TELC Examencursus Duits

Wil jij gaan studeren aan een Duitse universiteit of werken bij een Duits bedrijf? Dan is het TELC certificaat hét certificaat om te behalen! Het TELC (The European Language Certificates) wordt namelijk wereldwijd erkend. Universiteiten eisen vaak een bepaalde niveau Duits en met het TELC certificaat kun je dit perfect aantonen. Ook al heb je hem misschien niet nodig, is het wel een goede manier om jouw Duitse talenkennis te tonen. En natuurlijk staat dit ook goed op je cv want het TELC certificaat is levenslang geldig!

Bij Travel Active kun je de voorbereidingscursus op het TELC examen volgen vanaf minimaal 4 weken. De taalcursus kun je volgen in BerlijnHamburgFrankfürt of in München.

Wat houdt het in?

De tijdsduur van het examen hangt van het gekozen niveau om het examen af te leggen. Zo varieërt het van 4 uur (bijvoorbeeld TELC A1 en A2) t/m 6 uur (bijvoorbeeld TELC C1 en C2). Het examen bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Leesvaardigheid (Leseverstehen)
  • Luistervaardigheid (Hörverstehen)
  • Schrijfvaardigheid (Schriftlicher Ausdruck)
  • Spreekvaardigheid (Mündlicher Ausdruck)

Het TELC examen kan iedere maand afgenomen worden. Daarnaast zijn er per niveaus nog een aantal extra examens ingepland, variërend van 2x per jaar (niveau C2) tot 12x per jaar (niveau B1/B2).

Taalreizen - TELC examen - Duits

Persoonlijk advies nodig?

Wil jij persoonlijk advies over jouw mogelijkheden voor een TELC cursus? We maken graag een afspraak met je om de opties samen door te nemen. Je bent van harte welkom op ons kantoor in Venray of tijdens een van onze afsprakendagen in Utrecht of Eindhoven! Je kunt natuurlijk ook altijd bellen (085- 222 4800) of een mailtje sturen naar taalreizen@travelactive.nl.

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

35 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.