High School in Engeland

High School | Classic

Volg jouw studie aan een highschool in Engeland

 • Engeland
 • 3 tot 10 maanden
 • 16 tot en met 18 jaar
 • v.a. € 11.495,-

Studeren aan een highschool in Engeland, het is de droom van vele studenten! Op slechts een uurtje vliegen ligt het land van wereldberoemde popbands en artiesten als One Direction, Coldplay, Adele en The Beatles. Je vindt er uitgestrekte en mysterieuze landschappen waar makers van films als Harry Potter en Braveheart dankbaar gebruik van maken. En natuurlijk heb je er ook bekende steden zoals hoofdstad Londen en voetbalstad Liverpool. Ondanks dat Engeland dichtbij Nederland ligt, zul je merken dat er best wat verschillen zijn. In onze ogen zijn de Engelsen bijvoorbeeld erg beleefd en de meeste Engelsen zijn erg trots op hun land. Ga je studeren aan een highschool in de UK, dan staat je een hele bijzondere en leuke tijd te wachten. Maak tijdens je highschooltijd in Engeland kennis met de typische Engelse humor van je gastgezin en ontdek wat de Engelsen bedoelen met 'eating your tea'!

High School in Engeland

Jouw programma in het kort

De Britse tradities en humor ontdekken en je talenten achterna gaan op school? Beleef het op een highschool in Engeland!

 • Onderwijs op hoog niveau
 • Persoonlijke begeleider in de buurt
 • Vloeiend Engels leren spreken
 • Ook mogelijk als trimester
 • Extra: 3-daagse Londen oriëntatie
High School in Engeland

Ontwikkel jouw talent: ga studeren aan een highschool in de UK!

Wanneer je gaat studeren op een highschool in Engeland dan ben je ervan verzekerd dat het onderwijsniveau van hoog niveau is. Het onderwijsniveau wordt over de hele wereld erkend. Het middelbare onderwijs begint hier als je 11 jaar bent. Wie naar een universiteit wil gaan leert nog twee jaar verder. Tijdens deze twee jaar volgen studenten maximaal 4 vakken en doen ze veel aan zelfstudie. Als uitwisselingsstudent word je in één van deze laatste twee jaren geplaatst. Een unieke kans om je voor te bereiden op je vervolgopleiding.

De Harry Potter-ervaring

Wist je dat leerlingen die studeren op een highschool in Engeland net zoals in de Harry Potter-films worden ingedeeld in vier verschillende ‘houses’, die onderling tegen elkaar strijden? Beleef dus je eigen Harry Potter-ervaring tijdens je highschoolavontuur in Engeland!

High School Events

Wil je in contact komen met een oud-student of iemand van het High School Team? Meld je aan voor een infodag of persoonlijke online afspraak en stel je vragen!

Programma

Volg je talent!

Flexibiliteit is een van de kenmerken van het Engelse onderwijssysteem. Studenten worden aangemoedigd hun talenten te volgen. In de goed uitgeruste scholen heb je de kans om vakken te kiezen die wij in Nederland niet kennen zoals: astronomie, keramiek, textiel design, bootconstructie of muziek- en filmproductie. Daarnaast kun je ook kiezen voor de reguliere vakken.

Gastgezin

Bij je Engelse gastgezin ben je van harte welkom, al is het wel even wennen aan witte bonen met worstjes als ontbijt! Voor je het weet spreek je Engels zoals de ‘natives’ dat doen en gedraag jij je als een echte ‘gentleman’ of ‘lady’. Als je gaat studeren in Engeland kun je overal in het land worden geplaatst. Enkele voorbeelden van provincies waar studenten terecht zijn gekomen: Essex, Kent, Surrey, Hampshire, Shropshire, Northamptonshire, Gloucestershire en Somerset. Overigens vind je in heel Engeland de typisch Engelse humor en vriendelijkheid!

Reisdetails

Ben jij geschikt?
 • Je bent minimaal 16 jaar en maximaal 18 jaar oud op het moment van vertrek.
 • Je zit op het vwo, de havo, het vmbo of je hebt het eerste jaar mbo afgerond.
 • Je hebt een redelijke kennis van de Engelse taal
 • Je bent ambitieus, open-minded en je bent er aan toe om de échte Engelse cultuur te leren kennen!

Ben je nog 15? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Vertrekmogelijkheden

Vertrek in augustus 2024

Voor een trimester, semester of schooljaar. Aanmelden voor 1 maart 2024.

Vertrek in januari 2024
Voor een trimester, semester of schooljaar. Aanmelden voor 1 oktober 2023.

Je kunt deelnemen aan een High School Engeland-programma voor een trimester (ongeveer 3 maanden), semester (ongeveer 4 maanden) of voor een schooljaar (ongeveer 10 maanden). De partner in het buitenland bepaalt uiteindelijk de programmaduur. Dit kan dus iets langer of korter zijn. 

Kosten

Programmakosten High School in Engeland

 • Highschool Engeland jaar (10 maanden): €21.995,-*
 • Highschool Engeland semester vanaf augustus (minimaal 4 maanden): €13.995,-*
 • Highschool Engeland semester vanaf januari (minimaal 4 maanden): €14.495,-*
 • Highschool Engeland term (ca. 4 maanden) en start per augustus of januari: €11.495,-*
  *Er bestaat een toeslag voor studenten met een allergie, neem contact op met het High School Team voor meer informatie.

