5 typische gerechten in Engeland

Travel Active
Algemeen
30 april 2019

Ga jij binnenkort naar Engeland en wil je vast weten wat voor lekkere gerechten je zeker moet proberen? Wij hebben 5 typische Engelse gerechten op een rijtje gezet die je niet over mag slaan!

1. English Breakfast

We kunnen er niet omheen. Eén van de bekendste Engelse gerechten is het ontbijt. Het wordt niet voor niets het lekkerste ontbijt van de wereld genoemd. Het ontbijt bestaat namelijk uit gebakken eieren, worstjes, bacon, tomaten en bonen. Gaan ze echt all out? Dan krijg je vaak ook nog aardappellen, champions en toast. Houd je van een goede bodem in de ochtend, dan is dit echt iets voor jou. Ben je gewend om licht te ontbijten dan zou ik dit toch maar even overslaan.

2. Fish and Chips

Wat we ook niet mogen vergeten zijn natuurlijk Fish and Chips. Erg simpel maar daardoor zeker niet minder lekker. Het gerecht bestaat uit gefrituurde witvis (vaak kabeljauw of schelvis) en dikke frietjes. Vroeger werd dit geserveerd in een krant maar tegenwoordig mag dit niet meer in verband met hygiene. Je vindt deze klassieker door heel Engeland maar steeds vaker ook in andere landen.

3. Sunday Roast

Op zondag is het bij veel Engelsen tijd voor de Sunday Roast. Dit klassiek Engels gerecht wordt op zondag vaak gegeten in een pub of gewoon thuis. De naam Sunday Roast is zo onstaan omdat de armere mensen dit alleen op zondag konden eten. Er was namelijk niet genoeg geld om de hele week vlees te eten. The Sunday Roast bestaat uit gebraden vlees (zoals de naam al doet vermoeden), groenten, aardappels, jus en Yorkshire Pudding.

4. Scones

Sinds de High Tea ook zijn intreden heeft gedaan in andere delen van de wereld is ook de scone een bekend gerecht geworden. Deze zoetige broodjes zitten tussen brood en cake in en zijn daardoor heerlijk voor bij de tea (of koffie). De broodjes zijn van zichzelf niet erg zoet en daarom worden ze vaak geserveerd met jam en een soort slagroom. Je kunt ze in Nederland ook bij de high tea krijgen maar ze zijn écht het lekkerst in Engeland met een klassiek kopje Engelse thee. It’s tea time!

5. Shepherd’s pie

Je zou denken dat dit laatste gerecht een taart is, niets is minder waar. Shepherd’s pie is een ovenschotel met gehakt en daar bovenop aardappelpuree. Shepherd’s pie wordt ook wel cottage pie genoemd. Dit komt door de verschillende soorten gehakt die er worden gebruikt. Bij Shepherd’s pie wordt er lamsgehakt gebruikt en bij cottage pie is het rundergehakt. De naam cottage pie komt doordat dit gerecht vroeger veel werd gegeten de armen (cottagebewoners). Het is nu een standaard Engels gerecht en wordt zowel in pubs als thuis vaak geserveerd.

Wil jij deze gerechten wel eens zelf gaan proeven in Engeland. Bekijk al onze programma’s in Engeland en ga deze typisch Engelse gerechten zelf ontdekken!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.