Voorbereiding van deelnemers

Vrijwillig betekent niet vrijblijvend. Vrijwilligerswerk in het buitenland doe je niet zomaar. Je hebt een bepaalde drijfveer, je bent betrokken bij anderen, je wilt je verdiepen in en leren van een andere cultuur, je wilt graag iets bijdragen; iedereen heeft zo zijn eigen motivatie om als vrijwilliger of stagiaire in het buitenland ondersteuning te bieden.

Uiterst belangrijk is dat dit op een verantwoorde manier gebeurt. Een goede voorbereiding is essentieel voor effectief en verantwoord vrijwilligerswerk. Onze taak? Jou optimaal voor­bereiden zodat jij een succesvolle en waardevolle periode tegemoet gaat. Het Vrijwilligerswerk, stages & groepsreizen team van Travel Active heeft zelf ervaring in het doen van vrijwilligerswerk en zal ervoor zorgen dat jij op en top voorbereid start aan je vrijwilligerswerkavontuur.

Gedragscode
Wij vragen onze vrijwilligers om te werken volgens onze gedragscode. Verantwoord reizen, en vooral verantwoord vrijwilligerswerk, is iets wat Travel Active en haar samenwerkingspartners nastreven. Om dit zoveel mogelijk te waarborgen, hebben wij in samenspraak met het Better Care Network Netherlands een gedragscode opgesteld. De richtlijnen in deze gedragscode worden ook nagestreefd door onze partners.

Verklaring Omtrent Gedrag
Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) – voor Belgische deelnemers een uittreksel uit het strafregister – is een vereiste. Dit is noodzakelijk om vrijwilligerswerk, een stage of een groepsreis waar vrijwilligerswerk in het programma zit, te kunnen gaan doen.

Handboek
Het delen van kennis en ervaringen staan centraal in onze voorbereidingen: het Vrijwilligerswerk, stages & groepsreizen team heeft op basis van hun uitgebreide reiservaring handboeken over de diverse landen opgesteld. Deze ontvang je na het invullen van het aanmeldingspakket en bevestiging van je programma door onze samenwerkingspartner.

Ambassadeurs en oud-deelnemers
Ook onze ambassadeurs en oud-deelnemers ondersteunen ons bij jouw voorbereiding. Tijdens de voorbereidingen brengen wij je graag met hen in contact, zodat je nuttige tips krijgt en specifieke vragen kunt stellen. Daarnaast spelen ze een belangrijke rol bij onze voorbereidingsworkshop.

Voorbereidingsworkshop
Al onze deelnemers die gaan helpen op een medisch, sociaal of educatief project nemen deel aan onze verplichte voorbereidingsworkshop. Tijdens deze workshop komen diverse belangrijke onderwerpen aan bod. Wat is jouw rol als vrijwilliger? Hoe ga je om met cultuurshock? Hoe werk je op een verantwoorde manier met kinderen? En praktisch: wat doe je als iemand op je project om geld vraagt? Of je ten huwelijk vraagt?

Onze oud-deelnemers en ambassadeurs spelen een belangrijke rol bij onze workshop. Zij delen hun mooie, maar ook mindere mooie ervaringen in het buitenland, zodat jij zo uitgebreid en compleet mogelijk voorbereid op reis gaat.

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.