Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk in het buitenland: ontwikkel jezelf door anderen te helpen

Ondersteuning bieden en leren van andere culturen, kennis delen met de lokale bevolking en de ontwikkeling van vrijwilligersprojecten staan centraal bij onze vrijwilligerswerkprogramma’s. Tegelijkertijd lever jij een bijdrage aan de ontwikkeling van hulpbehoevende projecten. Een mooie, positieve wisselwerking!

Travel Active biedt vele mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in Latijns-Amerika, Afrika en Azië. We bieden mogelijkheden vanaf een periode van twee weken tot maximaal zes maanden. Je kunt ervoor kiezen om individueel vrijwilligerswerk te doen, vrijwilligerswerk met het hele gezin of in groepsverband. Voordat je de keuze voor vrijwillig, is het belangrijk dat je goed nadenkt over het doel van je reis en het aantal weken/ maanden dat je vrijwilligerswerk wilt gaan doen. Zeker wanneer je gaat werken met kinderen is een periode van minimaal drie weken raadzaam. Een langere tijd op een project zorgt ervoor dat je echt iets kunt toevoegen en jouw hulp een meerwaarde is voor het project.

Voorbereiding van vrijwilligers

Travel Active vindt het belangrijk dat alle vrijwilligers goed en uitgebreid voorgelicht worden. Ook hebben wij enkele voorwaarden opgesteld, zodat onze vrijwilligers een duurzame en constructieve bijdrage kunnen leveren aan onze projecten. Wij werken samen met ‘Stichting Muses’. Via Travel Active volg je hun voorbereidingstraining waarin o.a. wordt ingegaan op cultuurverschillen en hoe je een echte bijdrage kunt leveren. Goed voorbereid op reis gaan is essentieel voor het succesvol laten verlopen van je tijd in het buitenland en hier wordt door Travel Active dan ook veel aandacht aan besteed.

Hieronder kun je meer lezen over de vrijwilligerswerkprogramma’s van Travel Active op de verschillende bestemmingen, onderverdeeld in vier categorieën:

  • Avontuurlijk –  vrijwilligerswerkmogelijkheden voor een korte periode, aangevuld met leuke reisopties;
  • Kennismaking – draag in een korte periode een steentje bij aan een vrijwilligersproject;
  • Intensief – lever voor een langere periode een bijdrage aan een vrijwilligersproject;
  • Combinatiereizen – combineer vrijwilligerswerk in meerdere bestemmingen;
  • Voor gezinnen – een unieke reis- en/of vrijwilligerswerkervaring voor het hele gezin.

Ben je op zoek naar een passende stage en wil je dit graag combineren met het werken op een vrijwilligersproject? Hier kan Travel Active je bij helpen. Informeer bij het Vrijwilligerswerk team naar de mogelijkheden. Heb jij een passie voor dieren en de natuur? Bekijk dan onze vele wildlife mogelijkheden.

Meest populaire Vrijwilligerswerk reizen
Vrijwilligerswerk in Ghana

Vrijwilligerswerk in Ghana

Vrijwilligerswerk | Kennismaking
Maak kennis met een zeldzame combinatie: een interessant historisch verleden, een bruisende cultuur en vriendelijke bevolking die vrijwilligers met open armen o...

Naar programma
Vrijwilligerswerk in Brazilië

Vrijwilligerswerk in Brazilië

Vrijwilligerswerk | Intensief
Het land van Carnaval en Samba kent ook armoede. Er zijn veel mogelijkheden in Maceió, om een bijdrage te leveren aan het welzijn van de bevolking. ...

Naar programma
Vrijwilligerswerk in India

Vrijwilligerswerk in India

Vrijwilligerswerk | Avontuurlijk
India is een van de oudste beschavingen ter wereld. Het kastensysteem, het Himalaya gebergte, de magnifieke tempels en de grote steden maken India tot een fasci...

Naar programma

Vrijwilligerswerk Gambia