High School in Nieuw-Zeeland

High School | Classic

High School studie in Nieuw-Zeeland

 • Nieuw-Zeeland
 • 5 tot 10 maanden
 • 15 tot en met 17 jaar
 • v.a. € 13.995,-

Nieuw-Zeeland, een land dat helemaal niet zo enorm groot is, maar waar zóveel mooie dingen te zien zijn dat je soms even niet meer weet waar je moet kijken. Hoge bergen met besneeuwde toppen, watervallen, vulkanen, stranden, neon groene en blauwe meren,  geisers en gletsjers; Nieuw-Zeeland heeft het allemaal! Doordat het land zo klein is, heb je de kans om dit allemaal te bewonderen tijdens jouw highschool Nieuw-Zeeland avontuur. Ben je er klaar voor om versteld te staan van dit prachtige land? Lees dan snel verder!

 

High School in Nieuw-Zeeland

Jouw programma in het kort

Op zoek naar een perfecte combinatie van cultuur, natuur en avontuur? Dat vind je tijdens een High School jaar in Nieuw-Zeeland!

 • Tweedaagse oriëntatie in Auckland
 • Leer Engels bij jouw nieuwe gastvrije familie
 • Veel gave keuzevakken en outdoor activiteiten
 • Een zomerse kerst door de omgekeerde seizoenen
 • Leer meer over de rijke Maori cultuur
High School Nieuw-Zeeland team

Ontwikkel jouw talent en ga studeren in Nieuw-Zeeland!

Een periode High School volgen in in Nieuw-Zeeland ziet er anders uit dan een ‘normaal’ Nederlands schooljaar. Waar je jouw familie en vrienden in de herfst steeds meer hoort klagen over de kou, zal het bij jou in Nieuw-Zeeland alleen maar zonniger en warmer worden door de omgekeerde seizoenen!

Het onderwijssysteem van Nieuw-Zeeland is Brits georiënteerd en zeer goed ontwikkeld. Naast de standaardvakken heb je keuze uit een hoop verschillende keuzevakken en buitenschoolse activiteiten. Wat dacht je van fotografie, drama of (outdoor)sporten zoals rugby of surfen? Heb jij meer interesse in talen? Dan kun je vaak ook kiezen voor lessen in bijzondere talen, zoals Japans of Maori!
Daarnaast ontmoet je natuurlijk een hoop Nieuw-Zeelandse, maar ook een hoop andere internationale vrienden tijdens jouw Nieuw-Zeeland avontuur omdat studenten van over de hele wereld op jouw school geplaatst kunnen worden.

Heb jij vragen over High School in Nieuw-Zeeland? Kom dan naar een van de High School infodagen en stel al je vragen! 

Programma

Gastgezin

Tijdens je uitwisseling woon je bij een gastgezin dat jou met open armen zal ontvangen en alles vertelt over studeren in Nieuw-Zeeland! Tijdens een regionale oriëntatie leer je in korte tijd veel over het land, de manier waarop de Nieuw-Zeelanders leven en natuurlijk de school waar je terecht komt. Na de oriëntatie zal het gastgezin je gedurende je highschoolperiode graag enkele woordjes Maori leren. Bijvoorbeeld 'kai' (voedsel), 'moana' (zee) of 'whare' (huis). Je zult je dan ook vast en zeker snel thuis voelen in het ‘whare’ van je gastfamilie.

Vrije tijd in Nieuw-Zeeland

Ontdek moderne steden zoals Auckland en Wellington en waan je in niemandsland op de besneeuwde bergtoppen van het Zuidereiland of de goudgele stranden van het Noordereiland. Daarnaast heb je in Nieuw-Zeeland meer dan genoeg mogelijkheden om je avontuurlijke kant naar boven te laten komen. Het land staat namelijk bekend om alle outdoorsporten die je er kunt beoefenen. Van surfen tot kajakken, hiking en skydiven, echt alles is mogelijk!

Reisdetails

Ben jij geschikt?
 • Je bent minimaal 15 en maximaal 17 jaar oud op het moment van vertrek. Ben je 18 jaar? Dan mag je wel meedoen aan High School in Nieuw-Zeeland Select;
 • Je zit op VWO, HAVO, VMBO of een gelijkwaardige opleiding;
 • Je hebt een redelijke kennis van de Engelse taal;
 • Je bent ambitieus, open minded en je bent eraan toe om de échte Nieuw-Zeelandse cultuur te leren kennen!
Kosten

Programmakosten High School in Nieuw-Zeeland

 • High School in Nieuw-Zeeland semester: €13.995,-
 • High School in Nieuw-Zeeland jaar: €16.995,-

Hulp nodig met de financiering? Bekijk onze blog "Hoe financier ik mijn High School Year?" voor inspiratie!

