10 redenen waarom reizen goed voor je is

Travel Active
Algemeen
22 november 2014

In de wijde wereld ontdek je een kant van het leven welke je nooit ontdekt had als je non-stop was blijven werken. Alhoewel je het toch zelf zult moeten ervaren, kunnen de meeste reizigers beamen dat reizen je leven op een positieve manier verandert. Bovendien brengt reizen het beste in je naar boven. Hier onder volgen 10 redenen waarom reizen goed voor je is en waarom je nu nog zou moeten beginnen met het plannen van je eerstvolgende reis.

1. Je wordt socialer

Het is er op of er onder: of je wordt beter in sluiten van nieuwe vriendschappen of je eindigt eenzaam en alleen. Door reizen leer je vrienden te worden met mensen die eerst vreemden voor je waren en ben je minder bang om op een onbekende af te stappen. Dit zorgt er voor dat dit ook gemakkelijk gaat wanneer je eenmaal weer thuis bent.

2. Je wordt zelfverzekerder

Je hebt de wereld rondgereisd, de Mount Everest beklommen, gedoken in het Great Barrier Reef en steden doorkruist zonder enige moeite. Kortom: je hebt waanzinnige dingen gedaan. Door al het reizen voel je je een stuk zelfverzekerder in wat je verder nog allemaal kunt bereiken.

3. ‘Relax, alles komt goed’

Je hebt geleerd om om te gaan met gemiste vluchten, trage bussen, verkeerde afslagen, onvermijdelijke vertragingen, slecht eten en nog veel, veel meer. Je hebt geleerd om je plannen aan te passen aan de steeds veranderende situaties. Je wordt niet geïrriteerd, je wordt niet snel boos, je gaat gewoon door. Jij leeft meer met een ‘Relax, alles komt goed’ mentaliteit.

4. Je wordt avontuurlijker

Wanneer je zelfverzekerd wordt in hetgeen je wilt doen, durf je ook bijna alles te doen. Skydiven, van een cliff afspringen, je hoogtevrees de baas worden, insecten eten: wat dan ook. Jij doet het! Het hoort allemaal bij het avontuur en hoe vaker jij jezelf toe laat tot oncomfortabele situaties, hoe minder oncomfortabel ze worden.

5. Non-verbale communicatie

Wanneer je een bepaalde taal niet kent, wordt non-verbale communicatie essentieel om mensen en situaties te begrijpen. Lichaamstaal bijvoorbeeld zegt veel over bepaalde situaties en deze leer je in te schatten. Reizen naar bestemmingen waar jij de taal niet kent, leert je deze vormen van non-verbale communicatie te begrijpen.

6. Reizen verbreedt je horizon

Wanneer je eenmaal het reisvirus te pakken hebt en andere culturen hebt ervaren, verandert je perceptie op de wereld ook. Reizen leert je om de gelijkenis te zien tussen mensen van alle uithoeken van de wereld. Je leert dat we, after all, toch niet zo verschillend van elkaar zijn.

7. Je leert om alles te overwinnen

Wanneer je het aankunt om te reizen in vreemde landen, ongewone dingen hebt leren eten en met de meest onverwachte personen vrienden bent geworden, kun je zo wat alles aan. Je hebt je grenzen verlegd en dit zal alleen maar positief uitpakken in de reizen die nog zullen volgen. Jij kan het!

8. Amazing stories

In een café, tijdens een familiebezoek, op je werk… reizen geeft herinneringen en die moeten gedeeld worden. En geef nou toe, wat is er gaver dan vertellen over die ene keer dat je op safari ging in Afrika? Ieder zal jaloers zijn op jouw ‘amazing stories’.

9. Meer kans op een baan

Je hebt over de wereld gereisd, hebt je in oncomfortabele situaties weten te redden en hebt moeten ‘dealen’ met allerlei typen mensen. Kortom: je hebt veel over de mens geleerd, dingen die je niet uit de schoolboeken kunt halen. Deze vaardigheid om te kunnen werken met allerlei typen persoonlijkheden kan veel voordeel bieden tijdens sollicitatiegesprekken. Daarnaast staat een buitenlandervaring natuurlijk ook goed op je cv!

10. Vrienden over de hele wereld

Na jaren te hebben gereisd, zijn er nog maar een aantal landen waar jij niemand weet te wonen. Handig: je hebt in ieder land wel een verblijfsadresje voor je volgende reis. Je hart is nu niet meer in je geboorteland, maar verdeeld over de landen waar jij de beste herinneringen aan hebt overgehouden.

Wil je meer lezen? Bekijk dan onze blogpagina. Neem ook een kijkje bij de programma's van Travel Active.

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.