Backpackster Tess in Australië: “We kunnen zelf gaan surfen in de toekomst!”

Tess
Work & Travel
15 maart 2016

Tess is aan het backpacken in Australië. Ze is met een groep naar Sydney gevlogen en heeft nieuwe vrienden gemaakt waarmee ze veel leuke dingen heeft beleefd! Nu is het moment daar en gaat ze alleen op pad. Lees haar blog! 

De start van mijn avontuur!

Vandaag is het precies één maand geleden dat ik vertrok uit Nederland. Ik vertrok met een groep gezellige Belgen en Nederlanders, samen gingen wij opweg naar ons grote avontuur. We hadden een overstap in Dubai en een tweede overstap in Singapore, waar we ook een nachtje sliepen en een stadstour gedaan hebben. Op vrijdag 19 februari kwamen wij aan op (voor de meeste van ons) de eindbestemming: Sydney. De eerste 3 nachten waren volledig verzorgd door Travel Active en brachten wij door in het Wake Up Hostel in het hartje van de stad. Het begon goed, want het was een hartstikke luxe hostel. Wij hoopten hier nog dat dat overal zo zou zijn…spoiler alert: dat was niet zo.

blog-backpackster-tess-in-australie-we-kunnen-zelf-gaan-surfen-in-de-toekomst2

Toerist uithangen

We hebben ons de eerste dagen bezig gehouden met het bezoeken van de typische toeristische trekpleisters van Sydney. Denk aan: Opera House, Harbour Bridge, Bondi Beach en Hyde Park. Toen we deze attracties in levende lijve zagen begon het pas tot ons door te dringen dat we er echt waren. Aan de andere kant van de wereld, ver van huis.

blog-backpackster-tess-in-australie-we-kunnen-zelf-gaan-surfen-in-de-toekomst3

Surf Camp!

Hierna volgde een reis- en werkoriëntatie van Travel Active. We hebben ons laten overhalen om mee te gaan op Surf Camp Australia: 4 nachten en 5 dagen surfen, eten en gezelligheid. Dit was een onwijs goed besluit, want wat was het leuk! We hadden leuke coaches van wie we alle basics hebben geleerd. We zijn nog geen echte pro’s, maar het begin is er! We kunnen nu in ieder geval zelf gaan surfen in de toekomst! De accommodatie lag ongeveer 2 uur onder Sydney en was goed verzorgd, het eten was ook prima. We hebben pelikanen, dolfijnen en zelfs een slang gezien! Tijdens elke surfles maakten ze foto’s en video’s van ons. De aftermovie is te vinden op hun Facebook!

blog-backpackster-tess-in-australie-we-kunnen-zelf-gaan-surfen-in-de-toekomst4

Uitstapjes

Zelfs na Surf Camp is vrijwel de hele groep nog een tijd bij elkaar gebleven. We hadden het eigenlijk gewoon hartstikke goed samen en besloten dat we nog samen verder wilden. We hebben met zijn zessen van alles meegemaakt. We zijn in super slechte en super goede hostels geweest, we hebben Wild Life en Sea Life gezien, we hebben samen gekookt, heel wat Skipbo competities gedaan, Mardi Gras bijgewoond en we zijn zelfs nog beland bij de finale van Australia’s Got Talent!

blog-backpackster-tess-in-australie-we-kunnen-zelf-gaan-surfen-in-de-toekomst5

Dag 1 alleen

Vandaag is overigens de eerste dag dat ik alleen ben. Gister zijn mijn reisgenootjes, die ik inmiddels eigenlijk gewoon mijn vrienden noem, allemaal vertrokken naar andere delen van Australië. Ik heb sinds kort een baantje bij Luna Park Sydney waardoor ik nog niet verder kan reizen. Het afscheid was oprecht heel moeilijk, maar dat bewijst alleen maar hoe fijn deze eerste maand was! Ik zou dan ook iedereen aanraden om te kiezen voor een groepsvlucht.

blog-backpackster-tess-in-australie-we-kunnen-zelf-gaan-surfen-in-de-toekomst6

Museum of Contemporary Art, van Bondi Beach naar Cooge, Melbourne

Het baantje wat ik nu heb, heb ik deels te danken aan de Work & Travel Company. Zij hebben geluisterd naar mijn wensen en mij ingeschreven voor de audities. Hoewel ik super blij ben dat ik nu werk heb, zou ik ook graag snel verder willen reizen. In een maand heb je zo’n beetje alles van Sydney wel gezien. Wat ik tussen werkshifts door zeker nog wil zien is het Museum of Contemporary Art. Verder wil ik de wandeling van Bondi Beach naar Cooge nog afmaken en ga ik proberen een paar dagen een trip naar Melbourne te regelen. Daarna vervolg ik mijn reis door dit mooie land, waarschijnlijk langs de East Coast en naar het centrum!

blog-backpackster-tess-in-australie-we-kunnen-zelf-gaan-surfen-in-de-toekomst7

Wat je zeker moet zien!

Wat ik in en rondom Sydney het meest zou aanraden is zeker Surf Camp, hiken door de Blue Mountains, Newtown; een urban wijk die mij deed denken aan Camden Town in Londen, Manly Beach, 1$ koffie van de 7/11 en de Harbour Bridge by night. Verder was Mardi Gras geweldig om mee te maken, maar je moet er natuurlijk maar net geluk mee hebben dat je in de stad bent als dit plaats vindt.

blog-backpackster-tess-in-australie-we-kunnen-zelf-gaan-surfen-in-de-toekomst8

Kom naar Australië!

In de afgelopen maand heb ik onwijs veel dingen meegemaakt! Als je van reizen houdt en graag mooie, opmerkelijke en unieke dingen ziet en doet, zou ik zeker een keertje naar Australië komen! Het is super leerzaam en ik weet nu al dat dit een ervaring is die ik nooit meer zal vergeten!

Lijkt het jou leuk om te gaan Backpacken in Australië?
Of bekijk je liever een van de andere Work & Travel programma's?
Vraag ook ons Work & Travel magazine aan en bekijk onze gratis Infodagen!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.