Marlisa

Ambassadeur Vrijwilligerswerk

Naam: Marlisa
Woonplaats: Duiven
Programma + Land: Vrijwilligerswerk in Nepal, Sri Lanka en Vietnam

Op 23-jarige leeftijd heb ik, helemaal alleen, Nederland achter me gelaten voor 5,5 maand. Mijn doel om te reizen was een zoektocht naar mezelf. Ik merkte dat ik thuis en op school vastliep en wilde even een compleet andere omgeving, dat was zeker gelukt. De reis heeft mij zoveel meer gebracht dan ik van tevoren had kunnen bedenken.

De eerste 2 maanden bracht ik door in het bijzijn van boeddhistische monniken, die ik nu nog steeds vrienden kan noemen. Het was ontzettend interessant en leerzaam om een kijkje te krijgen in andere denkwijzen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik zelf ook aan het denken werd gezet. Door vrijwilligerswerk te doen word je compleet ondergedompeld in een andere wereld. Na mijn vertrek bij de monniken ben ik nog naar Sri Lanka en Vietnam geweest. Het was erg bijzonder om verschillende landen te bezoeken. Je ziet zoveel verschillende mensen en culturen, verschillende landschappen en je proeft veel verschillende keukens.

Naast het daadwerkelijk vrijwilligerswerk heb ik ook een aantal andere dingen gedaan zoals trekkingen. Het leuke hiervan was dat je zo toch net even wat meer van een land ziet dan wat je in alleen de weekenden kan bezoeken.

Uiteraard heb ik onwijs veel verhalen om te delen, van het tafeltennissen met monniken tot het schrobben van vloeren in Vietnam. Het is te veel om te delen. Het is altijd mogelijk om contact met mij op te nemen of mij te spreken op een van de informatie dagen!

Als je dit leest zou ik je zeker willen aanraden om ook een reis te maken! Waarheen is voor iedereen persoonlijk, maar het is een ervaring die je de rest van je leven bij je zal dragen.

Don’t cry because it’s over, SMILE because it happend!

Wil jij in contact komen met Marlisa? Stuur dan een e-mail naar: vrijwilligerswerk@travelactive.nl.

Keer terug naar het volledige overzicht van ambassadeurs.

Travel Active ambassadeur Marlisa

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.