Inclusief bij High School in Nieuw-Zeeland*

Voor vertrek

 • Goede voorbereiding en begeleiding vanaf aanmelding tot en met terugkomst door het High School Team
 • Persoonlijk interview
 • High School handboek voor de student: de complete voorbereiding van A tot Z
 • High School handboek voor ouders
 • Hulp & advies bij visumaanvraag
 • Voorbereidingsbijeenkomst
 • Student Pack bestaande uit leuke Travel Active goodies
 • Vluchtgids (informatie over o.a. het vertrek en de vlucht)
 • Retourticket
 • Toegang tot een ReisMee reisblog met ruimte voor 400 foto’s en video's

Na vertrek

 • Airport pick-up op de luchthaven en vervoer naar het gastgezin
 • Verblijf bij een zorgvuldig geselecteerd gastgezin, inclusief kost en inwoning
 • Plaatsing op een Nieuw-Zeelandse high school
 • Persoonlijke begeleider van de partnerorganisatie in Nieuw-Zeeland
 • Noodnummer in Nieuw-Zeeland - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Voortgangsrapporten voor ouders
 • Certificaat als bewijs van deelname

Exclusief bij High School in Nieuw-Zeeland

 • Administratiekosten €300,-
 • Visumkosten
 • Vaccinaties + TBC test
 • Luchthavenbelasting (hoogte afhankelijk van de luchthavens: gemiddeld tussen de €550,- en €800,-)
 • Extra uitgaven ter plekke: zakgeld, schoolboeken, sportuniform, lunch en tripjes
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active
 • Studie- en reisverzekering - Wij bieden een speciaal pakket aan voor High School in het buitenland.

*Onder voorbehoud van bijzondere omstandigheden en/of overmacht situaties.

Waar kom ik terecht als High School student?

Jaarlijks bepaalt de Nieuw-Zeelandse overheid hoeveel internationale studenten er geplaatst kunnen worden op een high school in Nieuw-Zeeland. Je wordt dan op een high school geplaatst waar er nog plekken vrij zijn. Deze plekken worden gesubsidieerd door de Nieuw-Zeelandse overheid en zitten meestal al erg snel vol. Ze zijn vaak zelfs geruime tijd voor de uiterste aanmelddatum vergeven. Qua locatie kan je zowel op het noordelijke als zuidelijke eiland geplaatst worden.

Vertrekmogelijkheden

LET OP: De deadlines voor aanmelden zijn onderhevig aan wijzingen. Meld je dus zo snel mogelijk aan, dan kunnen we samen ook snel op zoek gaan naar een geschikt gastgezin.

Je kunt deelnemen aan High School in Nieuw-Zeeland voor een semester (ongeveer 5 maanden) of voor een schooljaar (ongeveer 10 maanden). De partner in het buitenland bepaalt uiteindelijk de exacte programmaduur. Dit kan dus iets langer of iets korter zijn.

Voorbereidingen

Best heftig, een aantal maanden weg! Een goede voorbereiding is dan ook een must. Niet alleen jijzelf, maar ook je ouders worden uitgebreid geïnformeerd door middel van handboeken en verschillende voorbereidingsbijeenkomsten. Travel Active zorgt dat alle zaken voor je geregeld worden, zoals de juiste documenten, visumvoorbereiding, maar ook je reis naar Nieuw-Zeeland.

Begeleiding

Onze begeleiding stopt niet op het moment van vertrek. In Nieuw-Zeeland krijg je een persoonlijk begeleider die bij jou in de buurt woont, die regelmatig contact met je opneemt om te informeren hoe het met je gaat en bij wie je altijd terecht kunt met al je vragen. Daarnaast organiseert jouw begeleider ook activiteiten voor jou en andere buitenlandse studenten bij jou in de buurt.

Voor ouders

Een highschoolperiode in het buitenland is niet alleen voor uw zoon of dochter een grote uitdaging, maar ook voor u als ouder. Uw kind trekt de wijde wereld in, zonder ouders. Klinkt spannend en daarom bereiden we u als ouder goed voor op wat u te wachten staat. Op welke manier? Daar leest u meer over bij informatie voor ouders.

Extra’s

Oriëntatie in Auckland

Na aankomst in Nieuw-Zeeland maakt je buitenlandperiode een geweldige start met de 2-daagse oriëntatie in metropool Auckland. Hier kom je meer te weten over de laidback-cultuur, gewoonten en gebruiken in Nieuw-Zeeland. Geniet samen met andere studenten van de bezienswaardigheden in deze multiculturele stad en neem deel aan verschillende activiteiten, waarbij je goed wordt voorbereid op je tijd in Nieuw-Zeeland. Natuurlijk krijg je ook genoeg informatie over o.a. de begeleiding tijdens het programma om met een goed gevoel aan je highschoolavontuur te beginnen!

Natuurlijk sta je te springen om aan je High School avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Wij bieden, in samenwerking met Tasman Verzekeringen, een speciaal verzekeringspakket aan voor studie in het buitenland. Dit doen we aangezien reguliere reisverzekeringen namelijk vaak niet geldig zijn of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Wij voorzien je samen van goed en betrouwbaar advies en bieden je aantrekkelijke premies. De Tasmanverzekering is verplicht bij het High School in Amerika programma.

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een highschoolprogramma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen €5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt, dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico. Dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo start jij jouw High School programma

 
1

Meld je aan

Boek het High School programma via de website

2

Interview & Plaatsing

We leren jou kennen en zoeken een passend gastgezin

3

Voorbereiding & Vertrek

Je wordt goed voorbereid en persoonlijk begeleid

Bekijk ook eens deze programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.