High School in Nieuw-Zeeland

High School

High School studie in Nieuw-Zeeland

 • Nieuw-Zeeland
 • 5 tot 10 maanden
 • 15 tot en met 17 jaar
 • v.a. € 13.995,-

Toe aan een ontsnapping aan de duizenden windmolens en fietsen? Verblijf dan een High School periode in het landschap waar films zoals The Chronicles of Narnia en The Lord of the Rings zijn opgenomen en ontsnap even aan de werkelijkheid in dit prachtige land: Nieuw-Zeeland! Nieuw-Zeeland is eigenlijk een soort ‘pocketuitgave’ van de aarde. Gletsjers, vulkanen, geisers, oerwoudgebieden, goudgele zandstranden; je kunt het zo gek niet bedenken of het is er en dat allemaal op bereisbare afstanden!

High School in Nieuw-Zeeland

Jouw programma in het kort

Op zoek naar een perfecte combinatie van cultuur, natuur en avontuur? Dat vind je op een High School in Nieuw-Zeeland!

 • Tweedaagse oriëntatie in Auckland
 • Leer Maori bij de gastvrije bevolking
 • Keuzevakken en outdoor activiteiten
 • Omgedraaide seizoenen en schooljaar
 • Persoonlijke begeleider in de buurt
High School - Nieuw-zeeland - studenten

Ontwikkel jouw talent en ga studeren in Nieuw-Zeeland!

Als je naar een High School in Nieuw-Zeeland gaat, betekent dit dat het schooljaar er anders uitziet dan het ‘normale’ Nederlandse schooljaar. In plaats van traditiegetrouwe sneeuw die bij Kerstmis hoort zullen er dus alleen maar zonnestralen uit de lucht ‘vallen’ en vier jij de Kerstdagen in je bikini of zwembroek!
Het onderwijssysteem van Nieuw-Zeeland is Brits getint en goed ontwikkeld. Buiten de reguliere lessen om worden er buitenschoolse activiteiten georganiseerd. Nieuw-Zeelanders houden van (outdoor)sporten waar zowel tijdens als na schooltijd veel tijd in wordt gestoken. Ben je geïnteresseerd in talen, dan kies je misschien wel voor lessen Japans of Maori! Er zijn veel buitenlanders te vinden op de High School in Nieuw-Zeeland die met name afkomstig zijn uit Europa, Amerika en Azië.

Keuzevakken en buitenschoolse activiteiten

Naast de standaard vakken die iedere High School aanbiedt worden er ook nog een flink aantal keuzevakken en buitenschoolse activiteiten aangeboden zoals fotografie, drama of sporten zoals rugby en surfen.

Programma

Vrije tijd in Nieuw-Zeeland

Ontdek moderne steden zoals Auckland en Wellington en waan je in niemandsland met de besneeuwde bergtoppen op het Zuidereiland of met de goudgele stranden op het Noordereiland. Daarnaast heb je in Nieuw-Zeeland meer dan genoeg mogelijkheden om je avontuurlijke kant naar boven te laten komen want het land staat bekend om alle outdoor sporten die je er kunt uitoefenen. Van surfen tot kajakken, hiking en skydiven, echt alles is mogelijk!

Gastgezin

Tijdens je studie uitwisseling woon je in een gezin dat jou met open armen zal ontvangen en je graag alles over studeren in Nieuw-Zeeland wil vertellen. Tijdens een regionale oriëntatie leer je in korte tijd veel over het land, de manier waarop de Nieuw- Zeelanders leven en natuurlijk de school waar je terecht komt. Na de orientatie zal het gastgezin je gedurende je High School periode in Nieuw-Zeeland graag enkele Maori woordjes willen leren zoals: kai (voedsel), moana (zee) of whare (huis). Je zult je dan ook vast en zeker snel thuis voelen in het ‘whare’ van je gastfamilie.

Reisdetails

Ben jij geschikt?
 • Je bent minimaal 15 jaar en maximaal 17 jaar oud op het moment van vertrek. Ben je 18 jaar? Dan mag je wel meedoen aan het High School Nieuw-Zeeland Plus programma.
 • Je zit op het VWO, de HAVO, het VMBO of een gelijkwaardige opleiding
 • Je hebt een redelijke kennis van de Engelse taal
 • Je bent ambitieus, open minded en je bent er aan toe om de échte Nieuw-Zeelandse cultuur te leren kennen!
Vertrekmogelijkheden

Vertrek in september 2022
Voor een trimester, semester of schooljaar. Aanmelden voor 1 maart 2022.

Vertrek in januari 2023
Voor een trimester, semester of schooljaar. Aanmelden voor 1 oktober 2022.

LET OP: De deadlines voor aanmelden zijn onderhevig aan wijzingen. Meld je dus zo snel mogelijk aan, dan kunnen we samen ook snel op zoek gaan naar een geschikt gastgezin.

Je kunt deelnemen aan High School Nieuw-Zeeland voor een semester (ongeveer 5 maanden) of voor een schooljaar (ongeveer 10 maanden). De partner in het buitenland bepaalt uiteindelijk de programmaduur. Dit kan dus iets langer of iets korter zijn.

Kosten

Programmakosten High School in Nieuw-Zeeland

 • High School Nieuw-Zeeland jaar: € 16.995,-
 • High School Nieuw-Zeeland semester: € 13.995,-

Hulp nodig met de financiering? Bekijk onze blog "Hoe financier ik mijn High School Year?" voor inspiratie!

