Travel Active Vrijwilligerswerk partners

Travel Active Vrijwilligerswerk partners

Travel Active werkt samen met zorgvuldig gescreende en betrouwbare samenwerkingspartners. Graag stellen we de partners aan je voor:

Vrijwililgerswerk - samenwerkingspartners - Latino schools

Academia Latinoamericana de Español

In Peru, Ecuador en Bolivia werkt Travel Active inmiddels al sinds 2000 samen met de 3 Academia talenscholen aangestuurd door de familie Del Corral. Zij  hebben een talenschool opgericht in Quito (Ecuador), Cuzco (Peru) en Sucre (Bolivia). Een groot deel van deze familie is werkzaam op de scholen in Ecuador, Peru en Bolivia. Zij ontvangen studenten die Spaans komen leren op een van de talenscholen en hierna voor een periode vrijwilligerswerk gaan doen. De scholen bieden een breed aanbod van taalcursussen, excursies en vrijwilligerswerkprogramma’s. Door te verblijven bij een zorgvuldig geselecteerd Spaanstalig gastgezin ervaren studenten het echte ‘latinoleven’.

Coined

In Argentinië en Chili werken we samen met Coined. Coined heeft op diverse locaties geaccrediteerde talenscholen, maar ze bieden ook de mogelijkheid om een taalcursus met vrijwilligerswerk te combineren! Coined staat garant voor vriendelijke, professionele docenten en een hoog serviceniveau. Ze zijn expert in het op basis van je voorkeuren matchen aan een vrijwilligersproject.

Vrijwililgerswerk - samenwerkingspartners - maximo Nivel

Maximo Nivel

De talenschool waar we in Antigua (Guatemala) een samenwerking mee hebben heet Maximo Nivel. Een kwaliteitsschool die al sinds 2003 taalcursussen in combinatie met vrijwilligerswerk aanbiedt. Ze ontvangen studenten en vrijwilligers uit de hele wereld en bieden een uitgebreid aanbod aan cursussen, vrijwilligersprojecten en leuke excursies. Ze hebben één duidelijke missie:

''Maximo Nivel is een professionele, ethische en hardwerkende organisatie die volledig toegewijd is om iedere student/vrijwilliger een fantastische ervaring te bezorgen''.

Cultural Experience

Tina, onze ‘African Mommy’ zoals ze zichzelf graag voorstelt aan vrijwilligers. Een warme en hartelijke Ghanese vrouw die al heel wat jaren vrijwilligers begeleidt in Ghana. Travel Active heeft al sinds 2002 een duurzame samenwerking met Tina en haar team. Tina is meer dan betrokken bij haar vrijwilligers en heet hen dan ook welkom met een dikke knuffel en liefdevolle glimlach. Tina zet zich actief in voor lokale gemeenschappen in Ghana en heeft al veel mooi werk verricht met betrekking tot het verbeteren van voorzieningen in lokale dorpen.

Vrijwililgerswerk - samenwerkingspartners - Cultural experience
Vrijwililgerswerk - samenwerkingspartners - zambia rabeccah en kennedy

Dream Livingstone

Het echtpaar Rabeccah en Kennedy Mukumbo uit Livingstone runnen samen ‘Dream Livingstone Zambia’. Een organisatie met een duidelijke missie: "We help and support the Livingstone community to become a better place to live in by providing better programs which will improve the economic status of the poor community, reduce the spread of HIV/AIDS and empower the community to be self-reliant and sustainable."

Rabeccah en Kennedy zetten zich actief in voor de inwoners van Livingstone en omgeving. De focus hierbij ligt op het mogelijk maken van onderwijs voor zoveel mogelijk kinderen en het helpen van arme gezinnen bij een vast en stabiel inkomen. Het Dream Skills Training center is hier een mooi voorbeeld van. Dit project biedt de inwoners van Livingstone gratis educatie en de mogelijkheid om een beroep te leren.

