Infodagen Gratis magazine

Onze missie

Het enthousiaste vrijwilligerswerk team maakt jouw reis tot een grenzeloze wereldervaring. Specialistische kennis, betrouwbaarheid en authenticiteit vormen onze basis voor jouw inspirerende beleving. Met andere woorden: Travel Active biedt je eerlijk vrijwilligerswerk, waar je ook terecht komt. Zo ontvangen lokale projectmedewerkers een salaris, verblijf je veelal in een gastgezin of lokaal vrijwilligershuis en word je zo veel mogelijk begeleid door lokale gidsen en experts. Tijdens je vrijwilligerswerk, maar ook gedurende additionele activiteiten zoals een taalcursus, excursies en cultuuropties. 

Ons vrijwilligerswerk

Travel Active wil zo veel mogelijk mensen de unieke ervaring van een culturele uitwisseling laten beleven. Vrijwilligerswerk draagt hieraan bij. Travel Active is idealist: wij streven ernaar dat vrijwilligerswerk iets oplevert voor alle partijen. Travel Active gelooft in de ontwikkeling van het land zelf. Projecten profiteren van jouw inspanningen als vrijwilliger, je helpt mee met de dagelijkse taken op een project en biedt ondersteuning waar dit nodig is.

Bijdragen aan ontwikkeling van een land

Wij werken uitsluitend samen met partnerorganisaties die lokale inwoners als medewerkers in dienst hebben en hen een passend inkomen bieden. Ook besteden zij jouw bijdrage aan projectontwikkeling, huisvesting, vervoer, begeleiding en materialen. Slechts een klein gedeelte van de door jou betaalde programmakosten is bestemd voor de onkosten die wij in Nederland maken, zoals het informatiemateriaal, personeelskosten, de internetsite en de infodagen. De programmakosten die jij betaalt, maken het voor ons mogelijk eerlijk vrijwilligerswerk te kunnen bieden, ze stimuleren de lokale economie en leveren dus een structurele bijdrage aan de ontwikkeling van de lokale gemeenschap.

Culturele uitwisseling

Daarbij komt dat de lokale inwoners jou die kennis en ervaring kunnen geven, die jouw verblijf uniek zullen maken. De inwoners willen de liefde voor hun eigen land en hun kennis daarover maar al te graag met jou delen en uitwisselen met jouw kennis, cultuur en inzicht. Zo ontstaat een echte win-winsituatie! Want jij zult met een backpack vol levenservaring terugkomen. Je dompelt jezelf onder in een andere cultuur, deelt kennis, leeft zoals de locals en maakt echt intensief kennis met het land. Zo doe je een ervaring op die jij je leven niet meer vergeet!

Professionele begeleiding

Naast idealist is Travel Active ook specialist: we weten waarover we praten, want alle medewerkers van de afdeling vrijwilligerswerk hebben zelf vrijwilligerswerk gedaan, de landen bezocht en de lokale partnerorganisaties ontmoet. Zij kunnen je dan ook informeren op basis van hun eigen ervaringen. Iedereen die het hart op de juiste plek heeft, kan via Travel Active aan de slag op een vrijwilligersproject dat bij hem of haar past. Je krijgt de begeleiding die jij het prettigst vindt. Ga je vrijwilligerswerk doen met mensen, bijvoorbeeld op een sociaal of educatief project, dan neem je voor je vertrek deel aan de voorbereidingstraining van Stichting Muses. Zo word jij optimaal voorbereid op alles wat jou als vrijwilliger te wachten staat.

Deel deze pagina