Infodagen Gratis magazine

Met het Cambridge English certificaat op zak heb je een wereldwijd erkend certificaat waarmee de deuren van o.a. Engelstalige bedrijven en universiteiten makkelijker voor je open gaan! Het Cambridge English certificaat verloopt nooit en is dus je leven lang geldig.

Spreek jij perfect Engels dan heb je bij veel werkgevers een streepje voor. Nederland moet het immers hebben van de internationale handel, waarbij jij als werknemer meerwaarde hebt als jij de zakenrelaties in het Engels kunt aanspreken. Ook als je een studie wilt volgen in Australië, Engeland of Amerika heb jij met een Cambridge English certificaat een streepje voor!

Wat houdt de cursus in?

De Cambridge English cursus kun je op 3 verschillende niveaus afleggen. Deze niveaus corresponderen allemaal met een CEFR niveau.

Niet alle niveaus zijn op alle bestemmingen beschikbaar. In het overzicht van de mogelijkheden per bestemming kun je zien welke cursus op welke bestemmingen worden aangeboden.

De Cambridge English cursus heeft vaste start- en examendata en de voorbereiding duurt tussen de 9 en 12 weken, afhankelijk van de bestemming en periode. De examens zijn meestal in de laatste cursusweek, maar kunnen ook in de week na de cursus vallen.

De indeling van de cursus verschilt per bestemming. Je hebt op sommige bestemmingen de keuze uit enkel examenvoorbereiding, maar op de meeste bestemming wordt de cursus aangevuld met keuzevakken (grammatica, schrijven, vocabulaire etc.). In Ierland en Nieuw-Zeeland bestaat een deel van de cursus uit ‘Algemeen Engels’ met daarin onder andere lees- schrijf- luister- en spreekvaardigheid, grammatica en vocabulaire. Hieronder vind je een overzicht van de cursus indeling per bestemming.

De Cambridge English cursus is altijd op basis van het aantal inschrijvingen. Tot nu toe hebben de cursussen echter altijd doorgang gevonden.

 

Cambridge English

Het Cambridge English examen

Het examen neemt normaal gesproken zo’n 5 à 6 uur tijd in beslag, maar het kan verdeeld worden over verschillende data. Op de volgende onderdelen wordt je getest tijdens het examen:

  •   Begrijpend lezen
  •   Schrijfvaardigheid
  •   Grammatica en vocabulaire
  •   Luistervaardigheid
  •   Spreekvaardigheid

Mogelijkheden per bestemming

Per bestemming zijn er verschillende data en niveau's mogelijk voor het volgen van de Cambridge English curus. Bekijk het overzicht van de mogelijkheden per bestemming

 

Cambridge English

Test jouw Engels

Wil jij graag weten hoe goed jouw Engels is? Onze partners van Cambridge Assesment English hebben een korte taaltest opgesteld zodat je aan de hand van 25 vragen erachter kunt komen op welk taalniveau je zit. Dit kan goed van pas komen wanneer jij bijvoorbeeld een Cambridge, TOEFL of een IELTS taalcursus wilt gaan doen en je startniveau wilt bepalen. Advies nodig over het aantal weken dat je nodig hebt voor jouw leerdoel? Laat ons jouw startniveau weten en je plannen voor een taalreis. We geven je dan graag vrijblijvend advies!

Doe hier de test!

Persoonlijk advies nodig?

Wil jij je persoonlijk adviseren over jouw mogelijkheden voor Cambridge English? Iedere werkdag kun jij bij ons op kantoor langskomen voor een persoonlijk advies gesprek. Hiervoor kun je via Taalreizen Events een afspraak maken.

Deel deze pagina