Vrijwilligerswerk voor 50-plussers

Vrijwilligerswerk in het buitenland alleen voor studenten of jongeren?

Nee hoor! Integendeel: 50-plussers met een rugzak vol levens- en werkervaring zijn bij Travel Active van harte welkom om zich in te zetten op een van de mooie vrijwilligersprojecten in Latijns-Amerika, Afrika of Azië. Eerlijk is eerlijk, het zijn voornamelijk jongeren en studenten die ervoor kiezen om voor een aantal weken of maanden op reis te gaan en vrijwilligerswerk gaan doen. Toch lijkt een steeds groter wordende groep 50-plussers plannen te maken om voor een tijdje vrijwilligerswerk te gaan doen, al dan niet gecombineerd met (rond)reizen. En deze groep wordt bij Travel Active warm verwelkomd!

Vrijwilligerswerk - 50 plussers - vrijwilliger

Een uitgebreid reisaanbod

We bieden vele mogelijkheden in Latijns-Amerika, Afrika of Azië. De minimum leeftijd voor de meeste projecten is 17 jaar maar er geldt geen maximum leeftijd. Iedereen die gezond & fit is, de juiste ‘mindset’ en motivatie heeft is van harte welkom om deel te nemen aan onze vrijwilligerswerkprogramma’s!

  • In het kleurrijke Latijns-Amerika bieden we vrijwilligerswerk aan in verschillende bestemmingen waarbij je altijd begint met een Spaanse taalcursus. Een fijne start van je reis en tevens een leuke manier om vertrouwder te raken met de cultuur en de taal. Hierna ga je voor een periode vanaf minimaal 4 weken aan de slag op een sociaal, educatief, medisch of wildlife project. Landen waar we projecten aanbieden die zeer geschikt zijn voor 50-plussers zijn Costa RicaPeruBolivia en Ecuador.
  • Ontdek het echte Afrika door het doen van vrijwilligerswerk. Er zijn mogelijkheden in verschillende landen in West-, Oost- en Zuid-Afrika. Vrijwilligerswerk in Afrika is dé manier om je te laten onderdompelen in de Afrikaanse cultuur en tegelijkertijd een mooie bijdrage te leveren aan een project. In Afrika bieden we voornamelijk onderwijsprojecten (vanaf minimaal 3 weken), medische projecten (vanaf minimaal 3 weken) en wildlife projecten (vanaf minimaal 2 weken) aan. Landen die over het algemeen wat meer in trek zijn bij 50-plussers zijn GambiaGhana en Zambia.
  • Van Incredible India tot aan het veelzijdige Indonesië: We bieden fantastische reis- en vrijwilligerswerkprogramma’s aan in Azië. Je kunt ervoor kiezen om je voor een aantal weken of maanden in te zetten op een mooi vrijwilligersproject, maar er is nog zoveel meer! In Azië bieden we programma’s aan die je zelf kunt samenstellen en waarvan het vrijwilligerswerk een onderdeel is. Je kunt je programma uitbreiden door een keuze te maken uit de vele beschikbare opties zoals cultuurweken, trekkings of yogaweken. Landen die we aanraden zijn IndonesiëNepalIndia en Cambodja.

We gaan flexibel te werk en houden rekening met voorkeuren, zoals een privékamer of contact en samenzijn met leeftijdsgenoten.

Vrijwilligerswerk in het buitenland voor volwassenen: hoe maak je een keuze?

Bij vrijwilligerswerk in het buitenland voor volwassenen is het uitgangspunt dat jij jouw specifieke (werk)ervaring, kennis en kwaliteiten optimaal kunt benutten op een project. Afhankelijk van je persoonlijke wensen en voorkeuren kunnen we samen met jou de concrete opties bespreken. Hiervoor bieden we verschillende mogelijkheden: je bent van harte welkom om naar een infodag van Travel Active te komen om uitgebreide informatie in te winnen over ons aanbod vrijwilligerswerk in het buitenland voor volwassenen. We maken ook graag tijd voor een persoonlijk gesprek waarin we samen kunnen bekijken welk project of reis bij jou past.

Kom in contact met ons!

Uiteraard zijn we tijdens werkdagen altijd telefonisch bereikbaar om je vragen over vrijwilligerswerk in het buitenland voor volwassenen te beantwoorden op +31 85 222 4800. Je kunt ons ook per mail bereiken op vrijwililgerswerk@travelactive.nl.

 

 

Vrijwilligerswerk - 50 plussers - vrijwilliger2

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.