Anne’s roadtrip door Australië!

Anne
Work & Travel
7 november 2018

In haar vorige blog kondigde Anne al aan dat ze een roadtrip door Australië gaat maken en nu is het dan eindelijk zo ver! Samen met 3 andere meiden gaat ze op een avontuurlijke reis met als eindbestemming Darwin. Ze heeft een hoop mooie dingen gezien tijdens haar rondreis waar we vanalles over kunnen lezen in deze blog, let's go! 

De eerste ontmoeting!

Na een paar dagen zelf te hebben rondgestruind door Melbourne, hebben we afgesproken om kennis met elkaar te maken. Ik reis met Paulina uit Zweden, Mara uit Noorwegen en Sophie uit Nederland. Allemaal leuk en gezellig, maar je weet eigenlijk nog niks van elkaar als je alleen maar even een bak koffie drinkt met iemand die je nog nooit eerder gezien hebt. Het was dus maar weer afwachten hoe het zou gaan als we elke dag met elkaar doorbrengen....maar ik had er zin in! Over het algemeen vind ik mensen toch al snel aardig.

That's how we roll

Omdat we gaan kamperen moet ik nog wel even wat spullen kopen. Zo goedkoop mogelijk natuurlijk, want ik ben maar een arme backpacker. Uiteindelijk een tent weten te scoren van 12$ met een slaapzak van 10$. Dit bij de Kmart, te vergelijken met een action. Ik verwacht natuurlijk helemaal niks van een tent die minder waard is dan €10,00, maar goed, in Australië regent het toch niet, dacht ik... Behalve dat het de eerste paar nachten echt ijskoud was, hebben we ook verschrikkelijk harde wind en zelfs een beetje regen gehad. Nou, daar lag ik dan in mijn Kmart tentje, hopend op het beste. Als extra verzekering nog maar een paar grote stenen in mijn tent gelegd, maar hij heeft het overleefd en doet het 2 weken later nog steeds!

Een heerlijk begin van de roadtrip!

Nog even wat boodschappen gedaan en op naar onze eerste stop; The Grampians. Dit gebergte is echt adembenemend! We brengen de dag door in het park, wandelen door de bergen en genieten van een wijds uitzicht. De eerste nacht kamperen is ook weer een feit en ‘s avonds zitten we gezellig met een glas wijn bij het kampvuur. Op de achtergrond hoor ik de dingo’s huilen (als wolven). Ik besef me dat ik weer lekker in de natuur zit! Wat een heerlijk begin van de trip!

Een kleine autocheck

De volgende dag rijden we door naar Adelaide, een stad in Zuid Australië. ‘S avonds gaan we naar een barretje met live muziek maar verder is het is een vrij rustig stadje waar niet zo heel veel te doen is, het is overigens wel een lekker stopje! Omdat we hierna helemaal naar Alice Springs moeten rijden, brengen we de auto naar een service beurt. Blijkbaar is er het een en ander mis en moeten we ook nog naar een andere garage. Dat heeft ons wat tijd gekost, maar daarna was de auto er wel weer helemaal klaar voor!

On the road again!

Onderweg naar het rode centrum stoppen we bij Flinders Ranges. Eeuwen oude uitgesleten rotsen en bergen vormen dit National Park. Rijdend en wandelend door het park zie je fossielen en bijzondere rotsformaties. Daarna is de lange reis naar Uluru begonnen. Na een paar dagen komen we aan bij het natuur park. We gaan eerst naar The Olga’s. De aboriginal naam is Kata Tjuta en betekent letterlijk ‘many heads’. De rode rotsformatie bestaat uit 36 verschillende rotsen en is misschien nog wel mooier dan de Uluru rots. De wandeling was in ieder geval veel gaver! Wandelend tussen, over en op de rotsen kijk ik mijn ogen uit! De hoogste rots is 198m hoger dan het beroemde Uluru die 348m hoog is! We besluiten te blijven voor de zonsondergang wat beide rotsen nog roder maakt dan dat ze al zijn. De dag daarna staan we vroeg op om de zonsopgang bij Uluru te kunnen bekijken.

De Uluru rots!

