5 leuke weetjes over Nieuw-Zeeland

Travel Active
Algemeen
26 september 2017

Ga jij binnenkort naar Nieuw-Zeeland? Wij hebben 5 leuke weetjes voor je opgezocht over dit land. Lees ze hier!

1. Mehhhh!

Wist je dat je in Nieuw-Zeeland sneller een schaap tegen zal komen dan een mens? Het land heeft namelijk ruim veertig miljoen schapen, tegenover ‘’slechts’’ vier miljoen mensen. Ben je een schapenliefhebber? Dan is Nieuw-Zeeland dus zeker een land voor jou!

2. Happy New Year!

In Nieuw-Zeeland vieren ze als één van de eersten het nieuwe jaar. Vanwege het grote tijdsverschil (12 uur) gaan zij het nieuwe jaar al in als het bij ons pas 12:00 ’s middags is. Het grote tijdsverschil heeft te maken met onze winterperiode en wintertijd. Tijdens de noordelijke zomertijd van Nieuw-Zeeland (eind maart tot eind oktober) is er ‘’slechts’’ 10 uur tijdsverschil met Nederland.

3. Kiwi slang

De ‘’Kiwi’s’’(inwoners van Nieuw-Zeeland) spreken Engels, maar op een hele andere manier dan wij gewend zijn! Ze spreken met een duidelijk accent wat het soms lastig maakt voor ons om hen te begrijpen. Uiteraard heeft iedere taal zijn eigen slangIn Nieuw-Zeeland zeggen ze bijvoorbeeld ‘’Shark and Tattie’’ ipv Fish and chips. Ook zeggen ze ‘’up the Boohai’’ als iets heel ver weg van jou vandaan is.  Als je heel erg vol zit na het eten in Nieuw Zeeland zeg je: choc-a-block (wij zouden tsjokvol zeggen).

4. Lord of the rings

De meest beroemde en succesvolle filmtrilogie ooit is de verfilming van Lord of the Rings. Er zijn drie films van opgenomen die alle drie in de top tien van meest bezochte films ter wereld staan. De films zijn opgenomen in Nieuw-Zeeland, wat maakt dat veel fans gelijk na het zien van de film naar Nieuw-Zeeland zijn gegaan. Het prachtige landschap van Nieuw-Zeeland komt goed naar boven tijdens de films en ook daarom is het land nog populairder geworden.

5. Cake!

Over het algemeen heeft de keuken in Nieuw-Zeeland veel gelijkenissen met de Australische en de Britse keuken. Maar er zijn ook een aantal uitzonderingen. De inwoners van Nieuw-Zeeland zijn namelijk echte zoetekauwen en je vindt er dus veel lekkere gebakjes, taartjes en koekjes. Een voorbeeld hiervan is de Pavlova-schuimtaart. Dit is een taart gebaseerd op meringue en erg populair in Nieuw-Zeeland. Zeker het proberen waard!

Heb jij jouw reis naar Nieuw-Zeeland nog niet geboekt? Bekijk dan snel onze mogelijkheden in dit geweldige land!  Wil je meer lezen? Bekijk dan onze blogpagina. Neem ook een kijkje bij de programma's van Travel Active.

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.