Vrijwilligerswerk in het buitenland doen? 

Ontwikkel jezelf door anderen te helpen met vrijwilligerswerk in het buitenland. Ondersteuning bieden en leren van andere culturen, kennis delen met de lokale bevolking en de ontwikkeling van vrijwilligersprojecten staan centraal bij onze vrijwilligerswerkprogramma’s. Tegelijkertijd lever jij een bijdrage aan de ontwikkeling van hulpbehoevende projecten. Een mooie, positieve wisselwerking!

Vrijwilligerswerk in het buitenland: Afrika, Latijns-Amerika en Azië

Travel Active biedt vele mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo kun je bij ons vrijwilligerswerk in AfrikaMidden- en Zuid-Amerika en Azië doen. Je kunt ervoor kiezen om individueel vrijwilligerswerk te doen, vrijwilligerswerk met het hele gezin of in groepsverband. Voordat je de keuze voor vrijwilligerswerk maakt, is het belangrijk dat je goed nadenkt over het doel van je reis en het aantal weken of maanden dat je vrijwilligerswerk wilt gaan doen en het optimaal benutten van je eigen kwaliteiten en (werk)ervaring. Zeker wanneer je gaat werken op een sociaal project met kinderen is een periode van minimaal 4 weken raadzaam. Een langere tijd op een project zorgt ervoor dat je een mooie bijdrage kunt leveren en jouw hulp een meerwaarde is voor het project. Ben jij een echte dierenliefhebber? Bekijk dan eens onze wildlife projecten!

Hieronder kun je meer lezen over de vrijwilligerswerkprogramma’s van Travel Active op de verschillende bestemmingen.

Voorbereiding van de vrijwilligers die naar het buitenland gaan

Travel Active vindt het belangrijk dat alle vrijwilligers goed en uitgebreid voorgelicht worden. Ook hebben wij enkele voorwaarden opgesteld, zodat onze vrijwilligers een duurzame en constructieve bijdrage kunnen leveren aan onze projecten. Wij werken samen met ‘Stichting Muses’. Via Travel Active volg je hun voorbereidingstraining waarin o.a. wordt ingegaan op cultuurverschillen en hoe je een echte bijdrage kunt leveren aan het project waar je gaat helpen. Kies je ervoor om vrijwilligerswerk te doen op een sociaal-, en/of educatief project, dan is het volgen van de voorbereidingstraining verplicht. Ga jij vrijwilligerswerk doen in Afrika? Dan kun je ook kiezen voor de speciale Travel Active Afrika voorbereidingstrainingen.

Persoonlijk interview 

Wanneer je op een medisch, sociaal of educatief project gaat werken, vindt Travel Active het belangrijk om jouw motivatie te toetsen. Na ontvangst van jouw boeking voor het Vrijwilligerswerk programma, nemen wij dan ook zo snel mogelijk telefonisch contact met je op voor een persoonlijk interview. In dit interview leren we jou beter kennen en toetsen we je motivatie en verwachtingen omtrent het vrijwilligerswerk. Na dit interview bespreken we jouw wensen met onze partnerorganisatie en vervolgens kijken we samen met onze collega’s welk project het beste bij je past en/of wat jou het meest aanspreekt.

 

Meest populaire Vrijwilligerswerk reizen
Vrijwilligerswerk in Guatemala

Vrijwilligerswerk in Guatemala

Vrijwilligerswerk | Intensief
De kleurrijke bevolking stelt de hulp van vrijwilligers erg op prijs. Er zijn vele sociale en natuurprojecten waar jouw hulp als vrijwilliger in Guatemala hulp ...

Naar programma
Vrijwilligerswerk in Ghana

Vrijwilligerswerk in Ghana

Vrijwilligerswerk | Intensief
Vrijwilligerswerk in Ghana is de perfecte combinatie: een interessant historisch verleden, een bruisende cultuur en vriendelijke bevolking die vrijwilligers met...

Naar programma
Groepsreis Nepal

Groepsreis Nepal

Vrijwilligerswerk | Groepsreizen
Maak tijdens deze groepsrondreis in 4 weken kennis met alle aspecten van het prachtige Nepal! ...

Naar programma

Vrijwilligerswerk beoordeeld met een 8.1