Anke als au pair in Nieuw-Zeeland: “Het leven van een au pair is een feest!”

Anke
Au Pair
16 mei 2016

Anke woont en werkt al een aantal weken als au pair in Nieuw-Zeeland. In haar blog legt ze uit waarom het leven van een au pair in Nieuw-Zeeland een feest is!

Liedjes, dansjes, aanmoedigingen en complimenten

‘Het leven van een au pair is een feest!’ dat dacht ik toen ik met een lege wandelwagen (niemand wilde er in zitten) met daarop 2 steppen gestapeld, mijn eigen tas, 2 rugzakken, een zwemtas en 2 huilende jongens langs me op weg was naar huis na een lange dag. De jongens konden naar eigen zeggen echt niet meer en bleven nog liever op de stoep staan wachten tot mama ze kwam halen dan dat ze nog een voet verzetten. Heel fijn… Maar gelukkig heb ik ze uiteindelijk thuis gekregen, na een heel circus aan liedjes, dansjes, aanmoedigingen en complimenten uit de kast te hebben getrokken. Maar dat is oké, want ook dat hoort bij het au pair leven.

blog-Anke als au pair in Nieuw-Zeeland “Het leven van een au pair is een feest!”1

Het zijn schatjes!

Toen ik er nog eens over nadacht bedacht ik mij, ‘het leven van een au pair is een feest!’ Ik heb de kans om een half jaar in Auckland, Nieuw Zeeland bij een leuke familie te wonen en te zorgen voor 2 schatten van jongens. Want het zijn echt schatjes! Ik mag de hele dag spelletjes spelen, trampoline springen, tekenen en heel veel lachen. Al ben je tegelijkertijd natuurlijk ook de verantwoordelijke volwassene als je hostparents niet thuis zijn en horen er ook dingen bij als poetsen, opruimen en de was doen.

blog-Anke als au pair in Nieuw-Zeeland “Het leven van een au pair is een feest!”2

Een dag uit het leven van au pair Anke

Ik werk op dit moment als au pair in Nieuw-Zeeland voor een alleenstaande moeder met 2 jongens van 4 en 6 jaar. De oudste heet Paxton (we noemen hem Pax), de jongste heet Jed. Het liefst spelen ze met de superhelden van Lego en ze houden van Harry Potter. Ik ren regelmatig als Hermelien door het huis of ben de slechterik in het Lego superhelden verhaal. ’s Morgens zorg ik ervoor dat beide jongens klaar zijn, om half 9 breng ik de oudste naar school en de jongste naar pre-school. Om 12 uur haal ik Jed weer op en lunchen we samen. Na de lunch doen we een spelletje of knutselen we iets. Om half 3 gaan we samen Paxton ophalen, daarna is er nog meer tijd voor spelletjes! Om 5 uur start ik met koken zodat we om half 6 kunnen eten. Om 6 uur komt Abby, hun moeder, weer thuis en heb ik tijd om iets voor mezelf te doen.

blog-Anke als au pair in Nieuw-Zeeland “Het leven van een au pair is een feest!”3

Als au pair in Nieuw-Zeeland

Heel veel cultuur verschillen heb ik nog niet ontdekt, maar mijn hostfamily is dan ook geen echte Maori-family. Binnenkort ga ik meer te weten komen over de Maori’s en hun manier van leven en dan zullen de echte verschillen wel naar boven komen. Naast dat goede ‘normale’ leven, heb ik ieder weekend de kans om een stukje van Nieuw Zeeland te mogen ontdekken. En god wat is dat land mooi! Ik ben op het moment dat ik dit schrijf pas een aantal weken hier, maar ik heb al aardig wat gezien en gedaan. En ik kan je vertellen, in het echt is het nog mooier dan op de foto’s die je in de reisboekjes en op websites ziet!

blog-Anke als au pair in Nieuw-Zeeland “Het leven van een au pair is een feest!”5

Nieuw-Zeeland ontdekken

Het mooie van het leven als au pair is dat je in het algemeen veel tijd hebt om het land te zien, maar er tegelijkertijd ook nog wat geld in het laatje komt, zodat je niet helemaal blut weer thuis hoeft te komen. (Dat kan natuurlijk wel als je iets te fanatiek geld uitgeeft aan leuke dingen)

blog-Anke als au pair in Nieuw-Zeeland “Het leven van een au pair is een feest!”5

Groot voordeel

Een ander groot voordeel van het au pair zijn is dat je bij een groep hoort. Je behoort tot de groep ‘au pairs’ en dat is zeker iets om trots op te zijn! De collega’s van Travel Active in Nieuw-Zeeland zorgen ervoor dat je in no-time een heleboel nieuwe au pairs leert kennen. Zo is er een introductie, waarin veel nuttige informatie worden gegeven, maar waar ook veel gelegenheid is om de andere nieuwe au pairs te leren kennen. Er worden coffeegroups en andere activiteiten georganiseerd. Ook krijg je een lijst met de namen van alle au pairs, ingedeeld op regio en met telefoonnummer zodat, als je de moed hebt verzameld om zomaar een onbekende te bellen, je meteen nieuwe vrienden kunt maken. Iedereen staat open voor nieuwe vrienden en iedereen weet hoe het in de eerste paar weken is wanneer je nog niet zo veel mensen kent. Iedere au pair die ik gesproken heb was in voor een praatje en nodigt je graag uit om mee te gaan met het volgende dagje uit!

blog-Anke als au pair in Nieuw-Zeeland “Het leven van een au pair is een feest!”6

Kom naar Nieuw-Zeeland!

Volgens mij genoeg redenen om als au pair naar het prachtige Nieuw-Zeeland te vertrekken denk ik zo! Ik hoop je gauw hier te zien!

blog-Anke als au pair in Nieuw-Zeeland “Het leven van een au pair is een feest!”7

Anke geniet van haar tijd als au pair in Nieuw-Zeeland. Ze ontdekt het land en ze gaat op stap met haar nieuwe au pair vrienden. Wil jij zelf aan de slag gaan als au pair in Nieuw-Zeeland? Of misschien als au pair in een ander land?

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.