Inclusief bij High School Nieuw-Zeeland *

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding vanaf het moment dat jij je aanmeldt tot je terugkomst door het High School team
 • Gegarandeerde regiovoorkeur
 • Persoonlijk interview
 • High School handboek voor de student ; de complete voorbereiding van A tot Z
 • High School handboek voor ouders
 • Hulp & advies bij visumaanvraag
 • Voorbereidingsbijeenkomst
 • Student Pack bestaande uit Travel Active T-shirt, reisportefeuille en kofferriem
 • Vluchtgids (informatie over o.a. het vertrek en de vlucht)
 • Retourticket
 • Toegang tot een reismee reisblog met ruimte voor 400 foto’s en video

Na vertrek

 • Airport pick-up op de luchthaven en vervoer naar het gastgezin
 • Verblijf bij een zorgvuldig geselecteerd gastgezin, inclusief kost en inwoning
 • Plaatsing op een Nieuw-Zeelandse High School
 • Persoonlijke begeleider van de partnerorganisatie in Nieuw-Zeeland
 • Noodnummer in Nieuw-Zeeland - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Voortgangsrapporten voor ouders
 • Certificaat als bewijs van deelname

Exclusief bij High School Nieuw-Zeeland

 • Administratiekosten á € 300,-
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active.
 • Visumkosten
 • Vaccinaties + TBC test
 • Luchthavenbelasting (hoogte afhankelijk van de luchthavens: gemiddeld tussen de € 550,- en € 800,-)
 • Extra uitgaven ter plekke: zakgeld, schoolboeken, sportuniform, lunch en tripjes
 • Studie- en reisverzekering - Wij bieden een speciaal pakket aan voor High School in het buitenland, bereken hier online je premie.

* Onder voorbehoud van bijzondere omstandigheden en/ of overmacht situaties.

Voorbereidingen

Best heftig, een aantal maanden weg! Een goede voorbereiding is dan ook een must. Niet alleen jijzelf, maar ook je ouders worden uitgebreid geïnformeerd door middel van handboeken en verschillende voorbereidingsbijeenkomsten. Travel Active zorgt dat alle zaken voor je geregeld worden, zoals de juiste documenten, visumvoorbereiding, maar ook je reis naar Nieuw-Zeeland.

Waar kan ik heen als High School student?

Jaarlijks bepaalt de Nieuw-Zeelandse overheid hoeveel internationale studenten er geplaatst kunnen worden op een High School in Nieuw-Zeeland. Je wordt dan op een High School geplaatst waar er nog plekken vrij zijn en deze plek wordt gesubsidieerd door de Nieuw-Zeelandse overheid. Deze plekken zitten meestal al erg snel vol en zijn zelfs al geruime tijd voor de uiterste aanmelddatum vergeven.
Qua locatie is dus nog veel mogelijk en kan je zowel op noordelijke als het zuidelijke eiland geplaatst worden.

Begeleiding

Onze begeleiding stopt niet op het moment van vertrek. In Engeland krijg je een persoonlijk begeleider die bij jou in de buurt woont, die regelmatig contact met je opneemt om te informeren hoe het met je gaat en bij wie je altijd terecht kunt met al je vragen. Daarnaast organiseert jouw begeleider ook activiteiten voor jou en andere buitenlandse studenten bij jou in de buurt.

Voor ouders

Een High School periode in het buitenland is niet alleen voor uw zoon of dochter een grote uitdaging, maar ook voor u als ouder. Uw kind trekt de wijde wereld in, zonder ouders. Klinkt spannend en daarom bereiden we u als ouder goed voor op wat u te wachten staat. Op welke manier? Daar leest u meer over bij informatie voor ouders.

Extra’s

Oriëntatie in Auckland

Na aankomst in Nieuw-Zeeland maakt je buitenlandperiode een geweldige start met de 2-daagse oriëntatie in metropool Auckland. Hier kom je meer te weten over de laidback cultuur, gewoonten en gebruiken in Nieuw-Zeeland. Geniet samen met andere studenten van de bezienswaardigheden in deze multiculturele stad en neem deel aan verschillende activiteiten waarbij je goed wordt voorbereid op je tijd in Nieuw-Zeeland. Natuurlijk krijg je ook genoeg informatie over o.a. de begeleiding tijdens het programma om met een goed gevoel aan je High School avontuur te beginnen.

Natuurlijk sta je te springen om aan je High School avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Wij bieden, in samenwerking met Tasman Verzekeringen, een speciaal verzekeringspakket aan voor studie in het buitenland. Dit doen we aangezien reguliere reisverzekeringen namelijk vaak niet geldig zijn of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Wij voorzien je samen van goed en betrouwbaar advies en bieden je aantrekkelijke premies. De Tasmanverzekering is verplicht bij het High School in Amerika programma.

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een highschoolprogramma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen €5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt, dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico. Dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo start jij jouw High School programma

 
1

Meld je aan

Boek het High School programma via de website

2

Interview & Plaatsing

We leren jou kennen en zoeken een passend gastgezin

3

Voorbereiding & Vertrek

Je wordt goed voorbereid en persoonlijk begeleid

Bekijk ook eens deze programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.