Infodagen Gratis magazine
Trishana Vrijwilligerswerk Zuid-Afrika 02 januari 2020

Trishana koos voor een vrijwilligerswerkavontuur in Zuid-Afrika. In deze blog vertelt ze alles over haar vertrek, haar tijd op het project en een gave roadtrip die ze maakte! 

Het vertrek

Op 2 november was het dan zo ver: eindelijk kon mijn avontuur beginnen! Om 20:40 vertrok mijn vliegtuig vanuit Schiphol. Eenmaal aan boord kregen we al snel wat te eten wat er zo goed uit zag, veel fruit en allemaal lekkere dingen! Vervolgens haalde ik en een paar andere mensen maar net de overstap in Kenia door een flinke sprint te trekken richting de goede gate. Na een lange vlucht van ruim 16 uur was Kaapstad dan eindelijk in zicht! 

Oriëntatie

De eerste dag in Kaapstad kon ik even bijkomen. Ik heb met vrienden wat boodschappen gedaan. Dit was dan ook gelijk de eerste keer dat ik Randi’s in handen kreeg. De eerste avond hebben we dan ook mooi afgesloten door naar de zonsondergang te bekijken op de top van Signall Hill.

De volgende dag werden we om 8 uur opgehaald voor de oriëntatie. Hier kregen we alle info over onze projecten en de do’s en don’ts in Kaapstad. Na de oriëntatie kregen we een tour door de stad met een gids. We hebben een paar straten gehad waar hij onder andere vertelde over de geschiedenis van Afrika, denk aan Apartheid en slavernij maar ook over andere interessante dingen die we onderweg tegenkwamen. Mijn favoriete plekjes waren de kleine markt genaamd Green Market, de tuin genaamd Company Garden en natuurlijk niet te vergeten “The White House of Cape Town”. Na onze tour zijn we met een aantal naar het strand gegaan want het was intussen 27 graden buiten. Clifton 4th beach is zo mooi! Wit zand en blauw helder water, wat wil je nog meer?!

Het project; kindergarten

De eerste dag op het project was een beetje spannend maar zowel de leraressen als kinderen ontvingen me met open armen waardoor ik me als snel op mijn gemak voelde. De kinderen wenden ook best wel snel aan mij waardoor ze ook meer naar me toe durven te komen.
Het is begin november en we hebben al kerstbomen gemaakt met de kinderen van mijn project. Heel raar om al zo vroeg kerstbomen te maken maar dat doen ze omdat begin december de zomervakantie begint. Verder proberen we zo veel mogelijk leuke dingetjes te doen als daar tijd voor is. Zo hebben we een keer armbandjes gemaakt; we hadden papier in strookjes geknipt die de kinderen mochten versieren. Natuurlijk mochten ze zelf weten wat erop kwam dus de ene maakte een hele mooie tekening en de andere gaf het strookje 1 kleur. Ook hebben we een keer de tafels bedekt met papier en mochten ze hierop tekenen. Ze vonden het fantastisch om op “de tafel” te kleuren! We hebben een keer zelf memory gemaakt, wat de kinderen ook echt super leuk vonden.

Op mijn laatste dag heb ik super veel tekeningen gekregen van alle kinderen. Ze kwamen zelf op het idee om tekeningen te maken dus dat was super lief van ze! Ik heb deze dag dan ook extra veel spelletjes met ze gespeeld en 3 extra nummers met ze gedanst. Dit was zeker een van de beste ervaringen ooit en ik hoop dat ik de kans krijg om nog een keer terug te gaan.

Roadtrip

Vrij aan het begin van mijn avontuur in Kaapstad heb ik een super leuke roadtrip gemaakt. Op de planning stond een trip naar de pinguïns, de zeehonden, Cape Point en Cape of Good Hope. Helaas startte onze ochtend niet fantastisch doordat er geen auto meer was bij de verhuurder. Uiteindelijk besloten we een uber te bestellen en waren we in een paar uur bij onze eerste stop: de zeehonden! Het was super mooi om te zien hoe ze daar met z’n alle op een paar stenen lagen en ik heb er echt van genoten!
Vervolgens zijn we naar het Hout Bay strand gelopen en hebben we daar een paar uurtjes op het strand gelegen. De bedoeling was om op Muizenberg te stoppen maar door gebrek aan tijd hebben we het niet meer gedaan. Natuurlijk hebben we wel foto’s van het strand gemaakt omdat het uitzicht prachtig was. De volgende stop was  Boulders Beach, het strand met de pinguïns. Er waren er zoveel! Het was mega druk waardoor we er niet lang zijn gebleven maar het was zeker leuk om te zien.
Daarna zijn we naar Cape Point gegaan waar het super hard waaide maar het uitzicht was niet normaal mooi. En tot slot gauw naar het beroemde bordje “Cape of Good Hope” om een foto te maken!

Wil jij ook vrijwilligerswerk doen in Zuid-Afrika? Bekijk dan hier onze mogelijkheden in Zuid-Afrika

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's