High School – Informatie voor ouders

Wat kunt u verwachten van ons?

Travel Active belooft u en uw kind betrouwbare en eerlijke begeleiding tijdens het High School programma, want niet alleen uw kind wordt begeleid, ook u wordt op de hoogte gehouden tijdens de High School buitenlandperiode van uw zoon of dochter. Onze begeleiding stopt niet na het moment van vertrek. Wij begeleiden High School studenten voor, tijdens én na een semester, trimester of jaar in het buitenland.

Informatiebijeenkomsten

Omdat een High School periode in het buitenland een grote en leerzame stap is voor uw kind, hechten wij veel waarde aan het informeren van u en uw kind. Dit doen wij door middel van onze Travel Active High School infodagen. Tijdens zo’n informatiebijeenkomst kunt u uzelf en uw kind vrijblijvend laten inspireren en informeren over een High School programma naar keuze. Ons High School team is persoonlijk aanwezig om u te informeren en te helpen met eventuele vragen die u of uw kind heeft. Ook is / zijn er op iedere informatiebijeenkomst oud-student(en) aanwezig om zijn of haar enthousiaste, inspirerende verhalen te delen. Tijdens deze dag komt u alles te weten over de voorbereiding en wat uw kind te wachten staat op het moment dat hij / zij het vliegtuig of de trein instapt.

High School - voor ouders

Ervaringen van ouders

Informatiebijeenkomsten

Naast dat wij ervaringen, meningen en de verhalen van studenten belangrijk vinden, hechten wij ook veel waarde aan de ervaringen van ouders. Hoe gaat het ouders af zonder zoon of dochter en hoe verloopt het contact tussen beiden tijdens deze periode? Jos, vader van High School Amerika studente Ilja, hield een dagboekje bij tijdens het verblijf in Amerika van zijn dochter. Benieuwd hoe hij deze periode ervaren heeft? Lees Jos zijn blog.

The next step- en voorbereidingsbijeenkomst

Om de motivatie en geschiktheid van de student aan te kunnen tonen en om kennis te maken, krijgt iedere student die zich aanmeldt een interview tijdens de interviewbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u als ouder een presentatie over het land, het programma en de procedure. In de tussentijd krijgt uw zoon of dochter een interview in het Engels, afgenomen door ons High School team. Bij het High School Amerika programma volgt ook nog een luister- en schrijfvaardigheidstest. Ook maakt Travel Active gebruik van voorbereidingsbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomst komt de laatste belangrijke informatie aan bod, zowel voor de studenten als voor u als ouder(s). Dit is altijd een erg leuke en leerzame dag, mede ook doordat ouders en studenten met elkaar in contact kunnen komen. Verdere informatie over deze bijeenkomsten volgt na aanmelding.

Gun uw kind een onvergetelijke periode in het buitenland!

Door middel van onze jarenlange ervaring met studenten en ouders van High School studenten geven wij u graag advies. Vertrouw op onze ervaring en expertise en gun uw kind een onvergetelijke periode in het buitenland!

“Ik ben erg blij ben met haar keuze om met Travel Active samen dit avontuur aan te gaan, het voelt van het begin af aan heel vertrouwd en dat voelt voor mij als moeder zeer goed. Ik ben super trots op haar dat ze dit doet! Mede dankzij de goede voorbereiding en begeleiding van Travel Active gaat het super goed met haar.” – Rita, moeder van High School Amerika studente Anne

Bent u enthousiast geworden en wilt u graag in contact met ons komen? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze High School collega's.

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.