Infodagen Gratis magazine

Travel Active wil zo veel mogelijk mensen de unieke ervaring van een culturele uitwisseling laten beleven. Vrijwilligerswerk draagt hieraan bij. Travel Active is idealist: wij streven ernaar dat vrijwilligerswerk iets oplevert voor alle partijen door middel van een gelijkwaardige samenwerking. Wij geloven in de ontwikkeling van het land zelf. En dat alleen de lokale inwoners je die kennis en ervaring kunnen geven die jouw verblijf uniek maken.

Lokale partnerorganisaties

In ieder land werkt Travel Active samen met betrouwbare en zorgvuldig gescreende lokale partnerorganisaties: betrokken en persoonlijke organisaties die een verlengde zijn van het Vrijwilligerswerk team in Nederland. Wij werken uitsluitend samen met partnerorganisaties die lokale inwoners als medewerkers in dienst hebben en hen een passend inkomen bieden.

Ondersteuning van de lokale bevolking

Onze partnerorganisaties begeleiden onze vrijwilligers ter plekke en zijn een belangrijke schakel tussen de vrijwilligers en de projecten. Samen met Travel Active zijn zij degene die onze projecten screenen en bekijken op welke manier de extra hulp van vrijwilligers ingezet kan worden. Hierbij ligt de nadruk op het feit dat onze vrijwilligers altijd een extra ondersteuning zijn en geen vervanging van lokale projectmedewerkers. Graag stellen we een aantal partnerorganisaties aan je voor:

The Green Lion Azië

In Azië bieden wij een ruim zorgvuldig samengesteld aanbod aan vrijwilligerswerkprogramma’s en groepsreizen. We werken in alle landen inmiddels al ruim 15 jaar samen met de organisatie The Green Lion. Zij werken volgens het zogenaamde XCeLLeC principe:

  • EXperience Culture through immersion and meeting people
  • Learn about yourself & others
  • Enjoy Leisure time
  • Offer something in return through Community Engagement

The Green Lion heeft in ieder land een lokaal team met medewerkers uit het land zelf. Zij vangen onze vrijwilligers op het vanaf het moment dat ze aankomen in het betreffende land. Zo geven bijvoorbeeld in Nepal onze collega Rajesh en zijn team jou een warm welkom. In Sri Lanka word je enthousiast verwelkomd door Dhammike en zijn medewerkers en in Cambodja staat onze betrokken contactpersoon Nuth Ya voor je klaar. Stuk voor stuk ervaren medewerkers met veel liefde en passie voor het werk dat ze doen! 

vrijwilligerswerk partner azie

Cultural Experience Ghana

Tina, onze ‘African Mommy’ zoals ze zichzelf graag voorstelt aan vrijwilligers. Een warme en hartelijke Ghanese vrouw die al heel wat jaren vrijwilligers begeleidt in Ghana. Travel Active heeft al meer dan 15 jaar een duurzame samenwerking met Tina en haar team. Tina is meer dan betrokken bij haar vrijwilligers en heet hen dan ook welkom met een dikke knuffel en liefdevolle glimlach. Tina zet zich actief in voor lokale gemeenschappen in Ghana en heeft al veel mooi werk verricht met betrekking tot het verbeteren van voorzieningen in lokale dorpen. 

vrijwilligerswerk partner ghana

Dream Livingstone Zambia

Het echtpaar Rabeccah en Kennedy Mukumbo uit Livingstone runnen samen ‘Dream Livingstone Zambia’. Een organisatie met een duidelijke missie: "We help and support the Livingstone community to become a better place to live in by providing better programs which will improve the economic status of the poor community, reduce the spread of HIV/AIDS and empower the community to be self-reliant and sustainable."

Rabeccah en Kennedy zetten zich actief in voor de inwoners van Livingstone en omgeving. De focus hierbij ligt op het mogelijk maken van onderwijs voor zoveel mogelijk kinderen en het helpen van arme gezinnen bij een vast en stabiel inkomen. Het Dream Skills Training center is hier een mooi voorbeeld van. Dit project biedt de inwoners van Livingstone gratis educatie en de mogelijkheid om een beroep te leren. 

vrijwilligerswerk partner zambia

Casa Nica

Casa Nica is de kleinschalige talenschool en vrijwilligersorganisatie waar Travel Active mee samenwerkt in Granada, Nicaragua. Deze organisatie is oorspronkelijk opgericht vanuit een initiatief dat kwetsbare vrouwen hielp aan een baan en vast inkomen. Deze vrouwen werden opgeleid om Spaanse lessen te kunnen geven en vanuit hier is talenschool Casa Nica ontstaan. De school biedt Spaanse taalcursussen aan op verschillende niveaus met hierbij de mogelijkheid om bij een gastgezin in Granada te verblijven. Een unieke ervaring om het echte Nicaragua te leren kennen! Casa Nica heeft contacten met verschillende projecten in en rondom Granada waar vrijwilligers zich kunnen inzetten. Deze projecten richten zich met name op educatie en naschoolse opvang van kinderen uit arme gezinnen.

¡Hasta Luego en Granada! 

vrijwilligerswerk partner nicaragua

Academia Latinoamericana de Español

In Peru, Ecuador en Bolivia werkt Travel Active inmiddels al meer dan 17 jaar samen met de 3 ‘Latinoschools’ aangestuurd door de familie Del Corral. Zij  hebben een talenschool opgericht in Quito (Ecuador), Cusco (Peru) en Sucre (Bolivia). Een groot deel van deze familie is werkzaam op de scholen in Ecuador, Peru en Bolivia. Zij ontvangen studenten die Spaans komen leren op een van de talenscholen en hierna voor een periode vrijwilligerswerk gaan doen. De scholen bieden een breed aanbod van taalcursussen, excursies en vrijwilligerswerkprogramma’s. Door te verblijven bij een zorgvuldig geselecteerd Spaanstalig gastgezin ervaren studenten het echte ‘latinoleven’. 

vrijwilligerswerk partner peru ecuador bolivia

Deel deze pagina