Vrijwilligerswerk voorbereidingsworkshop

Een optimale voorbereiding is essentieel wanneer je ervoor kiest om vrijwilligerswerk in het buitenland te gaan doen. Hier wordt dan ook veel aandacht aan besteed door het vrijwilligerswerkteam van Travel Active. Immers, door een goede voorbereiding haal je het maximale uit je vrijwilligerswerk en vertrek je met de juiste verwachtingen richting je bestemming en project. Een verplicht onderdeel in de voorbereidingen op het vrijwilligerswerk is het volgen van onze Travel Active voorbereidingsworkshop.

Inhoud van de workshop

Deze voorbereidingsworkshop wordt verzorgd door onze eigen ambassadeurs en oud-deelnemers: mensen die eerder via Travel Active op reis zijn geweest en dus de échte ervaringsdeskundigen zijn. Onze workshop gaat uitgebreid in op o.a.:

  • Het omgaan met cultuurverschillen
  • Samenwerken met lokale medewerkers
  • Het leveren van een duurzame bijdrage
  • Verantwoord werken met kinderen
  • Voorbereidingen op de taken van jouw project

Wat gaan we doen tijdens de workshop?

Tijdens deze interactieve (online) workshop zetten we onze deelnemers aan het denken: waarom heb je er precies voor gekozen om vrijwilligerswerk te gaan doen? Wat hoop je er zelf uit te halen en op welke manier denk jij een nuttige bijdrage te kunnen leveren? Ook krijg je vooraf al onderwerpen toegestuurd waar je alvast over na kan denken die we samen tijdens de workshop zullen bespreken.

Tijdens de voorbereidingsworkshop geven we je veel waardevolle informatie, komen onze ambassadeurs en oud-deelnemers uitgebreid aan het woord en krijg je zelf de kans om jouw verwachtingen te bespreken en actief na te denken over de invulling van jouw vrijwilligerswerk. De workshop duurt ongeveer 2  uur. Deelname is verplicht voor iedereen die vrijwilligerswerk gaat doen op een sociaal, educatief of medisch project.

Klaar om aan de slag te gaan

Na afloop van onze voorbereidingsworkshop ben jij een heleboel informatie rijker en heb je een compleet beeld van wat je van vrijwilligerswerk kunt verwachten. Een goede voorbereiding, realistische verwachtingen en een onvergetelijke tijd in het buitenland leiden tot tevreden deelnemers en dat is uiteraard waar we uiteindelijk naar streven! Bekijk hier de data en meld je aan voor één van onze voorbereidingsworkshops!

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.