Met het ESOL Cambridge English certificaat op zak heb je een wereldwijd erkend certificaat waarmee de deuren van o.a. Engelstalige bedrijven en universiteiten makkelijker voor je open gaan! Het Cambridge certificaat verloopt nooit en is dus je leven lang geldig.

Spreek jij perfect Engels dan heb je bij veel werkgevers een streepje voor. Nederland moet het immers hebben van de internationale handel, waarbij jij als werknemer meerwaarde hebt als jij de zakenrelaties in het Engels kunt aanspreken. Ook als je een studie wilt volgen in Australië, Engeland of Amerika heb jij met een Cambridge certificaat een streepje voor!

Voordelen van de Cambridge cursus

 • Meest bekend certificaat voor Engels wereldwijd
 • Internationaal erkend
 • Hoogst haalbaar qua Engels
 • Levenslang geldig
 • Staat goed op je CV
 • Makkelijker instromen bij een studie in een Engelstalig land

Bestemmingen Cambridge cursussen

De Cambridge Engels cursus is met Travel Active mogelijk op de volgende bestemmingen:

Cambridge Engels student

Wat houdt de cursus in?

De Cambridge cursus kun je op 3 verschillende niveaus afleggen. Deze niveaus corresponderen allemaal met een CEFR niveau.

Niet alle niveaus zijn op alle bestemmingen beschikbaar. In het overzicht van de mogelijkheden per bestemming kun je zien welke cursus op welke bestemmingen worden aangeboden.

De Cambridge cursus heeft vaste start- en examendata en de voorbereiding duurt tussen de 9 en 12 weken, afhankelijk van de bestemming en periode. De examens zijn meestal in de laatste cursusweek, maar kunnen ook in de week na de cursus vallen.

De indeling van de cursus verschilt per bestemming. Je hebt op sommige bestemmingen de keuze uit enkel examenvoorbereiding, maar op de meeste bestemming wordt de cursus aangevuld met keuzevakken (grammatica, schrijven, vocabulaire etc.). In Ierland en Nieuw-Zeeland bestaat een deel van de cursus uit ‘Algemeen Engels’ met daarin onder andere lees- schrijf- luister- en spreekvaardigheid, grammatica en vocabulaire. Hieronder vind je een overzicht van de cursus indeling per bestemming.

De Cambridge cursus is altijd op basis van het aantal inschrijvingen. Tot nu toe hebben de cursussen echter altijd doorgang gevonden.

 

Cambridge Engels cursus

Het Cambridge examen

Het examen neemt normaal gesproken zo’n 5 à 6 uur tijd in beslag, maar het kan verdeeld worden over verschillende data. Op de volgende onderdelen wordt je getest tijdens het examen:

 •   Begrijpend lezen
 •   Schrijfvaardigheid
 •   Grammatica en vocabulaire
 •   Luistervaardigheid
 •   Spreekvaardigheid

Mogelijkheden per bestemming

Per bestemming zijn er verschillende data en niveau's mogelijk voor het volgen van de Cambridge Engels curus. Bekijk het overzicht van de mogelijkheden per bestemming.

Persoonlijk advies nodig?

Wil jij je persoonlijk adviseren over jouw mogelijkheden voor de Cambridge cursus? Iedere werkdag kun jij bij ons op kantoor langskomen voor een persoonlijk advies gesprek. Hiervoor kun je via Taalreizen Events een afspraak maken.

Cambridge Engels examen