Quito: 6 must do’s in de hoofdstad van Ecuador

Travel Active
Algemeen
9 april 2015

Hij ligt op de helling van een vulkaan, is gesticht op de ruïnes van een oude Incastad en het is de op één na hoogste hoofdstad ter wereld: Quito, de hoofdstad van Ecuador. Zes mooie tips voor een onvergetelijke ervaring in deze veelzijdige stad.

1. Doe een gratis wandeltour

Ja, het is mogelijk. Je kunt een Free Walking Tour maken met een échte gids. Het idee is dat je de gids betaalt voor wat je het waard vindt, dus hij doet erg zijn best. Je loopt in drie uur langs de culturele hoogtepunten en krijgt tips over waar je lekker kunt eten. Het beste is om dit de eerste dag te doen zodat je een indruk krijgt van deze fantastische stad.

2. Bezoek het oude gedeelte

Gewoon lekker slenteren door het stadje, is het motto van reizigers die het oude gedeelte van Quito bezoeken. Er hangt een authentieke sfeer en er zijn mooie gebouwen, parken, pleinen en kleine straatjes. Leuk om te doen: geniet van de plaatselijke specialiteiten bij een van de vele traditionele cafetaria’s. Ook de kerken zijn de moeite waard te bekijken, maar probeer deze op zondag te vermijden in verband met de drukte.

3. Neem de kabelbaan

Je kunt de taxi er naartoe nemen of een wandeling van ongeveer 3 uur maken om er te komen: de teleferico. Met deze kabelbaan heb je – vooral bij mooi weer – een adembenemend uitzicht over de stad en krijg je een idee van de omvang van deze immens grote stad. Is de kabelbaan nog niet hoog genoeg? Er zijn diverse wandelpaden die je nog hoger brengen. Tip: in de middag is het vaak bewolkt, dus je kunt het beste ’s ochtends gaan.

4. Relaxen in het park

In Parque la Carolina kun je het allemaal: relaxen, botanische tuinen bezoeken en bootjes huren. In het weekend komen de locals samen om te voetballen, te basketballen of the ecuavolleyen, een Ecuadoriaanse variant van volleybal. Ook straatartiesten laten er dan hun kunsten zien. Het park lijkt een beetje op Central Park in New York, aangezien aan twee kanten hoge gebouwen liggen.

5. Rondslenteren op de markt

Op zoek naar een goedkope maaltijd of ben je gewoon benieuwd? Mercado Central is een markt waar je goedkoop traditionele gerechten kunt eten. In het weekend kun je de El Ejido Craft Market bezoeken, waar typisch Ecuadoriaanse handgemaakte producten te vinden zijn. En dan is er nog de bazaar waar je bijna kunt verdwalen: de Labyrinthe Ipiales Market. Vooral bedoeld voor de lokale inwoners, maar erg leuk om eens te zien.

6. Ondersteun de locals

Lijkt het je leuk om de bewoners een handje te helpen? Dan kun je ook meehelpen met diverse projecten in Quito. Zo kun je activiteiten met kinderen of jongeren doen in één van de grootste parken in de stad. Ook kun je huiswerkbegeleiding geven, voorlichting geven of meedoen met sport en spel. Laat je creativiteit de vrije loop!

Nog niet genoeg gezien van Quito? Lees dan ook even deze blog voor nóg meer tips. Neem daarna de trein naar je volgende bestemming. Een betere manier om het land beter te leren kennen dan in een coupé met locals om je heen terwijl je kunt genieten van het prachtige landschap, is er bijna niet. De trein gaat traag, dus des te meer kans de omgeving te zien.

Ja, ik wil naar Quito! Leuk voor een citytrip tijdens je rondreis door Zuid-Amerika, maar ook vooral leuk als weekendje weg tijdens vrijwilligerswerk in Ecuador. Je kunt ook in deze stad zelf vrijwilligerswerk doen. Zo kun je kinderen en jongeren helpen in een centrum voor straatkinderen. Of wat dacht je van een taalcursus Spaans in Quito?

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.