Waarom Ghana dé bestemming is voor vrijwilligerswerk

Travel Active
Vrijwilligerswerk
15 september 2017

Ghana: het land van de vriendelijke bevolking, de vele traditionele feesten en festivals. Ghana wordt ook wel het land van de 1000 feesten genoemd. Er heerst een bruisende cultuur in Ghana en het is een veelzijdig land. Er zijn bijvoorbeeld ook meerdere nationale parken te vinden waar een grote variëteit aan diersoorten te vinden is. Daarnaast heb je er ook prachtige stranden, regenwouden en savanneachtige landschappen. Ghana heeft één van de sterkste groeiende economieën van het Afrikaanse continent, maar toch heerst er nog veel armoede in dit land. De lokale bevolking werkt daarom ook graag samen met Internationale vrijwilligers!

waarom-ghana-vrijwilligerswerk-1

Over Ghana:

In Ghana leven meerdere stammen, zoals bijvoorbeeld de Akan, Ashanti en de Fante. Tijdens jouw reis in Ghana zal je er snel achter komen dat muziek centraal staat in Ghana, door middel van deze muziek vieren zij hun cultuur. Dit wordt vaak gecombineerd met dans en lekker eten. Ook als je een ritje maakt in een tro-tro (klein busje) en taxi’s zal je merken dat er altijd muziek aan staat, of dat er iemand bij zit die muziek maakt. Daarnaast kent Ghana nog veel oude tradities waar je zeker een keer bij wilt zijn!
Het leuke aan Ghana is dat de inwoners zo vrolijk zijn. De Ghanese bevolking heeft bijna altijd een lach op haar gezicht en zal altijd vriendelijk zijn tegenover jou. Sta dus open voor de bevolking, daar krijg je zoveel liefde en vriendschappen voor terug!

In Ghana is het gebruikelijk dat ieder dorp zijn eigen ‘’koning’’ heeft. Dit word de chief van het dorp genoemd. Deze man is bij iedere speciale gelegenheid aanwezig en dan draagt hij traditionele kleding.

waarom-ghana-vrijwilligerswerk-4

Klimaat en weer:

In Ghana zijn er twee klimaatsoorten. Het grootste gedeelte van Ghana bestaat uit een tropisch steppeklimaat. Het overige deel van Ghana heeft een tropisch óf steppeklimaat. Ook het tropisch moessonklimaat komt voor in het zuidwestelijke kustgebied. In Ghana wordt ook wel gesproken van een ‘’nat seizoen’’: van eind maart tot juni en in september en oktober, en een ‘’droog seizoen’’: de overige maanden.

waarom-ghana-vrijwilligerswerk-2

De keuken:

De Ghanese keuken is pittig en gekruid. In vrijwel ieder gerecht wordt vis of kip verwerkt. Producten uit de Ghanese keuken die ook in Nederland bekend zijn, zijn bijvoorbeeld: bakbanaan, vissoep of pindasoep. Maar ben je in Ghana? Probeer dan ook zeker de gerechten die je nog niet kent. Bijvoorbeeld fufu: een gerecht met bakbanaan, cassave of yams. Dit wordt gepureerd en ziet er een beetje uit als aardappelpuree. Of Banku: een gerecht waarin mais en cassave gemixt worden tot deeg. Dit wordt dan geserveerd met soep, ragout of vis.

waarom-ghana-vrijwilligerswerk-3

Met Travel Active naar Ghana

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.