5 must do’s in de fascinerende stad Quito

Travel Active
Algemeen
15 december 2014

In 1534 werd boven op de ruïnes van de oude Inca stad een nieuwe stad gebouwd: Quito. Nu de hoofdstad van Ecuador met twee miljoen inwoners en de op één na hoogste hoofdstad van de wereld (op nr. 1 staat La Paz in Bolivia). Het centrum van de stad kent niet minder dan 40 kerken, 17 pleinen en 16 kloosters! Tijdens je bezoek aan Quito voel je de hartslag van Ecuador, door onder andere de grote collectie kunst, geschiedenis en cultuur die de stad bevat. Daarnaast kun je tijdens je bezoek aan Quito ook genieten van het nachtleven, in La Ronda of in één van de vele gezellige bars die de stad rijk is. In deze blog 5 must do’s (op willekeurige volgorde) in Quito: één van Zuid-Amerika’s meest fascinerende hoofdsteden.

Leuk weetje: de foto hierboven toont ‘La Midat del Mundo’ (het midden van de wereld), een monument dat de evenaar markeert. Het monument bij Quito is tegenwoordig een kermis- en toeristenattractie. De evenaar, zo blijkt uit GPS-onderzoek, ligt ook helemaal niet op de aangegeven plaats, maar zo’n 240 meter noordelijker.

1. Klim naar de top van de Basílica del Voto Nacional

De beste manier om je te oriënteren in Quito op je eerste dag is door de inspirerende Basílica del Voto Nacional (Basiliek van de Nationale Gelofte) te beklimmen. De klim duurt een klein kwartier en vergt wel enige moeite. Met een lift kun je nog een bezoekje brengen aan een winkel en café met een fascinerend uitzicht. Nog verder naar boven kun je over een plank (die er nogal gammel uitziet, maar al honderden mensen heeft gedragen) door naar een wenteltrap die uitsteekt aan de zijkant van de klokkentoren. De ultieme plek voor reizigers, met een prachtig uitzicht over schoolpleinen, parken die tegen de stijgende berghelling liggen en dit alles met op de achtergrond het ruige Andesgebergte.

2. Maak een wandeling naar de top van de Cotopaxi Vulkaan

Een absolute must voor elke avontuurlijke reiziger! Het landschap van het Cotopaxi Nationaal Park verandert snel en is onderdeel van de Pacifische Ring van Vuur (een keten van vulkanen). De Cotopaxi is één van de meest actieve vulkanen en zeker een hoogtepunt tijdens jouw bezoek aan Quito. Eenmaal boven geniet je van het spectaculaire omliggende landschap, waardoor je de zware tocht ook snel weer zult vergeten.

Ook de vulkanische heuvel El Panecillo, gelegen ten westen van de stad, is een bezoekje waard. Vanuit het centrum van de stad Quito is het monument op de top van deze heuvel al zichtbaar. Dit monument is gewijd aan de Maagd Maria. Geniet hier van het uitzicht over de stad vanaf de boulevard of klim naar de top van het uitkijkplatform.

3. Bezoek het gezellige steegje La Ronda

Voorheen liep men niet graag door dit steegje, wat zich toen nog als bordeel leende en onaangenaam voelde voor passanten. Tegenwoordig is dit smalle voetgangerssteegje aan de rand van het centrum is een gezellige plaats waar muziek wordt gedraaid, wordt gedanst en lekker gegeten wordt; een plek waar je als bezoeker zeker een leuke avond kunt beleven. De drukte, mensen, jong en oud, restaurantjes, winkeltjes, arbeidershuizen met idyllische binnenplaatsen, muzikanten en straatverkopers: er is altijd wel wat te doen in La Ronda. Wel wordt nog steeds aangeraden om je ’s avonds met de taxi te vervoeren naar La Ronda.

4. Dwaal rond tussen de vele marktkramen in het centrum

In het centrum van Quito staan marktkramen met de handgeweven Panama hoeden. Loop door deze steile, smalle straatjes en bewonder de prachtige details van deze hoeden. Ook ideaal om als souvenir mee naar huis te nemen! De bruisende wijk La Mariscal is de beste plaats voor oude ambachten. Tapijten van Lamawol, sieraden, etnische kunst: je vindt het er allemaal.

5. Beleef de Zuid-Amerikaanse cultuur in één van Quito’s populaire clubs

Niet overslaan tijdens je bezoek: uitgaan in Quito! De stad kent vele gezellige bars waar jong en oud, locals en internationale toeristen bij elkaar komen. Toe aan een intiem en ontspannen drankje of diner? Ga dan naar El Pobre Diablo waar op donderdag en zaterdag ook jazzvoorstellingen plaatsvinden. Voor een spetterende en onvergetelijke avond kun je de bar Varadero bezoeken, klein, maar wel razend populair in Quito. Men komt hier vooral voor de Cubaanse en Caribische muziek en de liveoptredens die er regelmatig zijn. Ook Seseribó in de Nieuwe Stad is de place to be wanneer je houdt van salsa en Caribsche dansen. Volg danslessen, luister naar authentieke Zuid-Amerikaanse muziek en waan je in de Latino cultuur.

Ondek de wereldse stad Quito tijdens een taalcursus Spaans

Breng je voor 2 weken of langer een bezoek aan Quito? Benut je tijd dan extra goed door sightseeing te combineren met een taalcursus Spaans in Quito. In een rustige woonwijk, maar op prima afstand van het centrum van Quito, leer jij de Spaanse taal beheersen. Vanaf het grote terras van de gloednieuwe talenschool heb je ook nog eens een adembenemend uitzicht over Quito en de magistrale bergen en witgetopte vulkanen! Een ultieme kans om het Spaans snel onder de knie te krijgen en daarnaast deel te nemen aan leuke en interessante excursies met internationale studenten.

Wil je meer lezen? Bekijk dan onze blogpagina. Wil jij op Taalreis naar Quito? Neem ook een kijkje bij de programma's van Travel Active.

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.