Het is zo indrukwekkend als je daar daadwerkelijk staat. We lopen 10,9 km om de rots heen. Je ziet ‘gevoelige’ kanten van de rots. Daar is het dus niet toegestaan om foto’s te maken. De aboriginals proberen de rots te beschermen tegen toeristen. Dit vanwege hun geschiedenis, vroeger beklommen ‘jongens’ de rots om een echte man te worden. Er zijn ook meerdere aboriginal verhalen die meer vertellen over de geschiedenis en erg interessant zijn! Het is waarschijnlijk op internet te vinden, want als ik het moet vertellen kan ik nog wel 6 pagina’s vol schrijven. Hoe dan ook, er staan overal borden en boodschappen van aboriginals die vragen om respect voor hun cultuur. Het is vanaf oktober 2019 ook niet meer toegestaan om Uluru te beklimmen en er wordt dus al gevraagd om het niet te doen. Toch wilden wij de rots beklimmen, helemaal omdat het nu nog toegestaan is. Helaas was het te winderig en was de klim gesloten. Een tegenvaller, maar alsnog heeft het een bijna magische uitstraling. Het was het dus absoluut waard om 2.257 km naar het midden van Australië te rijden!

Time to relax

In het midden bevindt zich ook de Kings Canyon. Hier hebben we een ontzettend gave wandeling gemaakt bovenop de canyon. Met een onwijs uitzicht en een goede workout. Ja ja, alleen maar naar boven klimmen, maar het was het waard! Vervolgens rijden we naar Alice Springs om daar even goed te relaxen. We boeken een hostel voor 2 nachten, wassen onze kleren (eindelijk), ontmoeten een paar andere mensen, gaan naar een bar, slapen uit (in een normaal bed) en chillen bij het zwembad. Dat hadden we echt wel weer nodig... Hoe leuk en gaaf roadtrippen ook is, het is ook hard werken. Iedere morgen weer in de auto, uitzoeken wat je wilt zien, boodschappen doen, koken en het kost ook veel energie om 24/7 samen te zijn met de zelfde mensen. Daar waren we het allemaal mee eens, dus het was lekker om even een paar dagen niks te hoeven.

Kilometers maken

In Alice Springs droppen Sophie en ik onze Scandinavische reisgenoten en gaan we met zijn 2e verder richting Darwin. Onderweg is niet zo gek veel te zien, dus we kunnen lekker door crossen. Zo hebben we in 3 dagen weer lekker 1.200 km afgelegd. Uiteraard zijn we wel een paar keer gestopt. We hebben de Devils Marbles gezien. Wederom rotsen die dit keer in een soort van bal gevormd waren. Vervolgens zijn we geadviseerd om te stoppen in Daly Waters, daar zit een oude pub die al sinds 1893 een vergunning heeft. Het was zeker een bezoekje waard!

Héél veel vleermuizen…

Ook zijn we in Mataranka bij de natuurlijke thermen geweest. Wat een ontzettend mooi plekje was dit! Super helder blauw water met overhangende palmbomen. Door verschillende planten in en boven het water zitten er ook oliën in die goed zijn voor je huid. Hier hebben we dan ook lekker een dagje doorgebracht. In dit gebied vind je zoet en zoutwater krokodillen en heel veel vleermuizen. In elke palmboom zie je wel een stuk of 30 vleermuizen en er zijn ook heel veel palmbomen!

Een bezoekje aan Kakadu National Park

Tot slot hebben we Kakadu National Park bezocht. Dit park is super groot en wederom echt prachtig! Vol met watervallen, natuurlijke zwembaden en prachtige natuur. Tevens leeft hier veel ‘wildlife’. Onder andere water Buffalo‘s en heel veel krokodillen. Hier word je ook overal voor gewaarschuwd. Dat geeft natuurlijk weer een spannend tintje aan het bezoek. Tijdens het kamperen hoor je alleen maar de jungle met ondefinieerbare geluiden op de achtergrond. Gaaf, maar uiteraard passen we wel op! Kakadu ligt zo’n 300 km van Darwin en is richting het noorden van Australië gelegen. Dat betekent dat het hier tropisch warm is met overdag soms wel 40 graden! Als we naar bed gaan is het vaak nog steeds 35 graden, echter koelt het gedurende de nacht wel af naar 20 graden.

Bestemming bereikt!

Eergisteren zijn we dan eindelijk aangekomen in Darwin! 3.754 km in bijna 3 weken gereden. Na Darwin vervolgen we de reis langs de westkust richting Perth. Maar eerst even genieten van het stadsleven!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.