Infodagen Gratis magazine

Vrijwilligerswerk voor het hele gezin

Samen als gezin een bijdrage leveren aan een vrijwilligersproject in Latijns Amerika, Afrika of Azië: dat is gegarandeerd een unieke ervaring voor ieder gezinslid!

Travel Active biedt in een groot aantal landen mogelijkheden om voor een periode vanaf minimaal 2 weken vrijwilligerswerk met het gezin te gaan doen. Dit is mogelijk voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar.

Het maken van een vrijwilligerswerkreis met het gezin is een bijzondere manier van reizen: samen ervaren jullie hoe het is om lokaal een steentje bij te dragen aan een vrijwilligersproject! Een leerzame ervaring voor de kinderen en een mooie, nuttige manier om bijvoorbeeld een zomervakantie in te vullen. Voor kinderen is dit vaak een ‘eyeopener’ waarmee hun blik op de wereld wordt vergroot. Een waardevolle les die zij zullen meenemen voor de rest van hun leven.

.

Vrijwilligerswerk voor gezinnen

Welke mogelijkheden zijn er?

Travel Active biedt mogelijkheden in verschillende bestemmingen. De projectmogelijkheden variëren per land maar er zijn met name mogelijkheden op onderwijsprojecten, voorlichtingsprojecten en constructieprojecten. De precieze invulling van het vrijwilligerswerk wordt door het vrijwilligerswerkteam uitgebreid met jullie besproken, rekening houdend met wat jullie als gezin bijvoorbeeld te bieden hebben en de leeftijden van de kinderen. Jonge kinderen kunnen samen met hun ouders mee naar het project en bijvoorbeeld onderdeel zijn van een klas of samen spelen met lokale kinderen. Oudere kinderen kunnen samen met hun ouders ondersteuning bieden op een project en samenwerken met lokale collega’s.

In de procedure voorafgaand aan jullie vertrek bespreken we samen jullie ideeën over de invulling van de reis, de rol van de kinderen op projecten en houden we rekening met jullie specifieke wensen en voorkeuren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om, naast het vrijwilligerswerk, leuke excursies en activiteiten in de weekenden bij te boeken. Een interessant programma op maat samenstellen waarvan het vrijwilligerswerk een onderdeel is, is voor ons geen enkel probleem!

Meer informatie? Hiervoor kunnen jullie terecht bij het vrijwilligerswerk team van Travel Active. Maak gerust een persoonlijke afspraak waarin alle mogelijkheden uitgebreid toegelicht kunnen worden. Mail naar: vrijwilligerswerk@travelactive.nl. Kijk op onze website voor een overzicht van onze informatiedagen.

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's