Hulp nodig met de financiering? Bekijk onze blog "Hoe financier ik mijn highschooljaar?" voor inspiratie!

Inclusief bij High School Engeland*

Voor vertrek

 • Goede voorbereiding en begeleiding vanaf aanmelding tot en met terugkomst door het High School Team
 • Gratis regiovoorkeur (garanties in overleg tegen extra kosten)
 • Persoonlijk interview
 • High School handboek voor de student; de complete voorbereiding van A tot Z
 • High School handboek voor ouders
 • Voorbereidingsbijeenkomst
 • Student Pack bestaande uit leuke Travel Active goodies
 • Vluchtgids (informatie over o.a. het vertrek en de vlucht)
 • Je reis naar Engeland - retourticket
 • Toegang tot een ReisMee blog met ruimte voor 400 foto’s en video's
 • Luchthavenbelasting

Na vertrek

 • Airport pick-up en vervoer naar het gastgezin
 • Verblijf in een zorgvuldig geselecteerd gastgezin, inclusief kost en inwoning
 • Plaatsing op een Engelse High School
 • Persoonlijke begeleider van de partnerorganisatie in Engeland
 • Noodnummer in Engeland- 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Voortgangsrapportage voor ouders
 • Certificaat als bewijs van deelname

Exclusief bij highschool Engeland

 • Administratiekosten €300,-
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active
 • Extra uitgaven ter plekke: zakgeld, schoolboeken, sportuniform, lunch en tripjes
 • Studie- en reisverzekering - Wij bieden een speciaal pakket aan voor High School in het buitenland.

*Onder voorbehoud van bijzondere omstandigheden en/of overmachtsituaties.

Voorbereidingen

Best heftig, een aantal maanden weg! Een goede voorbereiding is dan ook een must. Niet alleen jijzelf, maar ook je ouders worden uitgebreid geïnformeerd door middel van handboeken en verschillende voorbereidingsbijeenkomsten. Travel Active zorgt dat alle zaken voor je geregeld worden, zoals de juiste documenten, visumvoorbereiding, maar ook je reis naar Engeland.

Waar kan ik heen als High School student?

In Engeland kunnen onze studenten in principe door het hele land geplaatst worden. Zo kun je bijvoorbeeld terecht komen in een highschool in Brighton, maar ook in een highschool in Manchester. Je hebt de mogelijkheid een gratis regiovoorkeur op te geven voor de regio waar jij het liefste geplaatst zou willen worden. Houd er rekening mee dat dit een voorkeur is en dat we niet kunnen garanderen dat je daadwerkelijk in deze regio terecht zult komen. Uiteraard gaan we wel ons best doen om dit voor je te realiseren.

Wil je zeker in een gewenste regio terecht komen of heb je andere hele specifieke wensen? Tegen extra kosten kunnen mogelijkheden garanties worden gegeven. Heb je specifieke wensen? Laat het ons weten zodat we kunnen overleggen wat voor jou mogelijk is.

3-Daagse oriëntatie in Londen

Als je in de zomer vertrekt voor een highschoolavontuur in Engeland start je met een 3-daagse oriëntatie in de veelzijdige wereldstad Londen. Je verzamelt op het vliegveld in Londen en reist dan met de andere studenten en begeleiding naar de accommodatie. Ook vervoer van de accommodatie naar je gastgezin is inbegrepen. Tijdens deze oriëntatie krijg je alle hotspots van Londen te zien en krijg je vrije tijd om bijvoorbeeld te shoppen! Er is ook een etentje en avondje uit in de stad inbegrepen. Tijdens deze 3-daagse oriëntatie krijg je alles te weten over de Engelse cultuur en begin  je goed voorbereid aan je highschoolavontuur.

Begeleiding

Onze begeleiding stopt niet op het moment van vertrek. In Engeland krijg je een persoonlijk begeleider die bij jou in de buurt woont, die regelmatig contact met je opneemt om te informeren hoe het met je gaat en bij wie je altijd terecht kunt met al je vragen. Daarnaast organiseert jouw begeleider ook activiteiten voor jou en andere buitenlandse studenten bij jou in de buurt.

Voor ouders

Een highschoolperiode in het buitenland is niet alleen voor uw zoon of dochter een grote uitdaging, maar ook voor u als ouder. Uw kind trekt de wijde wereld in, zonder ouders. Klinkt spannend en daarom bereiden we u als ouder goed voor op wat u te wachten staat. Op welke manier? Daar leest u meer over bij informatie voor ouders.

Extra’s

Natuurlijk sta je te springen om aan je High School avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Wij bieden, in samenwerking met Tasman Verzekeringen, een speciaal verzekeringspakket aan voor studie in het buitenland. Dit doen we aangezien reguliere reisverzekeringen namelijk vaak niet geldig zijn of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Wij voorzien je samen van goed en betrouwbaar advies en bieden je aantrekkelijke premies. De Tasmanverzekering is verplicht bij het High School in Amerika programma.

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een highschoolprogramma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen €5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt, dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico. Dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo start jij jouw High School programma

 
1

Meld je aan

Boek het High School programma via de website

2

Interview & Plaatsing

We leren jou kennen en zoeken een passend gastgezin

3

Voorbereiding & Vertrek

Je wordt goed voorbereid en persoonlijk begeleid

Bekijk ook eens deze programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.