16 in de VS: een uitwisselingsjaar dat voorbij vloog

16 in de VS: een tussenjaar dat voorbij vloog

Het is 2017, Lucas Lejeune (destijds 13) scrolt over het internet en stuit op het fenomeen ‘Uitwisselingsjaar in Amerika’, hij komt terecht op de website van Travel Active. Lucas’ interesse is gewekt en de termen als ‘een tweede familie in het buitenland’ spreken hem direct aan. Dit ziet hij wel zetten en hij gaat er 100% voor! Het halen van zijn middelbare schooldiploma en het bij elkaar krijgen van zoveel mogelijk geld worden prioriteit nummer één.

Augustus 2018 is het zover: Lucas kan zich officieel aanmelden voor het High School programma van 2019/2020. Een droom die nú echt werkelijkheid wordt!
Met inmiddels een cum laude diploma op zak wacht Lucas geduldig af op nieuws, en ja hoor: in augustus 2019 krijgt hij telefoon van het High School team van Travel Active. Er is een gastgezin gevonden in Fishers, Indiana. Het uitwisselingsavontuur kan beginnen!

In zijn boek 16 in de VS: een uitwisselingsjaar dat voorbij vloog schrijft Lucas over zijn High School ervaring. Hoe zag zijn dagelijkse leven eruit in Amerika? Voldeed het aan zijn verwachtingen? Wat heeft hij geleerd? Eén ding is zeker: dit avontuur zal hij nooit vergeten!

Lucas schreef dit boek om toekomstige High School studenten te inspireren, te adviseren en om uiteraard te vertellen over zijn ervaring.
“De programmakosten die mijn ouders hebben betaald zijn hoog, maar de ervaringen die ik heb opgedaan, de nieuwe mensen die ik heb leren kennen en nieuwe kennis die ik heb opgedaan, zijn het voor honderd procent waard geweest; dit is letterlijk een ‘onbetaalbare’ ervaring geweest.”

Indien het mogelijk is zal Lucas in de toekomst aanwezig zijn op een enkele High School bijeenkomsten om te vertellen over zijn ervaringen. Alle aanwezigen zullen tijdens deze bijeenkomst dan een gratis exemplaar van zijn boek ontvangen.

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

35 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.