Vrijwilliger Arjet op Bali: ‘wish it, dream it, do it!’

Arjet
Vrijwilligerswerk
9 februari 2016

Vrijwilliger Arjet bewijst dat het nooit te laat is om je dromen uit te laten komen. Wat begon als een kinderwens is uitgebloeid tot een geweldige ervaring op Bali. Hoe heeft deze ervaring haar leven veranderd? 

Compleet ander mens!

Twee maanden vrijwilligerswerk op Bali heeft van mij een compleet ander mens gemaakt! Ik zie de wereld nu heel anders en begrijp andere culturen veel beter. Door een ernstige ziekte besloot ik het roer om te gooien en mijn kinderdroom uit te laten komen: vrijwilligerswerk doen.

blog-vrijwilliger-arjet-op-bali-wish-it-dream-it-do-it1

Boze geesten

Een cursus Indonesisch en een stage op een basisschool zorgden ervoor dat ik goed voorbereid Engelse les kon geven aan kinderen op Bali. Veel van het materiaal dat ik kreeg van de basisschool hebben ik en de vrijwilligers na mij gebruikt om de Balinese kinderen te onderwijzen. Vooral de meisjes zijn erg leergierig, omdat ze graag in het toerisme willen werken in plaats van op de markt of in de rijstvelden. Lesgeven en in het weekend het eiland ontdekken is een perfecte combinatie! De vader van een van de kinderen was taxichauffeur en wilde dolgraag het eiland aan mij laten zien. Ook heb ik het hindoestaans oud-op-nieuw mee mogen maken! Dit was heel bijzonder, het eiland gaat voor 24 uur ‘dicht’ om de boze geesten te laten denken dat er niemand op het eiland woont.

blog-vrijwilliger-arjet-op-bali-wish-it-dream-it-do-it2

Je bent nooit alleen!

Het ontmoeten van de vele andere vrijwilligers en mensen uit de hele wereld vond ik prachtig! Je bent nooit alleen. Je merkt dat jongeren het heel leuk en bijzonder vinden dat ik dit op mijn leeftijd nog doe en nooit heb ik me de oudste gevoeld. Tijdens mijn vrijwilligerswerk op Bali woonde ik bij een heel lief gastgezin! Toen ik na al die weken wegging, stonden ze te huilen.

blog-vrijwilliger-arjet-op-bali-wish-it-dream-it-do-it3

Vrijwilligerswerk in Nederland

Eenmaal thuis verbaasde het me dat je eerder went aan alle armoede dan aan alle rijkdom om je heen. Nu weet ik pas hoe het is om met weinig te moeten leven en dierbaren achter te laten. Ik sta nu ook heel anders in de klas wanneer ik Nederlandse les geef aan allochtonen. Het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland is een prachtige ervaring! Maar ik besef meer dan ooit dat ik, ook hier in Nederland, mijn kennis en passie kan inzetten door hier vrijwilligerswerk met allochtonen te doen.

blog-vrijwilliger-arjet-op-bali-wish-it-dream-it-do-it4

Ook als ambassadeur van Travel Active kan ik mijn verhaal iedere keer weer kwijt en maak ik mensen enthousiast om hun dromen waar te maken, ongeacht hun leeftijd. Mijn motto is ook nog steeds: wish it, dream it, do it!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.