Chipangali Rescue & Research

Door Vivian ‘Viv’ Wilson’s werk als ranger in Zimbabwe en Zambia, liep hij tegen tal van conservatie issues op. Er was behoefte aan een wildlife rehabilitiatie center om dieren te behandelen en indien mogelijk weer te rehabiliteren en vrij te laten. Chipangali is in 1973 opgericht door Vivian en zijn vrouw Paddy. Inmiddels heeft hun zoon, Kevin, samen met zijn vrouw en kinderen, het project overgenomen. Van het verzorgen en opvangen van gewonde dieren tot voorlichting geven over wildlife op scholen: ze werken op diverse facetten van wildlife conservatie en rehabilitatie!

Vrijwililgerswerk - samenwerkingspartners - Chipangali
Vrijwililgerswerk-samenwerkingspartners-Africa-Volunteer-Services

Africa Volunteer Services

We werken op meerdere bestemmingen, waaronder Zuid-Afrika, samen met deze samenwerkingspartner. Onze contactpersoon heet Tanya, een bevlogen Zuid-Afrikaanse met jarenlange ervaring. Ze regelt pick-ups, transport en verblijf op diverse projecten.

Volunteer in Tanzania / Volunteer on Zanzibar

Opgericht door de Tanzaniaanse Tarloch Pownall, samen met zijn Nederlandse partner Leonie Stoffer. Tarloch is geboren in Tanga en groeide op in Arusha. Geïnspireerd door de ongereptheid van Afrika, wilde hij graag met wildlife werken. Hij heeft als professionele safari gids door heel Tanzania gewerkt, waaronder Zanzibar. Leonie heeft 2 maanden vrijwilligerswerk gedaan bij een basisschool aan de rand van Arusha en wilde een grotere uitdaging aan. Samen inventariseren ze welke lokale projecten ondersteuning van en uitwisseling met internationale vrijwilligers willen en zetten daar samenwerkingen mee op.

Vrijwililgerswerk - samenwerkingspartners - Volunteer in Tanzania
Future for Young People - Alhagie en Petra in Nederland

Future for Young People

Alhagie en Petra zetten zich vanaf 2006 actief in voor kansarme kinderen en jongeren in Tanji, Gambia. Dit doen zij door het bouwen, ondersteunen en verbeteren van educatieve en sociale projecten via stichting Future for Young People. Daarnaast begeleiden zij vrijwilligers en stagiaires uit Nederland en België die interesse hebben om te werken op ontwikkelingsprojecten in en rondom het vissersdorp Tanji. Het doel daarvan is het opdoen van een onvergetelijke levenservaring en kennisuitwisseling tussen beide culturen.

The Green Lion Afrika

In Afrika werken we in een paar landen samen met The Green Lion. Neema vangt onze deelnemers hier gastvrij op. Meer over The Green Lion lees je hieronder.

The Green Lion Afrika - Neema
Vrijwililgerswerk - samenwerkingspartners - The green lion

The Green Lion Azië / Oceanië

In Azië (en in Oceanië: Fiji) bieden wij een ruim zorgvuldig samengesteld aanbod aan vrijwilligerswerkprogramma’s, stages en groepsreizen. Sinds 2003 werken wij samen met de organisatie The Green Lion. Zij werken volgens het zogenaamde XCeLLeC principe:

  • Experience culture through immersion and meeting people;
  • Learn about yourself and others;
  • Enjoy leisure time;
  • Offer something in return through Community Engagement.

The Green Lion heeft in ieder land een lokaal team met medewerkers uit het land zelf. Zij vangen onze vrijwilligers op vanaf het moment dat ze aankomen in het betreffende land. Zo geven bijvoorbeeld in Nepal onze collega Rajesh en zijn team jou een warm welkom. In Sri Lanka word je enthousiast verwelkomd door Dhammike en zijn medewerkers en in Cambodja staat onze betrokken contactpersoon Nuth Ya voor je klaar. Stuk voor stuk ervaren medewerkers met veel liefde en passie voor het werk dat ze doen!

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.