bereikt, heel bijzonder en iets wat ik niet had verwacht. We hebben al echt een verschil kunnen maken voor de lokale bevolking.

Constructiewerk op een basisschool

In de afgelopen tijd heb ik aan drie projecten meegewerkt. Zo hebben we in kamp Tsavo constructiewerk gedaan bij de lokale basisschool Sasenyi. Het was voor de kinderen heel moeilijk en onveilig om water te pakken. Daarom hebben we een groot gat gegraven met daaromheen een muurtje zodat het een duurzame watertank zou worden. Zo hebben we niet alleen een veilige plek ontwikkeld waar kinderen gemakkelijk aan water kunnen komen, maar watertank die nog vele jaren mee zal gaan.

Bakstenen maken voor een computerlokaal

Na dit project keerden we terug naar Itinyi Primary waar we zelf bakstenen maakten van modder en water. We moesten vaak een uur wachten voordat de modder klaar was voor gebruik. Dat is natuurlijk heel anders dan dat het er in Nederland aan toegaat. Uiteindelijk zal er met deze bakstenen een computerlokaal worden gebouwd.

Ik vond het heel erg leuk om te leren hoe je bakstenen maakt, helemaal omdat we les kregen van een gepensioneerde baksteenbakker. Het is heel bijzonder om les te krijgen van de lokale bevolking en te leren hoe je deze bakstenen maakt. Helemaal omdat je normaal gesproken een combinatie van zand en cement gebruikt. Ook kregen we lekker vieze voeten van de modder.

Zaadjes planten op de Marungu Tree kwekerij

Daarna hebben we de Marungu Tree kwekerij bezocht waar we in één ochtend 311 zakken met potgrond uit het bos hebben klaargemaakt. Ook hebben we verschillende inheemse zaden geplant zoals moringa en mango. Nu is het aan de werknemers van de kwekerij om de zaadjes en plantjes te verzorgen totdat de lokale boeren ze kunnen gebruiken op hun boerderij. Ik vond dit werk echt een eye-opener. Het is heel mooi om te zien hoe de continuïteit van de inheemse soorten in deze regio wordt bewaard om zo de biodiversiteit te blijven behouden.

Mijn verblijf op kamp Tsavo is echt heel leuk en een mooie sfeervideo van het kamp zie je hierboven. Alle medewerkers zijn erg aardig en ze staan echt altijd voor je klaar. Ook de lokale bevolking zijn blij ons te zien en lachen altijd. Het is moeilijk uit te leggen hoe het voelt om een deel uit te maken van deze groep vrijwilligers en wat zo’n reis en alle projecten met je doen. Het is het zeker waard!

Net als Michel Kenia op een bijzondere manier ontdekken? Doe dan vrijwilligerswerk in Kenia en ga op een avontuurlijke ontdekkingstocht door de uitgestrekte savannes. Alleen op reis gaan nog te spannend? Ga dan mee op een groepsreis naar Kenia!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.